Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Банковское право, 20 октября 2020, вопрос №31207 100₴

Конкорд не передает в УБКИ отчёт об погашении кредита, квитанцию прикрепила

Помогите разобраться,что делать. Кредит закрыть, квитанции о погашении есть, но ТОВ Конкорд не передал в УБКИ, долг так и висит. Дозвониться к ним невозможно. Из за этого плохая кредитная история

Ответы юристов (9)

    Мєньков Андрій Васильович
    20%

    Доброго дня Наталія! Якщо ТОВ Конкорд є партнером УБКИ зверніться до обох установ з письмовою вимогою про внесення змін до Вашої кредитної історії. Зверніться особисто або направте їм цінний лист з описом вкладення.

    Також сподіваюсь наступна інформація буде для Вас корисною.

    Сьогодні в Україні є три діючих бюро кредитних історій:

    Українське бюро кредитних історій,

    Міжнародне бюро кредитних історій,

    Перше Всеукраїнське бюро кредитних історій.

    Хоча кількість банків-партнерів бюро дуже різниться (найбільше їх у ПВБКІ, майже в два рази менше у УБКІ, ще менше - у МБКІ, детальніше див.нижче), насправді не можна сказати, що якесь бюро більш поінформоване, а інше - менш. Всі діючі бюро на сьогодні мають свої переваги - це і технологічність сервісу, і повнота інформації, і набір учасників бюро. Однозначного лідера по всіх параметрах на ринку бюро виділити складно. Крім цього, цінність бази визначається не тільки кількісним наповненням, а й якісним. Так часто буває, коли позичальник платить одному банку, але при цьому не платить іншому. Відповідно, такий позичальник буде цінним клієнтом для першого і стресовим для іншого банку.

    У кожного бюро кредитних історій є партнери серед банків. Якщо фінустанова значиться в списку партнерів, вона може запитувати інформацію про позичальників, а також передає його дані в це бюро.

    Якщо ж банку в списку партнерів немає, то він, відповідно, не може дізнатися інформацію про позичальника, яка доступна в бюро. Раніше кредитних бюро було більше, і, лавіруючи між різними банками-партнерами, можна було отримати позику і з радикально зіпсованою кредитною історією - якщо підібрати банк, який не перетинається через бюро з фінустановою, де недобросовісно погашався кредит.

    Сьогодні, за словами банкірів, це вже майже неможливо. На практиці банки, які видають споживчі кредити фізичним особам, є учасниками будь-якого чинного бюро кредитних історій. Отримання кредиту в іншому банку за поганої кредитної історії було можливо, так як деякі банки вважали за краще економити на платних запитах кредитної історії. Але в нинішніх умовах це стає практично неможливим (банки підключаються до більш, ніж одного бюро), так як відомості про позичальника та його кредитну репутацію стають відомі всім учасникам бюро. «У кожного бюро своє охоплення даних, можуть бути різні банки-партнери, тому для більш повної картини нашим банком було прийнято рішення підключиться відразу до двох. На даний момент можна сказати, що інформації від бюро в більшості випадків досить, проте повного охоплення ринку звичайно ж немає , так як частина банків не підключена до них, частина передають дані в інші бюро. Неповнота охоплення даних - мабуть головний і єдиний мінус, який призводить до зростання вартості перевірки і необхідності запиту в два і більше бюро кредитних історій», - від помічає Сергій Ілюченко, начальник відділу аналізу і моделювання управління контролю за кредитними ризиками роздрібного бізнесу ОТП Банку.

    Прорив в можливостях

    У всіх трьох бюро кредитних історій є можливість отримати дані про свій профіль позичальника в онлайн-режимі, якщо заповнити спеціальну форму і пройти багаторівневу систему перевірки. Правда, в більшості випадків послуга не безкоштовна: в МБКІ вона обійдеться в 25 гривень, в УБКІ - в 45 гривень, в ПВБКІ - від 50 гривень.

    Примітно, що в УБКІ способи перевірки кредитної історії не вичерпуються перерахованими: позичальник може дізнатися свою «кредитну біографію» через Приват24 або в терміналах самообслуговування.

    Але головне - бюро кредитних історій пропонують українцям масу додаткових послуг всілякого змісту. Наприклад, за 25 гривень на місяць і 20 гривень одноразово можна підключиться до послуги постійного контролю вашої кредитної історії (УБКІ, ПВБКІ). Вона актуальна, якщо ви погашаєте кредит і побоюєтеся, що з вини оператора банку або помилку в реквізитах щомісячний платіж не надійшов вчасно.

    Вишенька на торт - можливість «заморозити» вашу кредитну історію, поставивши статус «не бажаю відкривати нові кредитні договори», тим самим убезпечивши себе від шахраїв.

    Крім цього, в тому ж бюро можна за 45 гривень замовити послугу «Кредитний рейтинг» - показує, наскільки ви добропорядний позичальник. За інформацією сайту, це може стати в нагоді, якщо ваш рейтинг високий, і ви хочете влаштуватися на роботу в банк або фінансову компанію або домогтися пом'якшення умов нового кредиту.

    Нарешті, за 25 гривень можна надати на місяць доступ до вашої кредитної історії кредитору, інвестору або роботодавцю.

    Леонова Ирина
    Леонова Ирина 3 года назад

    Адвокат, г. Днепр, 23 года опыта

    Общаться в чате

    Здравствуйте.

    Попробуйте связаться по телефонам:+38 050 734-50-05; +38 068 734-50-05; +38 056 734-50-05

    Также Вы можете написать официальное заявление на адрес правления банка, в котором просить принять меры по урегулированию ситуации.

    Заявление можно направить по почте либо направить на электронный адрес банка.

    Ещё вариант написать мы службу поддержки

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Доброго дня!

    Вам потрібно оскаржити дані в кредитній історії. Корективи в кредитну історію можуть бути внесено, якщо кредитор підтверджує хибність інформації, яка оскаржується. В іншому разі Ви маєте право включити в свою кредитну історію коментар розміром до 100 слів щодо інформації, яка оскаржувалася. Подати заявку на оскарження кредитної історії в бюро можна https://www.ubki.ua/support-ua?ch=claim

    Для подання потрібно авторизуватися на сайті за допомогою мобільного телефону.

    Всього найкращого!

    С'єдін Дмитро Володимирович
    25%
    С'єдін Дмитро Володимирович 3 года назад

    Адвокат, г. Новая Каховка, 18 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    Відповідно до п.п.5, 6 ст.13 Закону України «Про порядок формування та обігу кредитних історій» суб’єкт кредитної історії має право звернутися до Бюро з письмовою заявою у разі незгоди з інформацією, що складає його кредитну історію, за винятком інформації про кредитний бал. Заява має включати коментар обсягом не більше ніж 100 слів щодо інформації, що заперечується.

    Бюро при отриманні заяви від суб’єкта кредитної історії зобов’язане на час перевірки інформації позначити кредитну історію такого суб’єкта кредитної історії відповідною позначкою та протягом п’яти робочих днів з дня отримання заяви звернутися до Користувача (у Ващому випадку CONCORDBANK), який надав інформацію, що заперечується, про її підтвердження або зміну.

    Відповідно до п.11 ст.13 вказаного Закону суб’єкт кредитної історії має право оскаржити в судовому порядку дії Бюро або Користувача, які порушують його права.

    Отже, Ви можете подати письмову заяву з коментарем, де спростовуєте відповідну інформацію - не більше 100 слів. Бюро протягом п'яти днів звертається в банк, який дав йому цю інформацію і чекає згоди або спростування ваших даних. Якщо банк спростовує заяву, то в такому випадку за вами залишається право додати до своєї кредитної історії коментар до 100 слів. БКІ взагалі вилучає інформацію, якщо банк, у якого він її уточнював, не відповідає в 15-ти денний термін. Також БКІ протягом двох днів зобов'язана повідомити вам, банку, а також всім, хто за останній рік запитував про вас інформацію, про те, що дані про вас помінялися чи вилучалися.

    Крім того, на підставі ст.ст.9, 13 Закону України Закону України «Про порядок формування та обігу кредитних історій» необхідно звернутись із заявою про внесення змін до кредитної історії до відповідного відділення CONCORDBANK.

    Адвокат Евгений Александрович
    20%

    Здравствуйте, Наталья!

    Информация по кредитному договору может быть не передана в бюро по нескольким причинам: финансовая компания ТОВ "Конкорд", не является партнером бюро, договор был открыт до начала сотрудничества ТОВ "Конкорд" с бюро, у ТОВ "Конкорд" нет Вашего письменного разрешения на передачу информации в бюро, ТОВ "Конкорд" принял решения не передавать информацию по определенным типам договоров и т.д.

    В любом случае Вы можете обратиться в ТОВ "Конкорд" с просьбой передать данные о Вашем договоре в бюро. ТОВ "Конкорд" в свою очередь может как удовлетворить Вашу просьбу так и отказать.

    Поэтому Вам необходимо обратиться в ТОВ "Конкорд" с заявлением о необходимости передачи информации в бюро кредитных историй, если не будет результата подавать официально претензию в банк, а если это не даст результата, тогда необходимо подавать жалобу в Национальный банк Украины и иск в суд о защите прав потребителей, без оплаты судебного сбора.

    В последсивии и в случае несогласия с некоторыми данными из Вашей кредитной истории Вы имеете право опротестовать эти данные. Коррективы в кредитную историю могут быть внесены в случае, если кредитор подтвердит ошибочность информации, которая оспаривается. В противном случае Вы имеете право включить в свою кредитную историю комментарий размером до 100 слов относительно информации, которая оспаривалась. Подать заявку на оспаривание кредитной истории в бюро можно по ссылке. Для подачи необходимо будет авторизоваться на сайте с помощью мобильного телефона: https://www.ubki.ua/ru/support-ru?ch=claim

    Всего доброго!

    Удачи Вам!

    Гончаренко Константин
    15%

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю наступне:

    Для очищення кредитної історії Вам необхідно сплатити борг та отримати довідку з підписом та печаткою банку про закриття саме цього кредиту.

    Після чого надіслати вказану довідку з заявою на перевірку та оновлення кредитної історії Вашої до ТОВ Українське бюро кредитних історій рекомендованим листом з описом вкладення та повідомленням про вручення.

    В заяві зазначте про необхідність повідомити Вас письмово у 15 -ти денний термін згідно ЗУ Про звернення громадян ст.11 на зазначену Вами адресу у заяві.

    Надалі якщо вчасно повертаєте взяті кредити без прострочень - кредитна історія формується позитивним чином.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Токмач Галина Николаевна

    Здравствуйте, Наталья.

    Вам ТОВ "Конкорд" повинні були видати розписку, що кредит закритий та претензій до вас немає.

    Зверніться в письмовому офіційному форматі з рекомендованим листом з проханням внести зміни до вашої кредитної історії.

    Савченко Олександр
    20%
    Савченко Олександр 3 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Общаться в чате

    Здравствуйте, Наталья!

    Бюро, как правило, рекомендует клиентам улаживать такие вопросы непосредственно с финансовой организацией, в которой был взят кредит. Но, если Вы не можете дозвониться к своему кредитору, чтобы тот передал в УБКИ отчёт об погашении кредита, то можно запустить этот процесс и непосредственно через УБКИ. При обращении нужно будет написать заявление, в котором изложить суть ошибки и желательно приложить копии документов, подтверждающих вашу правоту (кредитный договор с финансовой компанией "Конкорд", в котором указана сумма кредита, и все банковские квитанции, которые подтверждают факт полного погашения этого кредита).

    Ваше заявление должно быть составлено соответственоо с требованиями ст. 5 ЗУ "Про звернення громадян" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/393/96-%D0%B2%...).

    Всего доброго!

    Удачи Вам!

    Костромина Виктория

    Вы можете письменно обратиться в ТОВ "Конкорд" с просьбой передать данные о Вашем договоре в УБКИ и пусть Вам выдадут справку о закрытии кредита

    и так же обратитесь в в УБКИ с заявлением и справкой о закрытии кредита

    действие или бездействие ОВ "Конкорд" и УБКИ - Вы можете обжаловать в суде


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України