Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Предпринимательское право, 24 октября 2020, вопрос №31479

Що робити в ситуації, коли виконавець (ФОП) не виконує умови договору?

Виконавець отримав завдаток (на карту дружини) в розмірі 70% за кухню. Потім не виходив на зв'язок днів 10. Коли нарешті вийшов, то заявив, що потрапив в ДТП. Післ цього знову не виходить на зв'язок.
Кінцевий термін виконання роботи минув вже тижні 3 тому.
Договір не має юридичної сили (напевно), адже був надісланий на електронну пошту, тобто без підписа.
Що робити в такій ситуації? Стаття 190 - шахрайство?

Ответы юристов (5)

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 24 года опыта

    Доброго дня, шановний Василь ви мабуть надивились відео в ютуб , яким чином 190 стаття кримінального кодексу має відношення в вашій ситуації? Ви самі перерахували гроші без договору, крім того перерахували їх на картку дружини, а тепер згадали про 190 стаття, для того щоб довести шахрайство треба дуже постараться, а на майбутнє перш ніж перераховувати гроші потурбуйтесь про оформлення документів. Перспектив для офіційного вирішення питання немає, можете тільки психологічно надавити щоб вам повернули кошти або зробили кухню. Напишіть їм вимогу що звернетесь в податкову зі скаргою про отримання прибутку.

    • Василь Клиент 3 года назад

      Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою - хіба данна ситуація не підходить під визначення?

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 24 года опыта

    А яким чином вони заволоділи ? Звертайтесь в суд і спробуйте довести заволодіння чужим майном, але перш за все почитайте роз'яснення що таке заволодіння чужим майном, і як його можна довести, бажаю успіху.

    • Василь Клиент 3 года назад

      є договір в електронній формі від виконавця, в якому вказується, що якщо я відправлю кошти, то отримаю кухню. Не впевнений, що це можна кваліфікувати як підроблені документи, але як на рахунок обману в письмовій формі? Також є переписка в вайбері. Чи можна нотаріално завірити скріни? Справа навіть не в тому, щоб повернути гроші, а саме в тому, що б максимально нашкодити виконавцю

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 24 года опыта

    Ви самі написали, що договір не підписаний, тим більш договір укладений з ФОПом, а кошти ви відправили його дружині. Переписку можна долучити в якості доказу, але цього замало, але для початку треба дивитись договір, які реквізити вказані в договорі, якщо реквізити вказані тільки Фопа, а ви відправили його дружині то треба мати докази чому ви їх туди відправили. Тобто для того щоб довести ваші правовідносини, треба щоб був оформлений договір або визнана оплата вами відправлена. Якщо цього немає то ви можете лише вимагати повернення безпідставно отриманих коштів з його дружини , якщо вирішувати питання в юридичній площині.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України