Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 26 октября 2020, вопрос №31561

Развод, обоюдное согласие.

Нужно получить развод. Обе стороны поддерживают развод. Детей, имуществ общих нет. В браке больше года. Но, находимся в Китае и возможности вернутся для похода в загс нету. Сможете ли вы помочь в таком случае?

Ответы юристов (4)

    Дмитрий
    Дмитрий 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 12 лет опыта

    Общаться в чате
    1. Спробуйте подати онлайн заяву на розлучення, там потрібно буде ЕЦП або Інтернет-банк https://igov.gov.ua/service/709/general

    Заповніть форму, де обов'язково вкажіть всі необхідні дані.

    • оберіть відділ ДРАЦС за Вашаим місцем проживання або за місцем проживання другого з подружжя;
    • вкажіть бажану дату реєстрації розірвання шлюбу;
    • обратіть бажаний спосіб сплати державного мита:
      • якщо онлайн - після перевірки реєстратором, на пошту буде направлено кнопку для сплати та детальні інструкції;
      • у іншому випадку - на формі заявки буде надано реквізити обраного Вами ДРАЦСу для здійснення оплати зручним для вас способом, також необхідно буде завантажити платіжний документ (квитанцію) що підтверджує сплату;
    • вкажіть всі дані, які будуть запропоновані на формі, завантажте сканкопію документа що посвідчує особу;
    • відповісти на декілька питань щодо військової служби, сімейного стану, громадянства;

    Натисніть кнопку "Замовити послугу".Після цього Ваша заявка буде прийнята в роботу.

    В подальшому Ви будете отримувати листи на e-mail, вказаний у формі, з інформацією про стан Вашої заяви:в разі невірного заповнення форми Вам вкажуть на помилки та запропонують заповнити форму ще раз;в разі вірного заповнення форми Вам повідомлять куди прийти аби забрати рішення.

    Зверніть увагу:

    Розлучення реєструється після спливу одного місяця від дня подання особами заяви про державну реєстрацію розлучення.

    Карпенко Андрей Владимирович

    Если Вы стоите на консульском учете в Посольстве Украины в Китае, то Вы можете оформить развод в консульском отделе посольства.

    Если есть дополнительные вопросы связывайтесь со мной через мой профиль на сайте.

    хххххххххххххххххххххххх

    Жупинский Николай Андреевич

    Нужно получить развод. Обе стороны поддерживают развод. Детей, имуществ общих нет. В браке больше года. Но, находимся в Китае и возможности вернутся для похода в загс нету. Сможете ли вы помочь в таком случае?

    Где Вы зарегистрированы в Украине? Иск в суд о расторжении брака может подать Ваш представитель, главное, чтобы Вы его подписали. Будут вопросы, обращайтесь.

    Малишкін Михайло Віталійович

    Добрый день, Александр. Обратитесь в ближайшее консульство Украины в Китае, там Вам помогут оформить развод. Оставляю Вам полезные ссылки.

    1. https://mfa.gov.ua/embassies/kitai - по этой ссылке Вы найдете всю информацию по консульствам.

    2. online.mfa.gov.ua - по этой ссылке Вы можете оставить заявку на прием. Внимательно ознакомьтесь с графиком приема граждан.

    Всего хорошего.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України