Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 27 октября 2020, вопрос №31637

Какой порядок действий при увольнении?

Добрый день. Сегодня сообщил работодателю о том, что увольняюсь. Также сказал что вечером приеду писать заявление, на что мне сказали - не нужно. Напишешь в последний день... Я официально трудоустроен. ЗП на карту и в конверте получаем. Есть шанс что трудовую отдадут не сразу или вовсе не отдадут т.к. много людей увольнялись и трудовые отдали не всем. Якобы люди должны фирме деньги и трудовая как залог у них находится. Как правильно уволиться и обезопасить себя от недобросовестного работодателя?

Ответы юристов (3)

    Марусяк Андрій Романович

    Доброго дня! заяву пишіть сьогодні, трудову і розрахунки отримаєте рівно через два тижні після подачі заяви керівнику.

    Причини звільнення 1) за вашим бажанням; якщо можливо, то 2) за згодою сторін (це якщо бажаєте стати на облік центру зайнятості);

    У разі проблем зі звільненням, пишіть с каргу до держ праці про те, що отримували зарплату у конверті (за це передбачені великі штрафи) і скаргу на незаконність дій - неповернення трудової книжки.

    У разі затримки або відсутності розрахунків - подавайте до суду, ви виграєте.

    • Евгений Клиент 3 года назад

      Спасибо за ответ. А если у меня откажутся принять сегодня заявление об увольнении? Как быть?

    Марусяк Андрій Романович

    Викликаєте поліцію, говорите, що у вас не приймають вашу заяву! також на цей факт пишете скаргу в держпраці регіону.

    Ще варіант, направити рекомендованим листом з описом вкладення.

    Рекомендую передати під розпис в руки у канцелярію, або керівнику (на вашому екземплярі мають поставити відмітку про одержання і число).


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України