Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 27 октября 2020, вопрос №31673

как выписать ребёнка без согласия отца если он за пределами страны

Добрый вечер. Отец моей дочери проживает в России. Уже 7 лет мы его не видели. С ребёнком он никакой связи не поддерживает, алименты не платит. Сейчас я хочу продать свою квартиру и купить другую, переехать в новое жильё со своим ребенком. Как мне в такой ситуации выписать своего ребёнка и снова прописать без согласия "отца", так как стребовать такое согласие не предоставляется возможным, я не могу с ним связаться.

Ответы юристов (2)

    Дмитрий
    Дмитрий 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 12 лет опыта

    Общаться в чате
    • Для реєстрації місця проживання дитини, яка не досягла 14 років, необхідна присутність обох батьків або нотаріально завірена згода батька (матері) на виписку та прописку дитини за новою адресою.
    • У випадку, якщо батько не згоден на зміну місця проживання дитини, необхідно:
    • 1. Звернутися до Центру надання адміністративних послуг (далі - ЦНАП) із заявою про реєстрацію місця проживання дитини. Якщо потрібно ще й зняти дитину з попереднього місця проживання, додається заява про зняття з реєстрації місця проживання дитини.
    • 2. Отримати відмову у знятті з місця проживання та реєстрації місця проживання дитини .
    • 3. Звернутися з позовом до суду.
    • Один із батьків, котрий не надає згоди на зняття та реєстрацію місця проживання дитини порушує права дитини та права того з батьків, з ким проживає дитина, на вільний вибір місця проживання. Відповідно до цивільного законодавства України місце проживання дитини має відповідати місцю проживання батьків, або одного з них.
    • Вказані дії щодо реалізації прав дитини не регулюються нормами, встановленим КАС України, так як порушень з боку реєстраційних органів не має. Тому потрібно в порядку цивільного судочинства звертатися із позовною заявою до суду за місцем реєстрації батька (матері), який не надає письмового погодження на зміну місця проживання дитини.
    • Напишіть мені через кнопку «Звернутися», я Вам допоможу грамотно скласти документи та напишу вартість таких послуг.
    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 года назад

    Адвокат, г. Днепр, 25 лет опыта

    Общаться в чате

    Добрый день!

    В Вашей ситуации самым правильным будет обратиться в суд с исковым заявлением о лишении отца родительских прав - в этой ситуации Вам больше не придется получать каких-либо разрешений от отца ребенка.

    Этот процесс потребует времени, но Вы решите все свои вопросы одномоментно (прописка-выписка ребенка, выезд за границу ребенка и т.д.).

    В том случае, если Вам срочно необходимо решать вопрос с пропиской - как рекомендует мой коллега.

    В случае необходимости - обращайтесь. С уважением, адвокат Татьяна Власенко


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України