Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 16 листопада 2020, питання №32996

Заарештували авто під час перереєстрації в МРЕО

Доброго дня, шановні юристи. Мене звуть Олексій, м. Гола Пристань, Херсонської обл. Під час перереєстрації авто в МРЕО експерти начеб-то виявили, що номер кузова вварений з іншого авто. Авто старе 1992р (OPEL CORSA), було куплено по довіреності. Їздив майже рік по цій довіреності, а коли вирішив зняти з обліку і переоформити на батька, відбувся такий от казус. Зараз авто на штрав майдані. На цьому тижні чекаю смс виклик в суд де буде вирішуватись подальша доля авто. Після розмови зі слідчим, дізнався що надалі, після першого суду, де буде накладено арешт на авто, буде проводено експертизу тех. паспорту і повторну експертизу частин кузова на підтвердження чи спростування висновків, на підставі яких експерти МРЕО визнали авто незаконним.
Витяг з ЄРДР прикріплюю. У справі я фігурую в статусі свідка
Питння такі:
- Чи потрібен мені адвокат на першому судовому засіданні? Слідчий сказав що можна і без адвокта, але бажано щоб був.
- Слідчий також зазначив, що на етапі після першого судового засідання юрист знадобиться, щоб написати клопотання згідно з яким на авто може бути накладено частковий арешт і я міг би далі використовувати авто до закінчення слідчих дій.Чи можна про це простити вже під чес першого засідання на цтому тижні, і чи повинен таке прохання робити саме мій адвакат а не я сам, чи слідчий (який доречі сказав що буде просити про це)?
- У випадку, якщо експертизи слідства підтвердять що авто і спрвді незаконне, чи є шанс залишитися з авто, і використовувати його але без права перепродажу?
Дякую!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України