Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 29 ноября 2020, вопрос №34025

Скільки приблизно я маю отримувати аліментів на трьох дітей

На трьох дітей я маю отримувати 50 %заробітної плати. В чоловіка мала офіційна зарплата і я отримуючи 945 грн на трьох дітей. Чому так мало і скільки в середньому я маю отримувати?

Ответы юристов (1)

    Змисла Марта
    Общаться в чате Змисла Марта 3 года назад

    Юрист, г. Львов, 5 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрий вечір.

    Відповідно до ст. 182 СК України, мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

    Відповідно до положень ст. 7 Закону України «Про державний бюджет України на 2020 рік» установлено, що прожитковий мінімум для дітей віком від 6 до 18 років: з 1 січня 2020 року - 2218 гривень, з 1 липня - 2318 гривень, з 1 грудня - 2395 гривень.

    Відтак розмір аліментів не може бути меншим 1159 грн.

    Розмір аліментів присуджується у твердій грошовій сумі, якщо дохід є нерегулярний та має мінливий характер або в частці від заробітку платника аліментів.

    Крім цього, Ви маєте право подати позов про збільшення розміру аліментів або стягнення додаткових витрат на утримання дитини.

    У разі необхідності детальнішої консультації, то звертайтесь через мій профіль, всі консультації безкоштовні.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України