Задайте вопрос юристу

828 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 11 декабря 2020, вопрос №34737

Хто і як можна отримати карантинні 8 тис грн?

Я працюю на виробництві. На новорічні свята нас відправляють у відпустку. Ми вже написали всі заяви. Чи можемо ми отримати по 8 тис і як це зробити? Це повинно виробництво займатися чи кожен працівник сам за себе якось подає кудись дані?

Ответы юристов (4)

    Григораш Андрій Георгійович
    Общаться в чате Григораш Андрій Георгійович 3 года назад

    Юрист, г. Киев, 19 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня, Аліно!

    Відповідно до Закону України «Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 4 грудня 2020 року № 1071-IX, одноразову фінансову допомогу до 8 тис. грн. зможуть отримати фізичні особи-підприємці, які на момент набуття чинності закону вимушено скоротили співробітників, а також наймані працівники після втрати частини зарплати.

    Допомогу виплатять ФОПам та найманим працівникам, які зайняті у сферах, що можуть закрити через карантин.

    На допомогу від держави можуть розраховувати лише "застраховані особи", тобто ті, хто добросовісно сплачує податки, і зокрема, ЄСВ (єдиний соціальний внесок).

    Автоматично допомога не нараховуватиметься. Вам потрібно особисто зайти на портал державних послуг «Дія» або встановити на смартфон застосунок. Спочатку треба пройти ідентифікацію, після чого заповнити заяву на отримання виплати. Також слід вказати номер банківського рахунку.

    Заяву перевірятимуть у реєстрах Пенсійного фонду України. Після успішного розгляду людина отримає матеріальну допомогу на свій рахунок.

    Для того, щоб держава виплатила фінансову допомогу найманому працівнику, слід дотримуватися певних умов:

    • наявність даних про особу в реєстрі;
    • працівник перебуває в трудових відносинах з роботодавцем більше 3 місяців;
    • роботодавець повинен сплатити ЄСВ за працівника за останні 3 місяці;
    • місячна оплата праці для працівника не має перевищувати 30 тис. грн (станом на жовтень 2020 року).

    Після перевірки даних у реєстрах гроші надійдуть на рахунок, або у виплаті буде відмовлено.

    • занадто багато тексту. Можна простіше, можу я отримати чи ні?

      • Брайко-Попельнюк Алина Владимировна
        Общаться в чате Брайко-Попельнюк Алина Владимировна 3 года назад

        Адвокат, г. Харьков, 19 лет опыта

        Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

        Підійдить до бугалтера, на підприємстві, нехай подасть на вас заяву, про кошти. Якщи цього зробити не зможете, то зареєструйтеся в базі ДІЯ. https://diia.gov.ua/ і там написати заяву про виплату. В додатку є віконце зправа внизу, там допомога, якщо портібна.

      • Григораш Андрій Георгійович
        Общаться в чате Григораш Андрій Георгійович 3 года назад

        Юрист, г. Киев, 19 лет опыта

        Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

        Ви маєте право на отримання цієї виплати. Остаточне рішення залежить від того, яка інформація міститься конкретно про Вас та Вашого роботодавця в реєстрах Пенсійного фонду. Головне як найшвидше подати заяву. Електронне посилання на портал "Дія" https://diia.gov.ua.

        З повагою.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України