Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Для бизнеса, 15 декабря 2020, вопрос №34944 100₴

Чи можна працювати позашкільному закладу в період карантину ?

Доброго дня!
Згідно останньої постанови кму чи може позашкільний заклад проводити свою діяльність (8-25 січня).
Ми проводимо навчальні курси з англійської мови. Наші групи нараховують до 8 учнів.

Ответы юристов (8)

    Карпенко Андрей Владимирович
    20%

    Добрий день!

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про освіту

    1. У цьому Законі терміни вживаються в такому значенні:

    6) заклад освіти - юридична особа публічного чи приватного права, основним видом діяльності якої є освітня діяльність;

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИПОСТАНОВА

    від 30 грудня 2015 р. № 1187Київ

    Про затвердження Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності

    2. У цих Ліцензійних умовах терміни вживаються в такому значенні:

    2) до закладів освіти належить:

    заклад вищої освіти;

    наукова установа, що здійснює навчання здобувачів вищої освіти на другому (магістерському) та/або третьому (освітньо-науковому/освітньо-творчому) рівні вищої освіти;

    заклад післядипломної освіти;

    заклад фахової передвищої освіти;

    заклад професійної (професійно-технічної) освіти;

    заклад загальної середньої освіти;

    заклад дошкільної освіти.

    ВИСНОВОК: якщо ви юридична особа та маєте ліцензію, то працювати можете, в іншому випадку - ні.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Доброго дня, Оксано!

    Ваше питання регулюється постановою КМУ від 09 грудня 2020 року № 1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2"

    Посилання: https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vstanovlennya-kara...

    У ній передбачено, що додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених пунктом 2 цієї постанови, в період з 00 годин 00 хвилин 8 січня 2021 р. до 00 годин 00 хвилин 25 січня 2021 р. на території України забороняється:

    - відвідування закладів освіти незалежно від форми власності її здобувачами, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних закладів освіти.

    Тобто, закладам позашкільної освіти заборонено провадити свою діяльність із залученням дітей до очного процесу здобуття освіти!

    Всього найкращого!

    Гончаренко Константин
    20%

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю наступне:

    Ви можете проводити Вашу діяльність до 8 січня включно, враховуючи карантинні обмеження встановлені постановою КМУ від 22.07.2020 № 641 "проведення масових (культурних, у тому числі концертів, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних тощо) заходів за участю не більш як 20 осіб (у разі проведення заходів з кількістю учасників до 20 осіб організатор забезпечує дотримання між учасниками дистанції не менш 1,5 метра)".

    У разі запровадження повного карантину по Україні з 8 по 24 січня - діяльність закладів освіти заборонена.

    З 19 грудня 2020 року по всій території України будуть діяти нові обмеження. Запроваджені КМУ

    Зокрема нові обмеження забороняють:

    • Проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участі дітей з більш ніж однієї групи/класу та за присутності відвідувачів.
    • Проведення в розважальних закладах та закладах громадського харчування святкових заходів, бенкетів, майстер-класів, публічних подій.
    • Приймання відвідувачів у музеях, на виставках, в галереях тощо, якщо в залах присутні більше однієї особи на 10 кв. метрів.
    • Робота закладів громадського харчування з 23:00 до 7:00 (крім доставки та замовлень на винос). Проведення розрахункових операцій припиняється після 22:00. У ніч з 31.12 на 01.01 робота ресторанів та кафе буде дозволена до 01:00.
    • Релігійні заходи: в приміщенні за умови присутності більше однієї особи на 5 кв. метрів, на відкритому повітрі за умови недотримання дистанції 1,5 метра між присутніми.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Пользователь не активен
    20%
    Пользователь не активен 3 года назад

    Адвокат, г. Днепр, 25 лет опыта

    Общаться в чате

    Добрый день!

    Исходя из текста Постанови КМУ № 1236 від 09.12.2020р. "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2"

    -п. 3. Додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених пунктом 2 цієї постанови, в період з 00 годин 00 хвилин 8 січня 2021 р. до 00 годин 00 хвилин 25 січня 2021 р. на території України забороняється:

    п.п. 10) відвідування закладів освіти незалежно від форми власності її здобувачами, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних закладів освіти.

    Согласно положений ст.10 Закону України "Про освіту" - позашкільна освіта відноситься до складників системи освіти.

    В соответствии с терминами, определенными Законом України "Про позашкільну освіту"

    заклад позашкільної освіти - складова системи позашкільної освіти, яка надає знання, формуючи вміння та навички за інтересами, забезпечує потреби особистості у творчій самореалізації та інтелектуальний, духовний і фізичний розвиток, підготовку до активної професійної та громадської діяльності, створює умови для соціального захисту та організації змістовного дозвілля відповідно до здібностей, обдарувань та стану здоров'я вихованців, учнів і слухачів.

    Анализ вышеуказанного законодательства свидетельствует о том, что поскольку заведение внешкольного образования относится к заведениям образования, на которые распространяется действие вышеуказанного постановления КМУ, - работа Вашего заведения в период с 8.01. по 25.01.2021 года - запрещена.

    К сожалению, указанное постановление не содержит каких-либо исключений, связанных с количеством занятых в учебном процессу человек, поэтому возможности избежать временной остановки деятельности не удастся.

    С уважением, адвокат Татьяна Власенко

    Пуха Наталія ТендерОк

    Доброго Дня

    Щодо вашого питання загалом воно врегульоване у Постанові КМУ № 1236 від 09.12.2020 року,

    Відповідно, закладам позашкільної освіти заборонено провадити свою діяльність із залученням дітей до очного процесу здобуття освіти!

    Тому відповідь Ні

    Удачі

    Адвокат Евгений Александрович
    15%

    Здравствуйте, Оксана!

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

    ПОСТАНОВА

    від 09 грудня 2020 р. № 1236

    "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" :

    http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/KP2012...

    "3. Додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених пунктом 2 цієї постанови, в період з 00 годин 00 хвилин 8 січня 2021 р. до 00 годин 00 хвилин 25 січня 2021 р. на території України забороняється:... 10) відвідування закладів освіти незалежно від форми власності її здобувачами, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних закладів освіти".

    Поэтому к сожалению - нет.

    Всего доброго!

    Удачи Вам!

    Ряба Світлана

    Згідно постанови КМУ " Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України хвороби" забороняється відвідування закладів освіти будь-якої форми власності на період впровадження карантину, при цьому всіх буде відправлено на канікули, крім дитячих садків.

    Савченко Олександр
    25%
    Савченко Олександр 3 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Общаться в чате

    Згідно останньої постанови кму чи може позашкільний заклад проводити свою діяльність (8-25 січня) - ні, не може. Дозволено лише закладам дошкільної освіти та спеціальним закладам освіти. Однак, якщо Ви у своєму питанні мали на увазі ФОП, який надає послуги з навчання іноземної мови, тоді можете проводити свою діяльність, так як ФОП не є юридичною особою, і відповідно закладом освіти також.

    ПЕРЕЛІК типів позашкільних навчальних закладів (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/433-2001-%D0%B...)

    Закон України «Про освіту» (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2145-19#Text):

    Стаття 1. Основні терміни та їх визначення

    1. У цьому Законі терміни вживаються в такому значенні:

    6) заклад освіти - юридична особа публічного чи приватного права, основним видом діяльності якої є освітня діяльність;

    Постанова КМУ від 09 грудня 2020 р. № 1236 (https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vstanovlennya-kara...):

    3. Додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених пунктом 2 цієї постанови, в період з 00 годин 00 хвилин 8 січня 2021 р. до 00 годин 00 хвилин 25 січня 2021 р. на території України забороняється:

    10) відвідування закладів освіти незалежно від форми власності її здобувачами, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних закладів освіти.

    Всього доброго!

    Успіхів Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України