Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 01 января 2021, вопрос №35693

Чоловік набрав онлайн кредитів , сума по процентах виросла нереально велика. Я як дружина , несу відповідальність за його фінансові зобов'язання у разі не сплати ним їх

Чоловік набрав онлайн кредитів , сума по процентах виросла нереально велика. Я як дружина , несу відповідальність за його фінансові зобов'язання у разі не сплати ним їх? Розірвання шлюбу вирішить це питання ?

Ответы юристов (2)

    Левченко Ксенія Сергіївна
    Левченко Ксенія Сергіївна 3 года назад

    Юрист, г. Винница, 17 лет опыта

    Доброго вечора, пані Тетяно. На жаль Ви, як член подружжя несете солідарну відповідальність за фінансові зобов'язання чоловіка, відповідно розлучення нічого не вирішить, оскільки позики оформлені при перебуванні у шлюбі і для оскарження необхідно довести документально, що кошти він використав на свої персональні цілі і не копійки не було витрачено на поліпшення, сімейного матеріального стану. Тому у даній ситуації рекомендую все таки проводити врегулювання даної спірної ситуації за позиками у досудовому чи судовому порядку. З вирішенням допоможу звертайтеся.

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 года назад

    Адвокат, г. Днепр, 25 лет опыта

    Добрый день!

    Ответственность по взятым в браке кредитам несут оба супруга. Расторжение брака в данной ситуации может освободить Вас от ответственности лишь по тем кредитам, которые будут взяты супругом после расторжения брака.

    Сейчас могу порекомендовать - пока не наложены аресты на Ваше имущество - переоформите его на родственников, в противном случае имущество будет арестовано и реализовано в счет погашения кредитов.

    Что касается кредитов - обращайтесь в банк, просите реструктуризацию долга, кредитные каникулы и т.д.

    С уважением, адвокат Татьяна Власенко


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України