Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданство, 05 января 2021, вопрос №35849

Виписка з приміщення особи яка втратила права на приміщення після його продажу

Ми здійснили покупку квартири у 2014 року.Минулі власники зобов'язалися виписати себе протягом місяця з моменту придбання. (Дана умова була пописана в договорі купівлі продажу).На жаль на сьогодні минулі власники не виконали випуску трьох осіб. На сьогодні вони проживають в іншій країні і зв'язку з ними не має.
Як виписати минулих власників з квартири?

Ответы юристов (4)

    Змисла Марта
    Змисла Марта 3 года назад

    Юрист, г. Львов, 5 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дняя.

    В даному випадку необхідно звертатися до суду з позовом про визнання осіб такими, що втратили право на користування житлом. До позову долучити свої правовстановлюючі документи на майно, для підтвердження права власності.

    У разі необхідності детальнішої консультації, то звертайтесь через мій профіль.

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 года назад

    Адвокат, г. Днепр, 25 лет опыта

    Общаться в чате

    Добрый день!

    Если данные лица добровольно не выписываются их жилого помещения - у Вас один вариант - снимать их с регистрации в судебном порядке.

    Собственник жилого помещения обращается в суд по месту прописки лица (лиц), которое нужно выписать (т.е. месту нахождения квартиры) с исковым заявлением о снятии его (их) с регистрации.

    Полный перечень необходимых для подачи искового заявления документов:

    - копия свидетельства о собственности - в Вашем случае договор купли-продажи,

    - информационная справка из Реестра недвижимого имущества (можно получить онлайн),

    -справка о составе семьи,

    - доказательства факта непроживания более 1 года (как правило - это акты ЖЕКа, показания 2-3 свидетелей),

    - данные свидетелей, которые могут подтвердить факт непроживания (ФИО, адрес проживания, контактный номер и конкретно какие данные они могут подтвердить: например, являются соседями, проживают в кв.№ __ по соседству, не видели более ___ лет и т.д. ),

    - паспорт и идентификационный код: собственника (Истец), лиц, которых нужно выписать (Ответчики) и остальных лиц, прописанных в квартире (их нужно указывать 3-ми лицами в исковом заявлении),

    - контактные данные (телефон, адрес эл.почты): собственника, лиц, которых нужно выписать и остальных лиц, прописанных в квартире (их нужно указывать 3-ми лицами в исковом заявлении)

    - если не знаете контактные данные человека, которого нужно выписать - ничего страшного.

    При подаче искового заявления оплачивается судебный сбор в сумме 840,80 грн.

    В случае необходимости составления искового заявления - обращайтесь. С уважением, адвокат Татьяна Власенко

    Карпенко Андрей Владимирович

    Добрий день!

    ЗАТВЕРДЖЕНОпостановою Кабінету Міністрів Українивід 2 березня 2016 р. № 207

    ПРАВИЛАреєстрації місця проживання

    Зняття з реєстрації місця проживання

    26. Зняття з реєстрації місця проживання особи здійснюється на підставі:

    рішення суду, яке набрало законної сили, про позбавлення права власності на житлове приміщення або права користування житловим приміщенням, про виселення, про зняття з реєстрації місця проживання особи, про визнання особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою;

    інших документів, які свідчать про припинення:

    підстав на право користування житловим приміщенням (закінчення строку дії договору оренди, найму, піднайму житлового приміщення, строку навчання в навчальному закладі (у разі реєстрації місця проживання в гуртожитку навчального закладу на час навчання), відчуження житла та інших визначених законодавством документів).

    Зняття з реєстрації місця проживання на підставах, визначених в абзацах восьмому та дев’ятому цього пункту, здійснюється за клопотанням уповноваженої особи спеціалізованої соціальної установи, закладу соціального обслуговування та соціального захисту або за заявою власника/наймача житла або їх представників.

    Карпенко Андрей Владимирович

    Отвечаю на Ваш личный вопрос:

    1. Обратитесь в ЦНАП письменно или онлайн (используя ЭЦП) и пусть отвечают официально и аргументировано.

    2. Если и в этот раз будет отказ, тогда обращайтесь в Суд.

    хххххххххххххххххххххххххххххххххххххххх


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України