Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 10 января 2021, вопрос №36073

Детали и разница между п.8 ч.3 ст.175 ЦПК и ч.4 ст.83 ЦПК

ч.4 ст.83 ЦПК:
Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об’єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

п.8 ч.3 ст.175 ЦПК:
Перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;

У меня как раз есть (точнее сейчас нету) доказательство которое я не могу предоставить суду вместе с исковым заявлением, но смогу предоставить немного позже.
Исходя из этого 2 вопроса:

1) В соответствии с ч.4 ст.83 ЦПК о таком доказательстве я должен оповестить суд через отдельное заявление, или можно в самом иске указать?
2) Подпадает ли такое доказательство под определение в п.8 ч.3 ст.175 ЦПК, нужно ли в исковом заявлении отдельно прописывать фразу «Відповідно до п.8 ч.3 ст.175 ЦПК України повідомляю ...» и дальше обозначать такое доказательство?

Ответы юристов (4)

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 года назад

    Адвокат, г. Днепр, 25 лет опыта

    Добрый день!

    Можете указать примерно так:

    Відповідно до п.8 ст.175 ЦПК України Позивачем зазначається про наявність у нього оригіналів наступних письмових доказів, копії яких додано до позовної заяви:

    -паспорту ___ та додатку до нього,

    -ідентифікаційного коду ___

    -свідоцтва про шлюб (дублікат), укладеного між___.

    Одночасно з поданням даної позовної заяви Позивачем не можуть бути наступні докази: ___, які можуть підтвердити ___,

    З метою отримання даних доказів Позивачем ___2020р. направлено заяву про їх надання, проте станом на момент подання даного позову відповідь Позивачеві не надано, в зв'язку з чим ___ (докази) будуть надані суду одразу ж після їх отримання Позивачем.

    С уважением, адвокат Татьяна Власенко

    • Дмитрий Клиент 3 года назад

      Спасибо за ответ, небольшое уточнение: Вы написали «Відповідно до п.8 ст.175», но насколько я понял это пункт 8 части 4 статьи 175. Или, если в статье нет других частей с пунктами то можно часть не упоминать? Или я не так понимаю?

      • Пользователь не активен
        Пользователь не активен 3 года назад

        Адвокат, г. Днепр, 25 лет опыта

        По сути это не принципиально - Вы можете просто указать ст.175 ЦПК, но если быть абсолютно точным, то действительно правильно указывать пункт, часть и статью.

        Данную выдержку я брала из своего искового заявления, а в нем по тексту была процитирована данная норма закона - поэтому указывала сокращенно.

        В Вашем варианте укажите п.8 ч.4 ст.175 ЦПК Украины

        • Дмитрий Клиент 3 года назад

          Спасибо за ответ


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України