Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Уголовное право, 12 января 2021, вопрос №36170

Неповернення майна після обшуку

Вітаю, у жовтні вилучили техніку при обшуку приміщення, ухвала на обшук є, провели допит у якості свідка. Техніку направили на комп'ютерну експертизи. Всі питання щодо арешту майна чи ухвали на експертизу ігноруються в рамках клопотань по 220 ст. та надсилають відписки, що майно не є тимчасово вилученим бо телефони та ноутбуки прописані в ухвалі на обшук. Кримінальне провадження за ч. 1 ст. 361 від 2.01.2020. Тобто термін розслідування закінчився, а жодній особі не повідомлено про підозру. Тепер слідчий каже, що експертиза закінчилася, на всіх пристроях є якісь сліди злочину та змінив кваліфікацію на ч. 2 ст. 361. Я можу хоч якось повернути собі своє майно чи чекати тепер ще 6 місяців? Слідчий на клопотання в порядку 220 надсилає воду без жодної конкретики, а прокуратура всі клопотання перенаправляє слідчому...Дякую.

Ответы юристов (2)

    Змисла Марта
    Змисла Марта 3 года назад

    Юрист, г. Львов, 5 лет опыта

    Доброго дня.

    В даному випадку необхідно звертатися до суду із скаргою на бездіяльність слідчого та зобов'язувати його в судовому порядку повернути речі, які були вилучені під час обшуку. Однак, необхідно з'ясувати правове значення даних речей, чи вони вважаються тимчасово вилученим майном чи наявна постанова про визнання вилучених речей під час обшуку речовими доказами тощо.

    У разі необхідності детальнішої інформації, звертайтесь через мій профіль.

    Иваненко Мария Владимировна
    Иваненко Мария Владимировна 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 27 лет опыта

    Имеет смысл обратится в суд к следственному судье с жалобой на бездеятельность следователя относительно не возврата временно изъятого имущества. Жалобы, заявления поданные следователю, прокурору обычно заканчиваются отрицательным результатом в данном вопросе.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України