Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 21 января 2021, вопрос №36673

Лишение родительских прав на одного ребенка

Мы с мужем удочеряем девочку. Биологические родители лишены на нее родительских прав, ее изъяли органы опеки в возрасте 1 год с недобором веса и роста, она не ходила и не даже не сидела. В выписке с решения суда было сказано, что биологические родители злоупотребляют алкоголем, не работают. При этом у девочки есть старший брат на 2 года старше, но он живет с биологическими родителями. Почему родители были лишены прав только на одного ребенка? Или это упущение органов опеки?

Ответы юристов (2)

    Тарасюк Віктор  Анатолійович
    Общаться в чате Тарасюк Віктор Анатолійович 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 26 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня! На жаль (знаю це з досвіду і вважаю це неправильним) позбавлення батьківських має індивідуальний характер, відносно кожної дитини окремо. Відповідно до ст. 164 Сімейного кодексу України мати, батько можуть бути позбавлені судом батьківських прав, якщо вона, він: 1) не забрали дитину з пологового будинку або з іншого закладу охорони здоров'я без поважної причини і протягом шести місяців не виявляли щодо неї батьківського піклування; 2) ухиляються від виконання своїх обов’язків щодо виховання дитини та/або забезпечення здобуття нею повної загальної середньої освіти; 3) жорстоко поводяться з дитиною; 4) є хронічними алкоголіками або наркоманами; 5) вдаються до будь-яких видів експлуатації дитини, примушують її до жебракування та бродяжництва; 6) засуджені за вчинення умисного кримінального правопорушення щодо дитини. Такі реалії. А Вам бажаю сил і здоровя! Будуть питання звертайтесь, контакти в профілі.

    • Спасибо Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України