Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Для бизнеса, 31 января 2021, вопрос №37309 100₴

Хочу отримати посилку

Хочу купити табак для себе за кордоном. Сума посилки 105 євро. Як її правильно розмитнити??? Що потрібно робити взагалі???

Ответы юристов (6)

    Гончаренко Константин
    20%

    Доброго дня!

    Повідомляю наступне:

    з 1 липня 2019 року набрали чинності зміни до ПКУ в частині встановлення межі оподаткування податком на додану вартість для товарів, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 100 євро.

    У зв’язку з цим:

    усі товари, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 100 євро, будуть оподатковуватись з 1 липня 2019 року;

    якщо вартість посилки перевищить еквівалент 100 євро, потрібно буде сплатити 20% ПДВ;

    посилка для фізичної особи також оподатковуватиметься 10-відсотковим митом від суми, що перевищує еквівалент у 150 євро;

    нарахування митних платежів на товари, що переміщуються в міжнародних поштових відправленнях та є об’єктами оподаткування, здійснюються на дату подання операторами поштового зв’язку відправлення для здійснення митного огляду разом з митними деклараціями СN 23 та іншими необхідними документами, а не на момент їх купівлі за кордоном.

    Під час отримання посилки Вам вручать квитанцію з реквізитами на оплату митних процедур.

    Щоб уникнути податку розбийте замовлення на дві посилки.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Карпенко Андрей Владимирович
    20%

    Добрый вечер!

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про поштовий зв'язок

    В соответствии со ст. 141 Закона № 2759 запрещаются к пересылке в МПО вложения, которые могут представлять угрозу жизни и здоровью людей, приводить к уничтожению или порче (повреждению) иных почтовых отправлений и почтового оборудования.

    ЗАПРЕЩЕНО ПЕРЕСЫЛАТЬ товары и предметы, относящиеся к следующим категориям:

    Алкогольные и табачные изделия (запрет только для физических лиц).

    Общие условия по ввозу (пересылке) гражданами товаров в международных почтовых и экспресс-отправлениях установленные частями шестой-восьмой ст. 374 ТКУ. Следует отметить, что все эти нормы ст. 374 ТКУ содержат ограничения: «кроме подакцизных». Запрет о пропуске на таможенную территорию Украины товаров, которые классифицируются в 1-24 группах УКТ ВЭД и ввозимых гражданами, установленная ст. 378 ТКУ.Граждане не могут пересылать в международных почтовых и экспресс-отправлениях на таможенную территорию Украины алкогольные напитки и табачные изделия.

    Вывод: Вы не имеете право получать табак посылкой, так как это подакцизных товар.

    Адвокат Евгений Александрович
    20%

    Добрий вечір, Віталій!

    З 1 липня 2019 року в Україні знизився поріг для безмитного отримання посилок з-за кордону. До 1 липня можна було отримати посилку, вартість якої не перевищувала 150 євро, уникнувши при цьому необхідності сплати мито та ПДВ. З 1 липня такий ліміт знизився до 100 євро.

    Тобто, купуючи товари за кордоном та переселаючи їх поштою, українці платять 20% ПДВ та мито, якщо вартість таких товарів перевищує 100 євро.

    У свою чергу, 27.01.2021року, Верховною Радою України, прийнято:

    Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування товарів, що переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових та експрес-відправленнях):

    http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf35...

    "Законопроектом пропонується, зокрема,

    збільшити з 100 євро до 150 євро сумарну фактурну вартість товарів, операції з ввезення яких на митну територію України не є об'єктом оподаткування податком на додану вартість, для одного одержувача - фізичної особи в одній депеші від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях або в одному вантажі експрес-перевізника від одного відправника у міжнародних експрес-відправленнях;

    звузити базу оподаткування податку на додану вартість шляхом оподаткування лише частини митної вартості (для юридичних осіб або фізичних осіб – підприємців) або частини сумарної фактурної вартості (для фізичних осіб) товарів при ввезенні на митну територію України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, що перевищує еквівалент 150 євро (тобто еквівалент, який не буде оподатковуватися податком на додану вартість), та визначатиметься без урахування акцизного податку.

    Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту його прийняття забезпечить спрощення адміністрування та удосконалення системи оподаткування, що надасть змогу запровадити більш зручну систему сплати податків при ввезенні товарів у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, впровадження простих і прозорих механізмів декларування та сплати податків сприятиме створенню комфортних умов у цій сфері як для перевізників, так і для відправників та одержувачів, а також матиме наслідком безумовне збільшення обсягу імпорту таких товарів, що позитивно вплине на доходи бюджету".

    Всього доброго!

    Успіхів Вам!

    Костромина Виктория
    20%

    https://hromadske.ua/ru/posts/na-tamozhne-podderzh...

    С 1 июля 2019 в Украине снизился порог для беспошлинного получения посылок из-за рубежа. До 1 июля можно было получить посылку, стоимость которой не превышала 150 евро, избежав при этом необходимости уплаты пошлины и НДС. С 1 июля такой лимит снизился до 100 евро.

    То есть, если стоимость посылки превысит эквивалент 100 евро, нужно будет заплатить 20% НДС. Посылка для физического лица также будет облагаться 10% пошлиной от суммы, превышающей эквивалент в 150 евро.

    Савченко Олександр
    20%
    Савченко Олександр 3 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Віталій!

    Відповідно до п. 215.1 ст. 215 ПКУ спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої, пиво (крім квасу «живого» бродіння) та тютюнові вироби належать до підакцизних товарів.

    Алкогольні напої відносяться до групи 22 «Алкогольні і безалкогольні напої та оцет», а тютюнові вироби — до групи 24 «Тютюн і промислові замінники тютюну» УКТ ЗЕД, затвердженої Законом України від 19.09.2013 р. № 584-VII «Про Митний тариф України».

    Відповідно до частини першої ст. 235 МКУ забороняється переміщення (пересилання) в міжнародних поштових та експрес-відправленнях товарів, заборонених МКУ та іншими законодавчими актами України відповідно до ввезення на митну територію України або вивезення з цієї території, а також товарів, що підпадають під визначення 1 — 24 груп УКТ ЗЕД, які переміщуються (пересилаються) на адресу громадян, крім продуктів харчування загальною вагою не більше 10 кг в упаковці виробника.

    Загальні умови щодо ввезення (пересилання) громадянами товарів в міжнародних поштових та експрес-відправленнях встановлено частинами шостою — восьмою ст. 374 МКУ.

    Слід зазначити, що всі ці норми ст. 374 МКУ містять обмеження: «крім підакцизних».

    Заборона щодо пропуску на митну територію України товарів, які класифікуються в 1 — 24 групах УКТ ЗЕД і ввозяться громадянами, встановлена ст. 378 МКУ.

    Встановлена заборона не поширюється на алкогольні напої та тютюнові вироби, що ввозяться громадянами в кількостях та у способи, зазначені у частині другій ст. 376 МКУ, тобто у ручній поклажі та у супроводжуваному багажі. Інших способів ввезення алкогольних напоїв та тютюнових виробів громадянами МКУ не передбачено.

    Отже, Ви не можете отримати табак з-за кордону. Така посилка буде повернута назад відправнику.

    Всього доброго!

    Успіхів Вам

    Ряба Світлана

    Добрый день!

    З 1 липня 2019 набрали чинності зміни щодо зниження неоподатковуваної вартості товарів у міжнародних поштових відправленнях до 100 євро. Буде 2 додаткові платежі: ПДВ 20% та мито 10%. Все це одержувач повинен буде сплатити тільки з суми, яка вийшла за межі 100 євро. Збори можна буде сплатити під час отримання відправлення.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України