Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Для бизнеса, 02 февраля 2021, вопрос №37400

Работа с базами данных клиентов

Здравствуйте!
Создаю своего рода кадровое агентство для соискателей с возможностью подработки вблизи дома. Планирую вносить во внутреннюю свою базу информацию по каждому кандидату. Хотя бы самую ключевую, - паспорт, код, фото крупным планом и т.п.
Встал вопрос как себя юридически грамотно подковать на случай если попадется неадекватный, недовольный человек который может пожаловаться на сбор данных или что-то в этом духе.
Объем планируется не малый так как услуги будут предоставляться по всей стране удаленно.

Ответы юристов (1)

    Марусяк Андрій Романович

    стал вопрос как себя юридически грамотно подковать на случай если попадется неадекватный, недовольный человек который может пожаловаться на сбор данных или что-то в этом духе.

    доброго дня! беріть письмову згоду на обробку персональних даних, зазначайте, які дані будуть збиратись і оброблятись. Також зазначте, хто матиме доступ до даних про особу (потенційні замовники наприклад) і до яких даних буде доступ.

    На рахунок того, що ви збираєтесь зберігати паспорт, код, цю інформацію можна передавати 3-тім особам лише за письмової згоди особи, при тому, що таку згоду треба брати для кожного конкретного суб'єкта, якому збираєтесь передати дані (не можна написати - "усім суб'єктам, клієнтам", треба конкретну особу вказати, тобто кожного разу запитувати дозвіл, або не повідомляти паспорт і код 3-м особам).

    Пам'ятайте, що особа може у будь-який момент відкликати згооду на обробку персональних даних і ви зобов'язані негайно їх видалити і повідомити, кому ви їх ще передавали.Якщо ви не виконаєте даних дій, на вас можуть подати позов про незаконне зберігання/ використання персональних даних, відсудити сималу суму коштів на компенсацію шкоди і також на вас можна писати заяву до поліції і притягати вас до кримінальної відповідальності. Ст. 182 КК.

    Щасти вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України