Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 01 марта 2021, вопрос №38841 100₴

Как узнать о зарегистрированных по адресу

Каким образом я могу получить информацию о прописанных в квартире, собственником которой являюсь я одна?

Ответы юристов (16)

    Костромина Виктория
    20%

    ДОБРЫЙ ДЕНЬ

    Как узнать о зарегистрированных по адресу

    Каким образом я могу получить информацию о прописанных в квартире, собственником которой являюсь я одна?

    Вам нужно обратится в ЦНАП - по данным некоторых людей -- не хотят предоставлять информацию , ЖЕК, ОСББ

    обращайтесь с письменным запросом

    Городечна Маряна Іванівна

    Добрий день!

    Абзацом першим частини другої статті 32 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» визначено, що для фізичних та юридичних осіб інформація за об’єктом нерухомого майна та суб’єктом речового права надається в електронній формі через офіційний веб-сайт Міністерства юстиції України, за умови ідентифікації такої особи (фізичної або юридичної) з використанням електронного цифрового підпису чи іншого альтернативного засобу ідентифікації особи, або в паперовій формі.

    Відповідно до частини першої статті 32 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» інформація про зареєстровані права на нерухоме майно та їх обтяження, що міститься у Державному реєстрі прав, є відкритою, загальнодоступною та платною, крім випадків, передбачених Законом. Тому будь-яка особа на платній основі може дізнатись про власника тієї чи іншої квартири шляхом отримання інформації з Державного реєстру прав. Для цього необхідно звернутись з відповідною заявою до Центру надання адміністративних послуг у своєму місті.

    • Кирюшин Артем Андреевич

      "Тому будь-яка особа на платній основі може дізнатись про власника тієї чи іншої квартири шляхом отримання інформації з Державного реєстру прав. Для цього необхідно звернутись з відповідною заявою до Центру надання адміністративних послуг у своєму місті."

      А это к чему вы написали?

    • Крикун Сергій  Павлович

      Коллега Городечна, Вы путаете лиц-собственников жилья и лиц-зарегистрованных местом жительства в этом жилье.

    Кирда Вячеслав Володимирович
    20%

    Доброго дня!

    Однозачно звертатись потрібно до Центрів надання адміністративних послуг із отриманням довідки про зареєстрованих у житловому приміщенні осіб (довідки про склад сім'ї) станом на відповідну дату.

    Ви, як власник, маєте право на отримання такої послуги.

    Документи, необхідні для звернення:

    1. Письмове звернення за формою встановленою органом реєстрації (формується засобами реєстру)
    2. Одночасно адміністратору пред’являється:
    3. - документ, що посвідчує особу заявника (документи, передбачені пунктами 1, 2 частини 1 статті 13 Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», а для іноземців, які не мають документа, що посвідчує особу, виданого в Україні, - паспорт громадянина відповідної країни (у тому числі для виїзду за кордон) за наявності засвідченого в установленому порядку перекладу українською мовою);
    4. - документ, що підтверджує право власності заявника на відповідне житло (для власника (співвласників) житла);
    5. - документ, що підтверджує статус наймача житла: ордер, договір найму (піднайму, оренди), рішення уповноваженого органу про визнання особи наймачем;
    6. - документ, до якого вносяться відомості про місце проживання особи (для особи, місце проживання якої зареєстровано за адресою відповідного житла);
    7. - довіреність,посвідчена в установленому законодавством порядку (у разі надання документів представником)
    8. - документ, що підтверджує повноваження особи як законного представника.

    Спосіб отримання послуги

    Особисто, законний або уповноважений представник у разі наявності належним чином оформленої довіреності та документа, що посвідчує особу:

    - до ЦНАП

    або

    Через Портал електронних сервісів (якщо такий доступний).

    Строк отримання послуги

    1 день.

    Мєньков Андрій Васильович
    20%

    Добрый день Елена!

    Справку о составе семьи выдают в большинстве случаев по заявочному принципу. Т.е. на основании документов которые Вы сами же предоставляете. Если же Вам нужно проверить "незнакомуев" которые могут быть зарегистрированы по Вашему адресу Вам нужно получить не справку, а информацию с реестра, например на запрос адвоката. Это дополнительные расходы на адвокатский запрос, но регистрационный орган (обычно отдел испокома) должен будет провести проверку в реестре по Вашему адресу и оформить ответ не справкой, а ответом на адвокатский запрос. Если же выясниться, что без Вашего ведома зарегистрированы не знакомые Вам лица, необходимо будет обращение в суд.

    Беликов Олег  Александрович

    Добрый день. Если вам надо проверить количество зарегистрированных по вашему адресу, то сделать это можно в центре предоставления административных услуг. Это платная услуга. Если вам необходимо узнать о собственниках жилой недвижимости, то вы можете заказать выписку из реестра прав собственников. Также платная услуга.

    Ряба Світлана

    Добрий день! Аби переконайтеся, що в квартирі не прописаний ніхто, окрім власника і його сім'ї чи навпаки хто прописаний Вам необхідно звернутися до Центру надання адміністративних послуг з письмовою заявою, після чого Вам нададуть довідку з необхідною Вам інформацією.

    Фараон Катерина Леонідівна
    20%
    Фараон Катерина Леонідівна 3 года назад

    Юрист, г. Каменец-Подольский, 8 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Олено.

    Для отримання інформації щодо зареєстрованих осбі у Вашій квартирі, з письмовою заявою Вам необхідно звернутись до Центра надання адміністративних послуг в регіоні, в якому Ви проживаєте.

    Для отримання такої довідки, Вам необхідно взяти із собою наступні документи:

    - документ, що посвідчує особу заявника (документи, передбачені пунктами 1, 2 частини 1 статті 13 Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», а для іноземців, які не мають документа, що посвідчує особу, виданого в Україні, - паспорт громадянина відповідної країни (у тому числі для виїзду за кордон) за наявності засвідченого в установленому порядку перекладу українською мовою); (тобто ПАСПОРТ)

    - документ, що підтверджує право власності заявника на відповідне житло (для власника (співвласників) житла) або документ, що підтверджує статус наймача житла: ордер, договір найму (піднайму, оренди), рішення уповноваженого органу про визнання особи наймачем.

    Успіхів Вам.

    Гончаренко Константин

    Добрий вечір.

    Якщо Ви власник квартири , необхідно звернутися до ЦНАПу з заявою та отримати довідку з реєстру про зареєстрованих осіб , також цією інформацією володіють в ОСББ та компаніях управителях (ЖЄК).

    Також цю інформацію можк надати нотаріус.

    Або можливо отримати цей документ на сайті https://kap.minjust.gov.ua онлайн будинок юстиції https://online.minjust.gov.ua/rrp/ там є всі реєстри , потрібна реєстрація з використанням ЕЦП та оплата довідки.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Токмач Галина Николаевна

    Здравствуйте, Елена. Только обращаться в ЦНАП (Центр предоставления административных услуг). При себе иметь правоустанавливающие документы на жилье. Услуга бесплатная. Выдают сразу же (возможна предварительная запись).

    С уважением, юрист Галина Токмач

    Адвокат Евгений Александрович

    Здравствуйте, Елена!

    "Каким образом я могу получить информацию о прописанных в квартире, собственником которой являюсь я одна"?

    - Путем обращения с заявлением в Центр предоставления административных услуг, с предоставлением документов оп праве собственности на квартиру.

    Всего доброго!

    Удачи Вам!

    Сергеев Артем
    Сергеев Артем 3 года назад

    Юрист, г. Харьков, 24 года опыта

    Общаться в чате

    Суб'єкти надання адміністративної послуги

    Управління реєстрації місця проживання Департаменту реєстрації міської ради / Центр із надання адміністративних послуг (ЦНАП)

    Порядок отримання довідки

    Особисто, законний або уповноважений представник у разі наявності належним чином оформленої довіреності та документа, що посвідчує особу:

    - до Центр із надання адміністративних послуг (ЦНАП)

    - через Портал електронних сервісів

    За запитами органів державної влади, органів місцевого самоврядування (їх виконавчих органів), осіб, уповноважених на виконання функцій держави/органів місцевого самоврядування, адвокатів, приватних нотаріусів та приватних виконавців -

    Отримання довідки через звернення до Порталу державних послуг за посиланням igov - https://igov.gov.ua/service/740/instruction - система працює у пілотних регіонах, можна заповнити та подати заяву на отримання довідки про склад сім'ї, або зареєстрованих у житловому приміщенні / будинку осіб (форма 3).

    Сама довідка видається суб'єкти надання адміністративної послуги, а подати заяву можна через даний портал. Для подачі в електронному вигляді потрібно виконати наступні кроки:

    1. Пройти авторизацію через BankID або ЕЦП та заповнити форму. При заповненні форми Вам буде потрібно:
      • вказати Ваші контактні дані (email та телефон);
      • вказати адресу, ПІБ осіб які зарєстровані за цією адресою, родинні зв'язки та дату народження;
      • додати копії паспортів усіх зареєстрованих осіб, копію правовстановлюючого документу на житло/будинок;
      • в деяких населених пунктах обрати зручний для візиту час;
      • заповнити інші поля та натиснути "Замовити послугу"
    2. На основі наданих Вами даних проводиться їх перевірка і первинна обробка за результатами яких Ви отримуєте повідомлення, що: Ваш запит зареєстровано і назначено зустріч для отримання довідки; Вам відмовлено у реєстрації звернення (з поясненням причин);
    Крижановська Єлізавета Сергіївна
    20%

    Добрий день!

    Інформацію Ви можете отримати вЦНАП, або ж в електронному форматі на сайті https://kap.minjust.gov.ua онлайн будинок юстиції https://online.minjust.gov.ua/rrp/ .Довідку про склад сімї вже не видають, довідка видається на кожного окремо зареєстрованого в приміщенні.

    Малик Олександр Володимирович

    Доброго дня!

    Вам слід звернутися з письмовою заявою до Центру надання адміністративних послуг та додати документ, що підтверджує ваше право власності.

    Центр надання адміністративних послуг має надати Вам довідку про зареєстрованих у приміщенні осіб.

    Крикун Сергій  Павлович

    При каждом органе местного самоуправления созданы (должны быть) как службы регистрации места жительства, так и службы, выдающие сравки о составе семьи, которые выдаются на основании регистрации лиц местом жительства по этому адресу.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України