Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 01 марта 2021, вопрос №38843

Разрешит ли суд мне видеться с ребёнком два раза в неделю, если жена до этого не давала видеться с сыном из-за того, что я живу с другой женщиной

Я в разводе уже три года. Алименты плачу исправно, с ребёнком виделся(5лет). Три месяца назад начал жить с другой женщиной и жена перестала давать сына. Ставит условия, чтобы сын не видел нынешнюю мою женщину, хотя ему с нами хорошо. Решил подать в суд, чтобы видеться без условий жены. Я офицер, без вредных привычек. Снимаю жильё. Если подам в суд, могу ли рассчитывать, что мне присудят видеться с сыном два раза в неделю и семь дней в отпуске ?

Ответы юристов (3)

    Кирюшин Артем Андреевич
    Общаться в чате Кирюшин Артем Андреевич 3 года назад

    Адвокат, г. Киев

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Если подам в суд, могу ли рассчитывать, что мне присудят видеться с сыном два раза в неделю и семь дней в отпуске ?

    хххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххх

    Если надлежащим образом обоснуете иск, то да, удовлетворит.

    Исходя из практики ваши требования очень даже и реальные.

    Если вам нужна помощь в решении данного вопроса, обращайтесь, буду рад помочь.

    Савоста   Ірина   Михайлівна
    Общаться в чате Савоста Ірина Михайлівна 3 года назад

    Адвокат, г. Сновск, 5 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго ранку. Я би рекомендувала спочатку звернутися до служби у справах дітей за місцем проживання/реєстрації дитини. В заяві вкажіть свій графік зустрічей з дитиною. Комісія повинна розглянути Вашу заяву з поідомленням Вас та матері дитини. Можливо цього буде достатньо. Якщо ні- тоді потрібно буде зібрати необхідні докази та підготувати заяву до суду.

    Фараон Катерина Леонідівна
    Общаться в чате Фараон Катерина Леонідівна 3 года назад

    Юрист, г. Каменец-Подольский, 8 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня Вікторе.

    Так, це можливо за Сімейним кодексом України, Ви цілком маєте право подати позов до суду про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною та визначення способів участі у вихованні, спілкуванні з малолітнім сином.

    Батьки мають право звертатися до суду, органів державної влади, органів місцевого самоврядування та громадських організацій за захистом прав та інтересів дитини, а також непрацездатних сина, дочки як їх законні представники без спеціальних на те повноважень.(Стаття 157 Сімейного кодексу)

    Тобто, за законом Ви маєте право здійснити 3 процедури щодо усунення перешкоди спілкування із сином.

    1. Укласти договір щодо здійснення батьківських прав та виконання обов'язків тим з них, хто проживає окремо від дитини. Договір укладається у письмовій формі та підлягає нотаріальному посвідченню.

    2. Якщо батьки не можуть дійти згоди щодо участі одного з батьків, який проживає окремо, у вихованні дитини, порядок такої участі визначається органами опіки та піклування за участю батьків виходячи з інтересів дитини.

    За Вашою заявою, орган опіки та піклування визначає способи участі у вихованні дитини та спілкуванні з нею того з батьків, хто проживає окремо від неї (тобто матері). Рішення про це орган опіки та піклування постановляє на підставі вивчення ставлення батьків до дитини, інших обставин, що мають істотне значення. Слід зазначити, що дане рішення органів опіки та піклування з цих питань можуть бути оскаржені до суду у порядку, встановленому законом.

    3. Звернення до суду. Відповідно до статті 159 Сімейного кодексу України якщо той із батьків, з ким проживає дитина, чинить перешкоди тому з батьків, хто проживає окремо, у спілкуванні з дитиною та у її вихованні, зокрема якщо він ухиляється від виконання рішення органу опіки та піклування, другий із батьків має право звернутися до суду з позовом про усунення цих перешкод. Судовий збір сплачується за подання позовної заяви немайнового характеру, 0,4 прожиткового мінімуму для працездатної особи, на 2021 рік становить 908,00 грн.

    Успіхів Вам.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України