Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 01 марта 2021, вопрос №38904

Зміст прізвища через заміжжя

Треба змінити документи у зв'язку зі зміною сімейного положення (виходжу заміж). Через це буду проживати в іншому місті (Львів), а прописку та всі документи оформлені там, де народилась(Дніпро). Чи можна оформити новий паспорт і податковий код у Львові чи треба обов'язково всі документи робити в Дніпрі. Дякую за відповідь)

Ответы юристов (2)

    Тарасюк Віктор  Анатолійович

    Доброго вечора! У разі зміни прізвища після одруження, зміна паспорта громадянина України є обов'язковою процедурою. Відповідно до Правил державної реєстрації актів цивільного стану в Україні, відведений термін для обміну паспорта становить один місяць з дати укладення шлюбу.

    Ідентифікаційний номер платника податків присвоюється людині раз і назавжди і не змінюється ні за яких обставин. Тому заміна ІПН при зміні прізвища має на увазі видачу нового Свідоцтва про постановку на податковий облік, тобто старий номер запишуть на нове прізвище. Процедура заміни картки платника податків здійснюється державними податковими інспекціями (ДПІ) за місцем проживання, отримання доходів,

    Якщо будете проживати у Львові, то в любому ЦНАПі можете оформити нові документи одночасно з реєстрацією місця проживання.

    • Юлія Клиент 3 года назад

      Дуже дякую)


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України