Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 05 марта 2021, вопрос №39115 100₴

Как узнать прописан ли несовершенно летний ребёнок?

Как узнать прописан ли несовершенно летний ребёнок с учётом что осбб не может дать данную информацию

Ответы юристов (12)

    Гончаренко Константин
    20%

    Доброго дня!

    Вам необхідно звернутися до ЦНАПу та замовити довідку з реєстру про зареєстровані особи та власників.

    Або звернутись до нотаріуса

    Або скористатись онлайн реєстром речових прав на нерухоме майно ,отримати довідку (реєстрація за ЕЦП)

    Всі послуги є платними.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Винограденко Антон Анатолійович
    20%

    Доброго вечора!

    Діюче законодавство не дозволяє вільно отримати документ щодо місця проживання іншої людини, оскільки така інформація входить до складу конфіденційних персональних даних, вільний доступ до яких обмежено законом.

    Такі обмеження обумовлені вимогами Закону України “Про інформацію”, який відносить інформацію про фізичну особу, зокрема, її адресу, до інформації з обмеженим доступом – до конфіденційної. Крім цього, відповідно до п.3 ч.2 ст. 8 Закону України “Про захист персональних даних”, людина має право виключно на доступ до своїх персональних даних (або, відповідно до загальних правил глави 17 Цивільного кодексу України, до даних тих осіб, щодо яких вона здійснює представництво).

    До того ж, статтею 3 Закону України “Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні” в якості підтверджуючого документа щодо реєстрації місця проживання передбачено довідку про реєстрацію місця проживання виключно щодо конкретної особи. Таку довідку людина може отримати щодо себе або щодо осіб, яких вона представляє на підставі довіреності чи за законом (наприклад, батьки щодо малолітніх та неповнолітніх дітей, опікуни – щодо малолітніх дітей або недієздатних осіб).

    У Херсоні порядок отримання зведеної інформації про склад зареєстрованих врегульовано розпорядженням міського голови №425 від 12.12.2018р.

    Згідно з пунктом 2 цього розпорядження, відділ реєстрації місця проживання Херсонської міської Ради забезпечує надання інформаційних відомостей про зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб безпосередньо структурним підрозділам районних у місті Херсоні рад з питань праці та соціального захисту населення для забезпечення реалізації наданих законодавством прав (отримання соціальних допомог, субсидій, компенсацій тощо). Для надання таких відомостей використовуються дані картотеки, наявної у відділі реєстрації місця проживання фізичних осіб Херсонської міської ради.

    Крім цього, інформаційні відомості можуть бути надані безпосередньо власникам, співвласникам, наймачам житла за умови пред’явлення документів, з повним переліком яких можна ознайомитись на сайті Херсонської міської ради за посиланням: http://mvk.kherson.ua/zapis/zapis.php у розділі “Інформаційні відомості про зареєстрованих осіб у житловому приміщенні”.

    Таким чином, замість довідок про склад сім’ї видаються інформаційні відомості про склад зареєстрованих осіб у житловому приміщенні.

    • Руслан Клиент 3 года назад

      Я отец ребенка

      • Адвокат Евгений Александрович
        20%

        Здравствуйте, Руслан!

        "Как узнать прописан ли несовершенно летний ребёнок с учётом что осбб не может дать данную информацию"?

        - Собственник квартиры, имеет право обратиться в Центр предоставления административных услуг и получить официально справку о регистрации лиц, в том числе несовершеннолетнего по такому-то адресу места проживания.

        Вы , как отец в отношении своего ребенка имеете право получить такую справку.

      • Адвокат Евгений Александрович

        Руслан!

        Назва послуги: Видача довідки про реєстрацію місця проживання особи або місця перебування особи

        Адміністративний збір: безоплатно

        Строк надання послуги: Не більше 30 календарних днів з дня подання заявником необхідних документів.

        Результат надання: Довідка про реєстрацію місця проживання або місця перебування

        Способи отримання результату: Звернення особи або її представника

        Підстави для відмови: Відсутність згоди особи про надання інформації стосовно неї.

        Нормативно-правові акти з питань надання адміністративної послуги:

        Документы:

        • Заява особи/законного представника особи, представника особи на підставі довіреності, посвідченої в установленому законодавством України порядку.
        • Документ, що посвідчує особу.
        • Довіреність, посвідчена в установленому законодавством України порядку.
        • Письмова згода особи, щодо якої запитується інформація.
        • Документ, що підтверджує повноваження особи як законного представника.
    Карпенко Андрей Владимирович

    Как узнать прописан ли несовершенно летний ребёнок?

    Как узнать прописан ли несовершенно летний ребёнок с учётом что осбб не может дать данную информацию

    Добрый вечер!

    1. Выяснить кто зарегестрирован (прописан) в квартире можно в ЦНАП.

    2. Сделать это может только собственник квартиры.

    Винограденко Антон Анатолійович

    Згідно офіційного сайту м. Херсон http://mvk.kherson.ua/zapis/zapis.php інформаційні відомості можуть бути надані безпосередньо власникам, співвласникам, наймачам житла за умови пред’явлення документів, з повним переліком яких можна ознайомитись на сайті Херсонської міської ради за посиланням: http://mvk.kherson.ua/zapis/zapis.php у розділі “Інформаційні відомості про зареєстрованих осіб у житловому приміщенні”.

    Ви можете отримати таку інформацію на підставі закону (так як ви є законним представником дитини).

    Винограденко Антон Анатолійович

    Доповню, що обов'язкова вимога- це присутність власника або співвласника, наймача житла особисто з паспортом та документами що підтверджуть право власності на нерухоме майно оригінали та копії.

    З с обою мати:-копії паспортів, свідоцтв про народження дітей, якщо вони не досягли 14-річного віку(усіх зареєстрованих осіб).

    -копію свідоцтва про шлюб (за необхідності);

    -документ, що підтверджує особу як законного представника (Ваш паспорт).

    Токмач Галина Николаевна

    Здравствуйте, Руслан. Такую справку о зарегистрированных дают только собственникам жилья по правоустанавливающим документам.

    Если вы волнуетесь, прописан ли в принципе ваш ребенок, то начиная с марта 2016 года на прописку ребенка одним из родителей обязательно нужно согласие официальное другого из родителей, так же как и на выписку.

    Так что вы бы знали, если бы были какие-то изменения.

    С уважением, юрист Галина Токмач

    Костромина Виктория

    Как узнать прописан ли несовершенно летний ребёнок с учётом что осбб не может дать данную информацию

    если Вы хотите узнать про регистрацию в квартире где Вы не являетесь собственником - просто так это невозможно

    но если у Вас есть причина интересоваться этим вопросом - Вы можете обратиться в службу по делам детей - орган опеки и попечительства

    Фараон Катерина Леонідівна
    20%
    Фараон Катерина Леонідівна 3 года назад

    Юрист, г. Каменец-Подольский, 8 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня Руслан.

    Для отримання інформації щодо зареєстрованих осбі квартирі, з письмовою заявою Вам необхідно звернутись до Центру надання адміністративних послуг в регіоні, в якому Ви проживаєте.

    Для отримання такої довідки, Вам необхідно взяти із собою наступні документи:

    - документ, що посвідчує особу заявника (документи, передбачені пунктами 1, 2 частини 1 статті 13 Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», а для іноземців, які не мають документа, що посвідчує особу, виданого в Україні, - паспорт громадянина відповідної країни (у тому числі для виїзду за кордон) за наявності засвідченого в установленому порядку перекладу українською мовою); (тобто ПАСПОРТ) + свідоцтво про народження сина

    - документ, що підтверджує право власності заявника на відповідне житло (для власника (співвласників) житла) або документ, що підтверджує статус наймача житла: ордер, договір найму (піднайму, оренди), рішення уповноваженого органу про визнання особи наймачем.

    Успіхів Вам.

    Крижановська Єлізавета Сергіївна
    20%

    Доброго дня ! Для того аби дізнатися си зареєстрована неповнолітня дитина в приміщенні , Власнику приміщення та одному з батьків з документами неповнолітнього та своїми, необхідно звернутись в ЦНАП! На сьогоднішній день черги відсутні, та жодних незручнойстей для клієнта.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України