Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Для бизнеса, 12 марта 2021, вопрос №39439 500₴

Какие нужны документы для открытия доставки суши?

Здравствуйте. В скором времени собираюсь открыть доставку суши (доставкой курьерами и самовывоз, без зала). Меня интересует какие нужны документы для открытия ФЛП и собственно для самого функционирования точки: документы для возможных проверок, нужно ли регистрировать оборудование на кухне, как оформлять на работу сотрудников какой лучше выбрать КВЭД и тип налогообложения, регистрация кассового аппарата и подключение систем оплаты, какой нужен счёт в банке?

Ответы юристов (15)

    Гончаренко Константин

    Добрий вечір.

    По Вашому питанню повідомляю наступне:

    У залежності від того який вид діяльності Ви обираєте:

    1. Ви можете обрати 2 або 3 групу. Якщо плануєте надавати послуги юр. особам, тоді тільки 3 група. Якщо переважно юр. особи - платники ПДВ, тоді обираєте 3 групу на ставці оподаткування 3% + ПДВ.(Без ПДВ – 5%) Якщо обираєте загальну систему, то маєте право включати в затрати ремонт та заміну запчастин , якщо вони будуть Отже, вибір за Вами.

    2. Реєструєтесь в ЦНАПі як ФОП, обираєте групу.(можливо онлайн через сервіс державних послуг- ДІЯ ) Та КВЕД господарської діяльності Далі реєструєтесь в податковій.

    Ви реєструєтеся як ФОП і протягом 10 днів звертаєтеся до податкової за місцем реєстрації і подаєте заяву на спрощену систему оподаткування (ЗАЯВА про Застосування спрощеної системи оподаткування).

    Відрахування спрощеної системи починається з першого дня реєстрації.

    Податкова стверджує, що сервіс працює. Ось посилання. http: //ch.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/print-2304 ...

    Але я неодноразово стикався з думкою колег, що електронна форма книги обліку доходів має безліч недоліків, оскільки програма зафіксує всі порушення. Як приклад, ФОП зобов'язані щодня реєструвати свої доходи, але на практиці книгу заповнюють хто раз в тиждень, хто раз на місяць, а то й раз на рік. Краще користуватися програмою в EXCEL (якщо боїтеся помилитися) і переписувати дані звідти вручну.

    Мінуси ФОП:

    Один з мінусів ФОП, як організаційно-правової форми ведення бізнесу, якраз полягає у тому,що немає такого поняття , як призупинення діяльності, тому ФОП має сплачувати податок з ЄСВ навіть у тому разі коли в нього фактично не проводиться діяльність як ФОПа та немає найнятих працівників. Податок ЄСВ за "себе" в будь -якому разі доведеться сплатити до податкової. Для ФОП не існує поняття призупинення діяльності.

    Звіти ФОП здає або раз на квартал (3-4 групи), або раз на рік (1-2 групи). Також необхідно занести звіт по ЄСВ, також в податкову, раз на рік. На цьому ведення бухгалтерії для ФОП закінчується.

    Для прикладу лише у ТОВ можна подавати " нульові звіти" податковій за місяць чи рік , якщо діяльності у них дійсно немає за результатами звітного періоду!

    Оподаткування ФОП:

    При загальній системі оподаткування:

    - потрібно мати реєстратор розрахункових операцій;

    - ФОП на загальній системі оподаткування може займатися видами діяльності, які заборонені підприємцям на спрощеній системі;

    - підприємець не має обмежень щодо кількості найманих працівників, обсягів реалізації та доходів;

    - обсяг податків залежить від отриманого доходу. Тобто, якщо за звітний період немає заробітків, підприємець не сплачує платежі, крім єдиного внеску у розмірі не меншому за мінімальний страховий внесок.

    При загальній системі оподаткування сплачуються:

    - ЄСВ;(22%)

    - ПДФО (податок на доходів фізичних осіб) – 18% від чистого оподатковуваного доходу. Щоб його розрахувати, потрібно відняти від суми доходів документально підтверджені витрати, пов’язані з їх отриманням. 18% від цієї різниці – розмір ПДФО кожного окремого місяця;

    - військовий збір – 1,5% від доходу, з якого справляється ПДФО.

    При спрощеній системі оподаткування:

    може перебувати на другій або третій групі єдиного податку. (10 -ть найманих працівників для другої групи) для 3- ї обмежень по працівникам не встановлено

    Таким чином, репетитор може проводити діяльність як фізична особа-підприємецьна єдиному податку.

    Переваги ФОП: трудовий стаж, офіційна довідка про доходи, та ін.

    Спрощена система має низку переваг перед загальною системою оподаткування.

    Оформлення трудових відносин:

    1. за загальним трудовим договором( видається наказ про прийняття працівника на роботу за його заявою на конкретну посаду, подається повідомлення в податкову про прийняття за формою встановленою ДФС, ЗАБЕЗПЕЧУЄТЬСЯ відпустка , лікарняний і інші гарантії, запис вноситься до трудової книжки працівника.

    2. за договорм ЦПХ ( НАКАЗ НЕ ВИДАЄТЬСЯ,складається договір в якому прописуються конкретні функції ( не посада), порядок і форма оплати , відповідальність сторін , термін дії договору (не більше 90 днів) з чіткою датою завершення котра прописується у договорі, далі переукладання договору(на новий період- окремо) відповідальність сторін, робота приймається складеним актом приймання - передачі наданих робіт/послуг , він подається до податкової.

    Якщо підприємець -пенсіонер обрав спрощену систему оподаткування, він звільняється від сплати за себе ЄСВ,(22%) або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Згідно ч. 4 ст. 4 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 08.07.2010 р.

    Вам нужно:

    1. Зарегистрировать ФОП и выбрать КВЭД 47.91, 47.99, 10.84.
    2. Избрать упрощенную систему налогообложения: 2 группа плательщика единого налога.
    3. Открыть счет в банке.
    4. Оформить медицинскую книжку о прохождении медицинского осмотра.
    5. Смешивать ингридиенты можно и дома.
    6. Зарегистрироваться в Госпродпотребслужбе согласно Порядка проведения государственной регистрации мощностей, ведения государственного реестра мощностей операторов рынка и предоставления информации из него заинтересованным субъектам.
    7. Сертификат качества ингридиентов от поставщиков иметь у себя нужно обязательно.
    8. РРО при безналичном расчете использовать не нужно.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Шишкин Алексей Юрьевич
    13%

    В первую очередь вам надо зарегистрировать ФЛП , для этого нужен паспорт и справка о наличии кода. Эта административная услуга предоставляется государством бесплатно. КВЕД вам подойдет 56. 10. деятельность ресторанов, предоставление услуг мобильного питания; 56.21. поставка готовых блюд для событий; 56.29. поставка других готовых блюд. Эти виды деятельности не требует получения лицензии. По оборудованию: вам достаточно просто иметь документы на оборудование, и этого достаточно. По продуктам: вам достаточно иметь чеки из магазинов где вы приобретаете все необходимые составляющие для приготовления блюд. Повторяю ни каких дополнительных сертификатов на оборудование и заключений, каких либо органов для приготовления блюд вам не надо все продукты у вас покупные. Для проверок, если они будут это подойдет. По сотрудникам: сами доставщики это обычные сотрудники, которых желательно официально принять на работу, для поваров и сотрудников работающих на точке потребуется наличие медицинской книжки, которую они могут сами получить. Вы можете избрать единый налог - вторая группа. Это означает, что вы должны в месяц оплачивать 20% от минимальной з/п это собственно единый налог и 22% от минимальной з/п это ЕСВ, за наемных работников оплачиваете налог на доходы физических лиц 18% от их з/п и соответственно 22% от их з/п ЕСВ. В 2021 вам кассовый аппарат использовать не нужно. Расчеты можете производить как в наличной форме так и в безналичной. Как вам выбрать платежную систему? Тут лучше обратиться в банк они предлагают различные финансовые продукты.

    Беликов Олег  Александрович
    9%

    Добрый день. В первую очередь вы должны быть зарегистрированы как ФОП с соответствующим видом хозяйственной деятельности - КВЕДы 47.91, 47.99, 10.84, а также с соответствующей системой налогообложения. Выбирайте 2 или 3 группу, коллега вам детально описал. Больше ничего не надо. Удачи.

    Кирда Вячеслав Володимирович
    13%

    Доброго дня, Владиславе!

    Почати рекомендую із ставанням на облік в податковій і відповідно визначення з формою оподаткування.Вам необхідно оформити ФОП, оскільки така форма відрізняється простотою і невисокою ціною реєстрації.Сьогодні зареєструвати ФОП можна не виходячи з дому (з допомогою доступних сервісів Мін'юсту або Порталу послуг).Або звернутися в Центр адмінпослуг (щоб не стояти в черзі до реєстратора, краще записатися через сайт і прийти на зручне для вас час і дату) з паспортом та ідентифікаційним кодом (бажано при собі мати кілька їх копій).Заповнюєте реєстраційну картку і вас внесені до держреєстру про відкриття вами ФОП протягом трьох робочих днів.Після важливим моментом є вибір оподаткування.Підприємці у своїй діяльності можуть застосовувати загальну і спрощену системи оподаткування.На загальній системі оподаткування, вам необхідно визначитися з КВЕД.

    Вам підходить КВЕД:

    56.10 : Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування

    Цей клас включає послуги з надання харчування споживачам, незалежно від того, чи подаються вони в спеціальних місцях громадського харчування або в ресторанах самообслуговування, їдять їх у приміщенні, чи забирають із собою або замовляють додому. Сюди відноситься приготування та подача їжі для негайного споживання з моторизованих автомобілів або немоторизованих вагончиків.

    Цей клас включає діяльність:

    - ресторанів

    - кафе

    - ресторанів швидкого обслуговування

    - місць з наданням їжі для споживання за межами закладу

    - вагончиків з продажу морозива

    - пересувних вагончиків з продажу їжі

    - діяльність з приготування їжі в торговельних наметах

    На спрощеною системою є свої нюанси.ФОП на єдиній системі зобов'язаний вести книгу обліку доходів, в яку вносять підприємницький дохід за день, а в разі відсутності прибутку - Книга не заповнюється.Вигідним, для бізнесу з доставки їжі, бути загальносистемником. Це пов'язано з тим, що будуть витрати які можливо підтвердити (оренду, зарплата, витрати на рекламу).Важливим є запровадження РРО.

    Що стосується оплати податків, то на загальній системі вам треба сплачувати ПДФО 18% і військовий збір - 1,5%.

    На спрощеній системі ФОП платять єдиний податок.Що стосуватися Єдиного соцвнесок то за себе ФОП платять не в залежності від форми оподаткування.Звітність, контрою доведеться здавати (терміни її подачі) залежать від того яку форму оподаткування ви виберете.Особливостями даного бізнесу є дозвільні документи:По-перше: Дозвільні документи від санітарно-епідеміологічної служби (СЕС). Сюди входить ведення бізнесу з урахуванням, обраного вами приміщення (включаючи процес готування їжі і подальшого транспортування і т. Д.).По-друге: Дозвіл на використання приміщення (документальне підтвердження приміщення вимогам пожежної охорони).

    Важливо пам'ятати, що на даний момент часу існує мораторій.Він поширюється на планові перевірки. На позапланові перевірки мораторій не поширюється.Приводом позапланової перевірки може бути скарга від клієнта або співробітника.Також може бути за порадою «дружніх» відомств (наприклад, податкова доложет про зарплати менше мінімалки і т.д.).

    Владислав Клиент 3 года назад

    Спасибо. А где мне взять форму договора трудоустройства сотрудников. И как ее заверить

    • Гончаренко Константин

      Це може бути або трудовий догоір з внесенням даних до тудової книги на підставі наказу директора про прийняття на роботу за попереднього подання заяви письмової на ім я директора від кандидата на посаду.

      або договір ЦПХ з виконавцем робіт , який не потребує нотаріального посвідчення та діє з моменту підписання сторонами.

      Вам необхідно як Фізичній особі ФОП просто укласти з фізичною особою(замовником) договір ЦПХ ПРО ВИКОНАННЯ РОБІТ НАДАННЯ ПОСЛУГ:

      1. передбачити в ньому конкретний перелік (1,2,3,) послуг та робіт , які повинен надати Виконавець.

      2. Форму суму , та порядок виплати винагороди за послуги( безготівкова на картку № ,сума наприклад 2 500 грн , до 15- го числа місяця)

      3. Порядок прийняття робіт та відповідальність сторін( прийняття робіт відповідно до акту прийому -передачі робіт , послуг. Відповідальність сторін: шляхом перемовин врегулювання спору або у судовому порядку згідно законодавства. України)

      4. Термін дії договору - обов язково зазначити , аби у податкової не виникло питань ( не більше ніж 90 днів з дати укладання , дату закінчення чітко вказати - діє до 12.02.2020 року для прикладу)

      5. реквізити сторін Виконавця та Замовника( назва або ПІБ , адреса , ІНН(ЕДРПОУ) , дані паспорту , контакти з вязку)

      Податки сплачуються Вами, згідно акту прийому - передачі послуг та виплаченої винагороди( не зарплати):

      1 ПДФО - 18%

      2. В.З( Військовий збір) - 1,5%

      підписаний сторонами акт подається в податкову для звітності. разом з декларацією про майновий стан та доходи за звітний рік за місцем податкової реєстрації.

      Нотаріального посвідчення не потребує: на офісі підписали , і він має юридичну силу( один примірник у Вионавця , інший у Замовника.)

      Якщо діяльність набуде систематичного характеру необхідно буде реєструвати ФОП, АДЖЕ ЗА НЕЗАРЕЄСТРОВАНУ ПІДПРИЄМНИЦЬКУ ДІЯЛЬНІСТЬ ПЕРЕДБАЧЕНО АДМІН ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ У ВИГЛЯДІ ШТРАФУ ВІД 17 ДО 34 ТИС ГРН ЗГІДНО КУпАП України.

      ЗРАЗКИ ДОГОВОРІВ ДОСТУПНІ В ІНТЕРНЕТІ

      З повагою,

      Костянтин Гончаренко

    • Гончаренко Константин
      12%

      Надані послуги приймаються актами за договорами ЦПХ, ВОНИ Ж І ПОДАЮТЬСЯ У ПОДАТКОВУ

      АКТ приймання-передачі наданих послуг № ___

      м. Київ«___» ___ 2011 р.

      Сторони договору про надання послуг № ___від «___» ___ 2011 р. (надалі – «Договір») Товариство з Обмеженою Відповідальністю «111» (надалі – «Виконавець») з однієї сторони, та ___ (надалі – «Замовник») з іншої сторони (надалі разом – «Сторони»), склали цей акт приймання-передачі послуг (надалі – «Акт») про наступне:

      1.1. Виконавець передав, а представник Замовника ___ прийняв наступні послуги:

      Вид послуги

      Дата

      Загальна сума,

      грн. без ПДВ

      Інформаційно-консультаційні послуги

      ПДВ, грн:

      0,00 грн.

      Загальна сума без ПДВ, грн:

      1.2. Загальна вартість Послуг складає ___.

      1.3. Підписанням цього Акту Сторони підтверджують факт належного надання послуг Виконавцем відповідно до положень Договору та його Додатків.

      1.4. Замовник не має претензій до Виконавця стосовно наданих послуг, вказаних у п. 1.1. цього Акту.

      1.5. Цей Акт є невід'ємною частиною Договору, складено українською мовою в двох примірниках, що мають однакову юридичну силу, по одному для кожної із Сторін.

      За Замовника:

      Посада ___

      П.І.П. ___

      М.П.

      За Виконавця:

      Директор

      ПІБ

      М.П.

      АКТ приймання-передачі наданих послуг № ___

      м. Київ«___» ___ 2011 р.

      Сторони договору про надання послуг № ___від «___» ___ 2011 р. (надалі – «Договір») Товариство з Обмеженою Відповідальністю «111» (надалі – «Виконавець») з однієї сторони, та ___ (надалі – «Замовник») з іншої сторони (надалі разом – «Сторони»), склали цей акт приймання-передачі послуг (надалі – «Акт») про наступне:

      1.1. Виконавець передав, а представник Замовника ___ прийняв наступні послуги:

      Вид послуги

      Дата

      Загальна сума,

      грн. без ПДВ

      Інформаційно-консультаційні послуги

      ПДВ, грн:

      0,00 грн.

      Загальна сума без ПДВ, грн:

      1.2. Загальна вартість Послуг складає ___.

      1.3. Підписанням цього Акту Сторони підтверджують факт належного надання послуг Виконавцем відповідно до положень Договору та його Додатків.

      1.4. Замовник не має претензій до Виконавця стосовно наданих послуг, вказаних у п. 1.1. цього Акту.

      1.5. Цей Акт є невід'ємною частиною Договору, складено українською мовою в двох примірниках, що мають однакову юридичну силу, по одному для кожної із Сторін.

      За Замовника:

      Посада ___

      П.І.П. ___

      М.П.

      За Виконавця:

      Директор

      ПІП

      М.П.

      З повагою,

      Костянтин Гончаренко

    • Савченко Олександр
      Савченко Олександр 3 года назад

      Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

      Общаться в чате

      Трудовий договір укладається письмово, у ньому ви прописуєте обов'язки і права працівника й ваші як роботодавця. Один екземпляр залишаєте в себе, другий віддаєте працівнику.

      Реєструвати трудовий договір у податковій чи центрі зайнятості не треба.

      За шаблон можна взяти форму договору з Наказу № 260. Видаліть із тексту згадки про центр зайнятості, реєстрацію договору й додайте інформацію про посаду, розмір зарплати, опишіть роботу, графік і вихідні, тривалість відпустки й випробувального терміну.

      Трудовий договір (зразок)

      Більше нюансів пропишете — легше буде довести порушення працівником умов трудового договору, якщо вирішите його звільнити.

      Але не переборщіть: у договорі не повинно бути пунктів, які порушують трудове законодавство, наприклад що працювати треба без вихідних.

      Трудовий договір укладають на підставі заяви претендента про прийняття на роботу, в ній він пише дату початку роботи й посаду. Якщо такої заяви у вас немає, не біда: свій намір працювати у вас працівник підтвердив, коли підписав договір.

      Ось список документів, які треба взяти у працівника:

      • паспорт або інший документ для посвідчення особи;
      • РНОКПП. У працівника може й не бути податкового номера, якщо він відмовився від його отримання через релігійні переконання, в такому випадку вистачить серії та номера паспорта;
      • трудова книжка, якщо людина працюватиме у вас за основним місцем роботи.

      Ви можете попросити працівника принести диплом, сертифікат або інший документ про освіту, якщо робота вимагає спеціальних знань.

      Також можуть знадобитися:

      • довідка про стан здоров'я, якщо працювати доведеться в шкідливих і небезпечних для здоров'я умовах, співробітник має пройти медогляд;
      • пільговики, інваліди, батьки неповнолітніх дітей або дітей-інвалідів повинні надати документи, що підтверджують право на пільги;
      • інші документи, в т. ч. військовий квиток для військовозобов'язаних, приписне свідоцтво для призовників для ведення військового обліку, довідка про звільнення для звільнених з колоній і в'язниць.

      Розпорядження про прийняття на роботу:

      Оформляти розпорядження або наказ обов'язково (ч. 3 ст. 24 КЗпП), у ньому треба вказати дату початку трудових відносин, посаду, підставу (трудовий договір). Дата в наказі — напередодні виходу співробітника на роботу.

      Повідомлення податкової про прийняття працівника:

      Повідомлення треба подати до податкової, де перебуваєте на обліку як підприємець (форма затверджена Постановою № 413). Зробити це треба до того, як співробітник приступить до роботи.

      Подати повідомлення можна: через онлайн-сервіси, кабінет платника, підписавши документ ЕЦП віднести особисто на папері разом з електронною копією. Втім, на папері повідомлення подають, якщо трудові договори уклали максимум із п'ятьма працівниками.

      Не забудьте проставити дату і кількість заповнених рядків, вона має відповідати кількості працівників.

      Важливо, щоб збігалися дати початку роботи в повідомленні, трудовому договорі та наказі про прийняття на роботу

      Якщо приймаєте співробітника на основне місце роботи і він трудиться більше п'яти днів, потрібно заповнити його трудову.

      За законом ви зобов'язані платити працівникові зарплату не менше від мінімальної — у 2021 році це 6000 грн на місяць. Якщо прийняли особу на неповний робочий день, зарплата розраховується пропорційно до відпрацьованого часу.

      Ви як роботодавець є податковим агентом своїх працівників і повинні платити за них податки.

      Із зарплати працівника в 2021 році треба утримати податки: 18% ПДФО та 1,5% військового збору й перерахувати ці гроші в бюджет.

      За рахунок грошей підприємця треба сплатити єдиний соціальний внесок. Ставка — 22% від зарплати

      Єдиний соцвнесок сплачується в день виплати зарплати. ПДФО й ВЗ — під час отримання в банку грошей на виплату або при перерахуванні грошей на зарплатну карту працівника. Якщо платите зарплату готівкою з виручки, то перерахувати ПДФО й ВЗ можна протягом трьох днів.

      За працівників вам треба подавати два звіти.

      Податковий розрахунок за формою № 1ДФ, де ви звітуєте з ПДФО й ВЗ, подавати слід раз на квартал, протягом 40 днів після його закінчення.

      Звіт з ЄСВ № Д4 — щомісяця, протягом 20 днів після закінчення звітного місяця

      Всього доброго!

      Успіхів Вам!

    • Крикун Сергій  Павлович

      Ответ на этот вопрос излагаю ниже

    Карпенко Андрей Владимирович
    10%

    Добрый день!

    Вам надо зарегистрировать ФЛП (физическое лицо-предприниматель).

    В Вашем случае оптимально подходит ФЛП 3-й группы на упрощённой системе налогообложения.

    Особенности:

    • налоговая ставка 5% от суммы дохода;
    • 22% ЕСВ;
    • сдача отчётов и оплата налогов раз в 3 месяца;
    • годовой доход до 5 млн гривен.

    При превышении лимита по доходу надо перейти на общую систему налогообложения.

    Открыть ФЛП можно в Государственной регистрационной службе по месту прописки.

    В пакет документов входят:

    1. ИНН, паспорт.
    2. Заполненная регистрационная форма №10.
    3. Заявление на применение упрощённой системы налогообложения.
    4. Доверенность на представителя в случае оформления через посредников.

    Для регистрации ФЛП надо выбрать один или несколько КВЭДов (классификаторов внешнеэкономической деятельности), которые соответствуют виду занятости.

    Если регистрация прошла успешно — встаём на учёт в органах Государственной фискальной службы и подаём заявление на упрощённую систему налогообложения.

    Подача заявки на упрощённую систему налогообложения доступна в течение 10 дней с момента регистрации ФЛП. Если срок прошел, внести изменения можно только в следующем отчётном квартале.

    После официальной регистрации в качестве ФЛП, выбираем банк и подаем документы для открытия счёта.

    Схема работы ФЛП:

    1. Отражаем все платежи на расчётный счёт в книге доходов ( с 01.01.2021 года ее можно вести в электронном виде).
    2. Раз в 3 месяца сдаём декларацию. Считаем общую сумму поступлений в гривнах и оплачиваем единый налог.
    3. Раз в 3 месяца оплачиваем ЕСВ даже если нет дохода.

    В течение 3 лет с момента получения денег надо хранить следующие документы:

    1. Инвойсы, контракты и акты выполненных работ.
    2. Выписки со счёта в банке.
    3. Квитанции об уплате ЕН, ЕСВ.
    4. Книгу учёта доходов.

    КВЕД:

    Клас 56.10

    Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування

    Цей клас включає послуги з надання харчування споживачам, незалежно від того, чи їх подають у спеціалізованих місцях громадського харчування або в ресторанах самообслуговування, чи їх споживають у приміщенні, забирають із собою або замовляють додому. До цього класу також відносять приготування та подачу їжі для негайного споживання з автомобілів або пересувних вагончиків.Цей клас включає діяльність:

    • ресторанів
    • кафе
    • ресторанів швидкого обслуговування
    • місць з наданням їжі для споживання за межами закладу
    • вагончиків з продажу морозива
    • пересувних вагончиків з продажу їжі
    • діяльність із приготування їжі в торговельних наметах

    Цей клас також включає:

    • діяльність ресторанів і барів, пов'язану з доставкою їжі за умови залучення окремих одиниць
    Клас 56.29

    Постачання інших готових страв

    Цей клас включає надання послуг промислового кейтерингу, тобто послуги з надання харчування, засновані на договірних умовах зі споживачем протягом визначеного періоду часу.

    Цей клас також включає постачання їжі спортивним та іншим установам на основі концесії. Їжу зазвичай готують у головному підрозділі.Цей клас включає:

    • діяльність контрактних фірм із постачання готової їжі (наприклад, для транспортних компаній)
    • постачання готової їжі спортивним та іншим установам на основі концесії
    • діяльність їдалень або кафетеріїв (наприклад, для підприємств, офісів, лікарень або шкіл) на основі контракту

    Помещение, в котором будет расположено производство, должно соответствовать санитарным и пожарным нормам.

    Так для подтверждения соответствия Вашего помещения санитарным нормам, необходимо будет обратиться в Государственную службу по вопросам безопасности пищевых продуктов и защиты потребителей и получить Акт подтверждения соответствия помещения нормам СЭС.

    Для подтверждения соответствия Вашего помещения требованиям законодательства по вопросам пожарной безопасности Вам необходимо будет заполнить и подать в пожарную инспекцию, по месту расположения салона красоты, декларацию соответствия материально-технической базы требованиям законодательства по вопросам пожарной безопасности. Таким образом, Вы просто уведомляете пожарную инспекцию, что Ваше помещение для производства пиццы соответствует нормам пожарной безопасности и при подаче такой декларации, пожарный инспектор не выезжает на место расположения объекта. Во время подачи декларации Ваше помещение уже должно соответствовать нормам пожарной безопасности, так как в декларации указывается вся информация о соблюдении таких норм.

    Так, на сегодняшний день такое уведомление пожарной инспекции носит декларативный характер.

    Карпенко Андрей Владимирович
    5%

    Работников, задействованых при приготовлении суши, необходимо принимать на постоянной основе. В противном случае будете иметь проблемы с трудовой инспекцией.

    Они все должны иметь медицинские книжки.

    Образец трудового договора: https://blank.dtkt.ua/ru/blank/344

    Пуха Наталія ТендерОк
    12%

    Доброго Дня

    Щодо вашого питання

    Рекомендую спочатку визначитись з групою 2 або 3 платника податків ( раджу врахувати, що на 2 групі максимальна кількість найманих осіб до 10 чол та на надавати послуги можна виключно фізичним особам, якщо зазначені критерії вас не задовільняють обирайте 3 групу, що не є платником пдв)

    Наступний етап реєстрація ФОП у ЦНАПІ документи за посиланням https://www.cnaprv.gov.ua/services/d/regist_individual_entrepreneurs (документи паспорт, код і форма заяви) або скористатися https://diia.gov.ua/, якщо будете реєструватись через ЦНАП там же проставите відмітку про групу платника єдиного податку (2 або 3) якщо ніі то наступний етап звертаєтесь до ДПІ http://rv.sfs.gov.ua/okremi-storinki/arhiv/124744.html там отримайте електроні ключі та надасте заяву а через 5дн зможете забрати витяг.

    Допоміжне по код КВЕД

    56.10 Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування

    56.29 Постачання інших готових страв

    46.38 Оптова торгівля іншими продуктами харчування, у тому числі рибою, ракоподібними та молюсками

    .56.21 Постачання готових страв для подій

    10.89 Виробництво інших харчових продуктів, н.в.і.у.

    Наступний етап це РРО то рекомендую звернутися до http://is2.rivne.com/ нададуть консультації по встановленню апарату його обслуговуванні та у них же вони наявні також рекомендую спробувати систему каса в сматфоні деталі https://kasa.vchasno.com.ua/

    Паралельно оформлення на роботу найманих працівників та сплата податків

    Успіхів

    Савченко Олександр
    13%
    Савченко Олександр 3 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Владиславе!

    Умовно в створенні закладу громадського харчування можна виділити наступні етапи:

    1. Реєстрація підприємницької діяльності.
    2. Вибір форми оподаткування. Реєстрація касового апарату.
    3. Укладення договору купівлі-продажу або оренди приміщення.
    4. Отримання дозволу СЕС.
    5. Отримання дозволу ДСНС.
    6. Реєстрація торгової точки в місцевій адміністрації.
    7. Реєстрація торгової марки (за бажанням).

    Крок 1. Реєстрація підприємницької діяльності

    Реєстрація суб'єкта підприємництва здійснюється державним реєстратором за місцем знаходження майбутнього підприємства. На першому етапі зареєструватися можна за місцезнаходженням (місцем проживання) одного із засновників.

    Законодавчих обмежень у виборі організаційно-правової форми немає.Для невеликого закладу з одноосібним власником це може бути і ФОП (фізична особа-підприємець). Реєстрація в якості фізичної особи підприємця зазвичай приваблює своєю простотою і мінімальними витратами. Нагадаємо, що для реєстрації ФОП досить заповненої реєстраційної форми, паспорта і довідки про присвоєння ІПН. Однак суттєвим недоліком цієї організаційно-правової форми здійснення підприємницької діяльності є підвищена відповідальність підприємця, який відповідає за зобов'язаннями ФОП всім своїм майном. Крім того, ця форма не підходить для тих, хто збирається організувати бізнес з партнерами, а не поодинці. Якщо хтось захоче інвестувати в Ваш бізнес, краще зареєструвати юридичну особу. І не забувайте, що для багатьох контрагентів і клієнтів юридична особа виглядає більш привабливо, такий організаційно-правовій формі більше довіряють.

    Якщо ж реєструвати юридичну особу, то найоптимальнішою на сьогоднішній день формою є товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ). Товариство з обмеженою відповідальністю є одним з видів господарських товариств, характерною рисою його є те, що його статутний капітал поділений на частки і кожен з учасників ТОВ несе відповідальність за його зобов'язаннями в межах своєї частки. Розмір часток визначається статутом ТОВ. Відзначимо, що на даний момент мінімальний розмір статутного капіталу ТОВ законодавчо не встановлено, що також є перевагою. До того ж, зараз є можливість не витрачатися на підготовку і завірення статуту, а використовувати Модельний статут товариства з обмеженою відповідальністю, який був затверджений Постановою КМУ. Однак краще все ж мати свій унікальний статут, в якому можна врегулювати всі спірні моменти. До того ж багато державних реєстраторів при реєстрації ТОВ на підставі модельного статуту пред'являють підвищені вимоги до протоколу установчих зборів ТОВ, вимагаючи включення в нього пунктів, які зазвичай регулюються статутом товариства. Витрати на реєстрацію ТОВ вище, ніж при реєстрації ФОП, перелік документів також більше: знадобляться протокол установчих зборів, статут, якщо учасниками ТОВ є юридичні особи, то і їх установчі документи.

    Крок 2. Вибір форми оподаткування

    На сьогоднішній день в Україні існує дві форми оподаткування: загальна та спрощена.

    На загальній системі оподаткування доходи фізичної особи підприємця будуть обкладатися податком на доходи фізичних осіб, а прибуток юридичної особи - податком на прибуток. Крім цього, вони будуть платити всі податки і збори, передбачені законодавством в залежності від наявності об'єктів оподаткування.

    Основною перевагою загальної системи оподаткування є те, що податок сплачується не з усієї виручки, а з доходів (прибутку), зменшених на суму витрат, понесених у звітному періоді, а також є можливість займатися будь-яким видом діяльності (при наявності відповідних ліцензій і дозволів), мати необмежену кількість найманих працівників і необмежений обсяг прибутку. Мінусом є громіздкість ведення податкового і бухгалтерського обліку.

    Для фізичної особи-підприємця на загальній системі оподаткування ставка податку становить 18%. Податковим (звітним) періодом є календарний рік. Розмір середньомісячного річного доходу, що підлягає оподаткуванню, розраховується як сума місячних доходів, поділена на кількість календарних місяців, протягом яких такі доходи були отримані в звітному році. При цьому об'єктом оподаткування є чистий дохід, а саме різниця між доходом (виручка у грошовій та негрошовій формі) і документально підтвердженими витратами, пов'язаними з господарською діяльністю такої фізичної особи - підприємця.

    Юридичні особи на загальній системі оподаткування є платниками податку на прибуток.Базою оподаткування податку на прибуток підприємства є прибуток, який визначається шляхом зменшення суми доходів звітного періоду на собівартість реалізованих товарів, виконаних робіт, наданих послуг та суму інших витрат звітного податкового періоду.Ставка податку становить 18% бази оподаткування.

    Заклади ресторанного господарства, які не збираються торгувати алкоголем і тютюновими виробами, можуть обрати спрощену систему оподаткування. В даному випадку підійде 2 або 3 група платників єдиного податку.

    До другої групи належать фізичні особи - підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та / або населенню, виробництво та / або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року вони відповідають сукупності таких критеріїв:

    • не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб;
    • обсяг доходу не перевищує 5 004 000 грн, це 834 мінімалки;

    Ставка податку становить до 20% розміру мінімальної заробітної плати.

    До третьої групи належать фізичні особи - підприємці, які не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, не обмежена і юридичні особи - суб'єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 7 002 000 грн, це 1167 мінімалок.

    Ставка податку становить 3% доходу в разі реєстрації платником ПДВ або 5% - для неплатників ПДВ.

    Заклади ресторанного господарства повинні мати реєстратори розрахункових операцій (РРО) відповідно до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

    Порядок реєстрації РРО затверджено Наказом Міністерства фінансів 14.06.2016 № 547. При реєстрації в контролюючих органах РРО присвоюється фіскальний номер. Фіскальний номер РРО становить 10-розрядний числовий порядковий номер реєстраційного запису в автоматизованій інформаційній системі реєстрації РРО ДФС, алгоритм формування якого встановлює ДФС.

    Суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та / або безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, які відповідно до вимог законодавства повинні застосовувати РРО, зобов'язані зареєструвати РРО, виконати його персоналізацію, опломбувати і перевести у фіскальний режим роботи.

    Реєстрації в контролюючому органі підлягають РРО, модифікації яких включені до Державного реєстру РРО, з урахуванням сфер їх застосування та за умови, що термін служби, встановлений у технічній документації на РРО, не закінчився, а також з урахуванням термінів первинної реєстрації, встановлених Державним реєстром РРО .

    Реєстрація РРО здійснюється в контролюючому органі за основним місцем обліку підприємства як платника податків.

    Суб'єкт господарювання, який є платником податку на прибуток, може реєструвати РРО за місцезнаходженням своїх відокремлених підрозділів, розташованих на території іншої, ніж такий суб'єкт, територіальної громади.

    Для реєстрації РРО суб'єкт господарювання або представник підприємства подає до контролюючого органу заяву про реєстрацію реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-РРО. Представник підприємства може зареєструвати РРО при наявності документів, що засвідчують його особу і підтверджують надані йому повноваження.

    Реєстраційна заява має бути підписана керівником підприємства або фізичною особою - підприємцем або представником підприємства при наявності документів, що засвідчують його особу і підтверджують надані йому повноваження, а також виконання вимог по електронній ідентифікації в разі подачі заяви в електронному вигляді із зазначенням дати подання. Всі розділи реєстраційної заяви підлягають обов'язковому заповненню.

    У разі відсутності підстав для відмови в реєстрації РРО посадова особа контролюючого органу не пізніше одного робочого дня з дня надходження реєстраційної заяви приймає рішення про можливість реєстрації РРО, формує і резервує фіскальний номер РРО в інформаційній системі ДФС.У день резервування фіскального номера РРО в інформаційній системі ДФС контролюючим органом, де проводиться реєстрація РРО, ДФС направляє в ЦСО інформацію у вигляді довідки про резервування фіскального номера реєстратора розрахункових операцій

    Протягом трьох днів з дати направлення в ЦСО довідки про резервування фіскального номера суб'єкт господарювання повинен забезпечити переведення РРО у фіскальний режим роботи.

    Завершення процедури реєстрації РРО здійснюється на підставі довідки про опломбування РРО та акту введення в експлуатацію РРО, екземпляри яких в день введення в експлуатацію ЦСО направляє до контролюючого органу, де проводиться реєстрація РРО.

    Крок 3. Вибір приміщення для розміщення закладу

    Приміщення для розміщення майбутнього закладу можна як придбати у власність, так і взяти в оренду. Договір купівлі-продажу нерухомого майна укладається у письмовій формі і підлягає нотаріальному посвідченню. Право власності на нерухомість підлягає обов'язковій державній реєстрації в державному реєстрі прав на нерухоме майно та виникає з моменту такої реєстрації.

    Договір оренди може бути укладений в простій письмовій формі. Передача приміщення орендарю здійснюється за актом, який підписується сторонами договору.

    Крім того, приміщення для закладу громадського харчування повинно відповідати вимогам органів санітарно-епідеміологічної служби та пожежного нагляду, про що докладніше буде сказано в другій частині статті.

    Крок 4. Отримання висновку санітарно-епідеміологічної служби

    Згідно зі статтею 15 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» підприємства, установи, організації та громадяни при розробці та використанні нових технологій, проектуванні, розміщенні, будівництві, реконструкції та технічному переобладнанні підприємств, виробничих об'єктів і споруд будь-якого призначення, плануванні та забудові населених пунктів, курортів, проектуванні і будівництві каналізаційних, очисних, гідротехнічних споруд, інших об'єктів зобов'язані дотримуватисьвимог санітарного законодавства.

    Законом України «Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності» передбачено отримання Висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи діючих об'єктів.

    В отриманні висновку СЕС немає необхідності, якщо в орендованому приміщенні і раніше розміщувалося заклад громадського харчування, і Ви не плануєте переобладнати його або проводити реконструкцію.

    Мінімум документів, необхідний для отримання висновку СЕС:

    • заява власника або уповноваженого ним органу;
    • копія статуту;
    • документ, що підтверджує правомірність володіння приміщенням (договір купівлі-продажу або оренди);
    • узгодження СЕС про введення об'єкта в експлуатацію.

    Для отримання погодження СЕС звертатися потрібно в дозвільний центр за місцем знаходження підприємства.

    Також перед початком роботи не зайвим буде ознайомиться з санітарними вимогами, описаними в «Санітарних правилах для підприємств громадського харчування, включаючи кондитерські цехи і підприємства, що виробляють м'яке морозиво» (СанПіН від 19 березня 1991 року) і «Правилах роботи закладів (підприємств) громадського харчування »(документ затверджено в наказі Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України № 219 від 24 липня 2002 року).

    Крок 5. Отримання дозволу ДСНС

    Далі потрібно подати і зареєструвати декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки, яка дає право на початок роботи новостворених підприємств та початок використання підприємством об'єктів нерухомості (будівель, споруд, приміщень або їх частин).

    Декларація не подається орендарем приміщення, якщо вона вже була зареєстрована його власником.

    Декларація розробляється підприємством і подається ним або надсилається рекомендованим листом за місцем знаходження об'єкта нерухомості державному адміністратору або в територіальний орган ДСНС.У разі, якщо декларація подана безпосередньо державному адміністратору, така декларація протягом одного робочого дня після надходження передається їм територіальному органу ДСНС.

    Для надання декларації рекомендованим листом підпис фізичної особи - підприємця засвідчується печаткою такої фізичної особи, а в разі відсутності печатки - декларація засвідчується нотаріусом. Підпис керівника юридичної особи засвідчується печаткою юридичної особи.

    Суб'єкт господарювання з високим ступенем прийнятного ризику разом з декларацією подає позитивний висновок за результатами оцінки (експертизи) протипожежного стану підприємства, об'єкта чи приміщення. Оцінка протипожежного стану проводиться суб'єктом господарювання, який отримав відповідну ліцензію.

    Декларація реєструється ДСНС або її територіальним органом на безоплатній основі протягом 5 робочих днів з дня надходження.

    Крок 6. Дозвіл на розміщення об'єкта торгівлі

    Раніше дозвіл на розміщення об'єкта торгівлі та сфери послуг надавалося місцевими влади. Однак з набранням чинності Законом України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» правових підстав для видачі таких дозволів немає.

    Відповідно до статті 4 вищезгаданого Закону виключно законами, які регулюють відносини, пов'язані з одержанням документів дозвільного характеру, встановлюються: необхідність одержання документів дозвільного характеру та їх види;дозвільний орган, уповноважений видавати документ дозвільного характеру тощо. Оскільки жодним законом отримання такого дозволу не передбачено, вимоги місцевих органів щодо їх отримання є неправомірними. Такої думки дотримується і Держкомітет з питань регуляторної політики та підприємництва в своєму листі від 09.09.2009 р №10831.

    Крок 7. Реєстрація торгової марки

    Реєстрація торгової марки не є обов'язковою для будь-якого виду діяльності, проте бажана, оскільки дає її власнику ряд переваг. Саме по торговій марці споживачі будуть розпізнавати продукцію і послуги підприємця. Крім того, власник торгової марки має низку правомочностей. А саме, право на використання торгової марки;виключне право дозволяти використання торговельної марки;виключне право перешкоджати неправомірному використанню торговельної марки, в тому числі забороняти таке використання. Право інтелектуальної власності на торговельну марку може бути також передано як внесок до статутного капіталу суб'єкта господарювання. Вартість права на знак для товарів і послуг нерідко є суттєвою частиною сукупної вартості майна та майнових прав підприємства, особливо якщо ця марка добре відома.

    Всього доброго!

    Успіхів Вам!

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 года назад

    Юрист, г. Киев

    Общаться в чате

    Доброго дня! Для відповіді на ваше питання перш за все необхідно визначитись з формою здійснення діяльності, це може бути Фізична-особа підприємець (ФОП), Приватне підприємство чи Товариство.

    Для цього готуєте за потреби статут, чи обираєте модельний статут, заповнюєте реєстраційну картку, й реєструєтесь у Єдиному державному реєстрі юридичних чи фізичних осіб підприємців, та відповідно після цього стаєте не податковий облік за місцем реєстрації, обираєте форму оподаткування.

    Найбільш простою в веденні обліку звичайно є форма ФОП. Й якщо ви плануєте невеликий обсяг - то це ФОП 3-ї групи.

    Крім того якщо плануєте безготівкові розрахунки відкрити рахунок (або ж зареєструвати РРО).

    Зверніть увагу на обов'язковість проведення медоглядов працівників, що будуть виконувати доставку. Працівники громадського харчування й торгівлі, всі, хто пов'язаний з обслуговуванням людей і потенційно може стати поширювачем інфекцій або спричинити отруєння обов'язково проходять медогляди (ст. 26 ЗУ № 4004 та ст. 21 ЗУ № 1645 та Постанова КМУ https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/559-2001-%D0%B...).

    Договір з працівниками оформлюється письмово, й дійсно він не реєструється, але вами подаються звіти про ЄСВ і НДФл.

    І пам'ятайте !!! -На території України оголошено карантин та введені обмежувальні заходи з 17 березня по 24 квітня 2020 року постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».Відповідно до п.1 ч.1 ст.65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», у разі порушення встановлених законодавством гігієнічних вимог до виробництва та/або обігу харчових продуктів, якщо це створює загрозу для життя та/або здоров’я людини, тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі десяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців – у розмірі шести мінімальних заробітних плат.

    Порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів самоврядування з питань боротьби з інфекційними з хворобами, тягне за собою адміністративну відповідальність за статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За порушення правил та норм передбачено відповідальність згідно зі ст.325 Кримінального Кодексу України, а саме: штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

    Крикун Сергій  Павлович
    13%

    Приказ Минсоцполитики Украины "Про затвердження Форми трудового договору між працівником і фізичною особою, яка використовує найману працю, та Порядку реєстрації трудового договору між працівником і фізичною особою, яка використовує найману працю" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0554-01):

    "1. Затвердити:

    Форму трудового договору між працівником і фізичною особою, яка використовує найману працю (додається);

    Порядок реєстрації трудового договору між працівником і фізичною особою, яка використовує найману працю (додається)..."

    "ПОРЯДОКреєстрації трудового договору між працівником і фізичною особою, яка використовує найману працю

    1. Цей Порядок поширюється на фізичних осіб, які використовують найману працю: фізичних осіб - підприємців та фізичних осіб, які використовують найману працю, пов'язану з наданням послуг (кухарі, няньки, водії тощо) (далі - фізична особа).

    2. Укладений у письмовій формі трудовий договір між працівником і фізичною особою у трьох примірниках фізична особа повинна подати на реєстрацію до державної служби зайнятості за місцем свого проживання у тижневий строк з моменту фактичного допущення працівника до роботи...

    8. У разі закінчення строку трудового договору або припинення його дії достроково в трудовому договорі фізична особа робить запис про підстави його припинення з посиланням на відповідні статті Кодексу законів про працю України, про що сторони сповіщають центр зайнятості незалежно від місця реєстрації трудового договору.

    9. Відповідальна особа центру зайнятості протягом трьох робочих днів знімає трудовий договір з реєстрації, про що робить відповідний запис у книзі реєстрації трудових договорів.

    Зняття з реєстрації трудового договору у разі його розірвання за ініціативою фізичної особи у випадках, визначених Кодексом законів про працю України, за відсутності працівника, проводиться у строк, зазначений в абзаці першому цього пункту, за умови подання фізичною особою (або дорученням уповноваженою нею особою):

    примірника трудового договору;

    заяви про зняття трудового договору з реєстрації із зазначенням дати звільнення з роботи працівника та підстав розірвання зазначеного договору;

    копій документів, що підтверджують:

    надсилання працівникові повідомлення про намір розірвати з ним трудовий договір (рекомендованим листом з повідомленням про вручення). У разі коли вручити поштове відправлення неможливо, подаються копії підтвердних документів;

    проведення передбаченого законодавством розрахунку з працівником або копію платіжної відомості із зазначенням суми депонованої заробітної плати.

    У цьому випадку центр зайнятості повідомляє працівника про зняття з реєстрації трудового договору...

    14. Записи про реєстрацію та зняття з реєстрації трудового договору дають право фізичній особі внести записи до трудової книжки працівника про прийняття та звільнення його з роботи.

    15. Посадова особа центру зайнятості підтверджує особистим підписом записи, унесені фізичною особою до трудової книжки працівника, і засвідчує їх печаткою..."

    Более детально смотрите Порядок самостоятельно.

    КоАП Украины (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/80731-10)

    "Стаття 41. Порушення вимог законодавства про працю та про охорону праці

    Фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), допуск до роботи іноземця або особи без громадянства та осіб, стосовно яких прийнято рішення про оформлення документів для вирішення питання щодо надання статусу біженця, на умовах трудового договору (контракту) без дозволу на застосування праці іноземця або особи без громадянства -

    тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, фізичних осіб - підприємців, які використовують найману працю, від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною третьою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, -

    тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, фізичних осіб - підприємців, які використовують найману працю, від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.".

    Эта моя консультация касательно выше изложенных выше предложений коллег (в частности, Гончаренко) оформлять сотрудников не по трудовому, а гражданско-правовому договору.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України