Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 15 березня 2021, питання №39595

анулювання договору дарування

4.11.2020 Мій батько дарую мені будинок. 4.01.2021 батько помер.
Мій рідний брат зараз виказує невдоволення несправедливою волею батька.
Є підстави анулювання договору дарування

Відповіді юристів (1)

    Тарасюк Віктор  Анатолійович
    Тарасюк Віктор Анатолійович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 26 років досвіду

    Доброго дня. Сергію! Договір дарування – це правочин (односторінній), за яким дарувальник дарує іншій особі – обдаровуваному – майно (дарунок) безоплатно, і обдаровуваний набуває право власності на нього безпосередньо після вчинення угоди та її державної реєстрації.

    Важлива особливість договору дарування – це строк позовної давності. За договором дарування цей термін встановлюється тривалістю в один рік на відміну від загальної трирічної позовної давності. Протягом цього року будь-яка особа, не тільки дарувальник і обдаровуваний, може звернутися до суду у разі, якщо його інтереси порушені укладенням договору дарування, але підстав для його розірвання, визнання недійсним не так багато і судова практика в таких спорах на стороні обдарованих.

    Вам немає за що переживати. Будуть питання звертайтесь, контакти в профілі.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України