Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданство, 15 марта 2021, вопрос №39600

Доручення для оформлення громадянства

Доброго дня, чи може дідусь за довіреність оформити внуку громадянство України? Я громадянка України, знаходжуся за кордоном, в Португалії, дитина народилася в Австрії, при зверненні до Посольства України в Португалії відповіли, що для оформлення громадянства дитині треба звернутися в Державну мігрційну службу України, чи може це зробити по довіреності дідусь дитини без моєї присутності? Дякую.

Ответы юристов (1)

    Тарасюк Віктор  Анатолійович

    Доброго дня! На Ваше запитання наступні пояснення: Відповідно до частини першої статті 7 Закону про громадянство України особа, батьки або один з батьків якої на момент її народження були громадянами України, є громадянином України. Місце народження дитини в даному випадку не впливає на можливість набуття нею громадянства України: особа набуває громадянство України незалежно від того, народилася вона на території України чи за її межами.

    Алгоритм дій наступний: один із батьків чи законний представник дитини може звернутися із заявою про набуття дитиною громадянства України за народженням до територіального підрозділу ДМС України за місцем проживання (там де ви зареєстровані в Україні). Для цього Ви можете дати доручення дідусеві на подачу заяви від вашого імені на набуття громадянства і отримання довідки про рішення.

    Після прийняття рішення про набуття громадянства України дідусь отримує довідку про реєстрацію дитини громадянином України.

    Щасти Вам! Будуть питання звертайтесь, контакти в профілі.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України