Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Предпринимательское право, 17 марта 2021, вопрос №39717

Не внесли в реєстр платників єдиного податку

Добрий день, я зареєструвався ФОПом через e-сервіс Дія 15.03.2021, але в реєстр платників єдиного податку мене не внесли досі (17.03.2021). Проте в електронному листі від сервісу Дія (15.03.2021), де повідомлялося про внесення мене в Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, було вказано таке: "Податковій знадобиться доба після реєстрації вас ФОПом для того, щоб поставити вас на облік та перевести на обрану систему оподаткування". Що мені робити в такому випадку?

Ответы юристов (2)

    Винограденко Антон Анатолійович

    Доброго дня! Ознайомтесь з порядком реєстрації платника єдиного податку:

    Податковий кодекс України

    Стаття 299. Порядок реєстрації та анулювання реєстрації платників єдиного податку

    299.1. Реєстрація суб’єкта господарювання як платника єдиного податку здійснюється шляхом внесення відповідних записів до реєстру платників єдиного податку.

    299.2. Центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, веде реєстр платників єдиного податку, в якому міститься інформація про осіб, зареєстрованих платниками єдиного податку.

    299.3. У разі відсутності визначених цим Кодексом підстав для відмови у реєстрації суб’єкта господарювання як платника єдиного податку контролюючий орган зобов’язаний протягом двох робочих днів від дати надходження заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування зареєструвати таку особу платником єдиного податку.

    299.4. У випадках, передбачених підпунктом 298.1.2 пункту 298.1 та підпунктом 298.8.5 пункту 298.8 статті 298 цього Кодексу, контролюючий орган, у разі відсутності визначених цим Кодексом підстав для відмови, здійснює реєстрацію суб’єкта господарювання як платника єдиного податку з дати, визначеної відповідно до зазначеного підпункту, протягом двох робочих днів з дати отримання контролюючим органом заяви щодо обрання спрощеної системи оподаткування або отримання цим органом від державного реєстратора електронної копії заяви, виготовленої шляхом сканування, одночасно з відомостями з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань про проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи - підприємця, якщо така заява додана до реєстраційної картки.

    299.5. У разі відмови у реєстрації платника єдиного податку контролюючий орган зобов’язаний надати протягом двох робочих днів з дня подання суб’єктом господарювання відповідної заяви письмову вмотивовану відмову, яка може бути оскаржена суб’єктом господарювання у встановленому порядку.

    Жупинский Николай Андреевич

    я зареєструвався ФОПом через e-сервіс Дія 15.03.2021, але в реєстр платників єдиного податку мене не внесли досі (17.03.2021). Проте в електронному листі від сервісу Дія (15.03.2021), де повідомлялося про внесення мене в Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, було вказано таке: "Податковій знадобиться доба після реєстрації вас ФОПом для того, щоб поставити вас на облік та перевести на обрану систему оподаткування". Що мені робити в такому випадку?

    Якщо Ви у заяві про застосування спрощеної системи оподаткування вказали дату з 15 березня, а Вас зареєстрували ФОП 16-го, то отримаєте відмову. Якщо ж дата реєстрації ФОП та дата вибору спрощеної системи оподаткування співпадають і в заяві не допущено інших помилок, то не хвилюйтесь, Вас внесуть до реєстру платників ЄП.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України