Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Предпринимательское право, 20 марта 2021, вопрос №39906

Про реферальні програми

Нині чи не в кожного банку, інтернет-магазину, інтернет-казино і т.д. є реферальна програма (партнерська програма).За визначенням української Вікіпедії, партнерська програма — це форма ділової співпраці між продавцем певного товару чи послуги в мережі Інтернет і партнерами, при якому партнери привертають користувачів на сайт продавця, за що отримують винагороду у вигляді відсотка від продажів або фіксованої суми за якусь заздалегідь визначену дію користувача.Згідно зі статтею 1 Закону України «Про підприємництво» та статтею 42 Господарського кодексу України, безпосередня, самостійна, систематична, на власний ризик господарська діяльність з метою отримання прибутку є підприємництвом. Водночас незаконне провадження підприємницької діяльності тягне за собою відповідальність.

Чи є така "форма ділової співпраці" для партнера підприємницькою діяльністю?

Якщо "продавець певного товару чи послуги в мережі Інтернет" (юридична особа або ФОП) нараховує, утримує та сплачує ПДФО і ВЗ за партнера (фізичну особу) чи є це підприємницькою діяльністю для партнера?

Ответы юристов (1)

    Винограденко Антон Анатолійович

    Доброго дня!

    Чи є така "форма ділової співпраці" для партнера підприємницькою діяльністю? - з ваших слів, я вважаю, що така форма співпраці є підприємниціькою діяльністтю, Якщо "продавець певного товару чи послуги в мережі Інтернет" (юридична особа або ФОП) нараховує, утримує та сплачує ПДФО і ВЗ за партнера (фізичну особу) чи є це підприємницькою діяльністю для партнера? - якщо такий продавець товару чи послуги здійснює діяльність, яка підпадає під визначення підприємництва (ст 42 ГКУ) тоді його діяльність є підприємницькою. Якщо продавець твару чи послуги виплачує дохід "партнеру" та утримує ПДФО і ВЗ з дохіду - це не обов'язково є ознакою здійснення підприємницької діяльності для партнера (наприклад, ви, як "партнер", можете надати разову послугу продавцю товара за договором надання послуги (підряду)).


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України