Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 22 марта 2021, вопрос №39958

Фактичне місце проживання дитини.

Доброго дня. Мене звати Глущенко Юрій Юрійович я розлючений через суд. Де постоновили що донька продаватиме з матір'ю. На данний час її мати вигнала дочку до мене . Я хочу оформити фактично місце проживання дочки у мене. Як це зробити? І чи будуть вираховувати з мене аліменти як раніше?

Ответы юристов (2)

    Дмитрий
    Дмитрий 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 12 лет опыта

    Общаться в чате

    Пишіть скаргу в комісію по захисту прав дітей при місцевій адміністрації. Вона збереться на засіданні і буде давати свій висновок. З цим висновком до суду звернутися і визначити місц проживання з батьком. Тоді аліменти ви не будете сплачувати (теж потрібно буде через суд це зробити.

    Тарасюк Віктор  Анатолійович

    Доброго дня! Визначення або зміна (ваш випадок) місця проживання дитини встановлюється судом та залежить від віку дитини. Згідно зі статтею 160 СКУ, місце проживання малолітньої дитини визначається за згодою батьків, якщо дитина не досягла 10 років. Якщо ж дитині від 10 до 14 років, вона спільно з батьками бере участь у прийнятті рішення щодо свого місця проживання. В свою чергу, дитина, якій виповнилося 14 років та батьки якої проживають окремо, самостійно приймає рішення щодо місця свого проживання.

    Для розв'язання спору, між батьками, щодо визначення місця проживання дитини, Ви подаєте службі у справах дітей за місцем проживання дитини:

    • заяву;
    • копію паспорта;
    • довідку з місця реєстрації (проживання);
    • копію свідоцтва про укладення або розірвання шлюбу (у разі наявності);
    • копію свідоцтва про народження дитини;
    • довідку з місця навчання, виховання дитини;
    • довідку про сплату аліментів (у разі наявності). Отримаєте позитивне рішення комісії, готуєте позов досуду. В разі позитивного рішення суду, аліменти сплачувати не будете. Ставте питання про стягнення аліментів з матері.

    Будуть питання звертайтесь, контакти в профілі.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України