Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 22 марта 2021, вопрос №39961

Розвод ским залишуться діти

Чоловік пода на розлучення і хоче забрати дітей які у мене переваги, чи зможе він забрати дітей чи можу я перевисти суд з одного району до іншого, і чи зможу я дітей без його дозволу заріструвати біля себе

Ответы юристов (3)

    Карпенко Андрей Владимирович

    Добрый день!

    При решении Суда о месте проживания ребенка учитываются следующие факторы:

    - Мнение детей.

    - Место проживания детей в настоящее время.

    - Наличие жилья.

    - Наличие доходов.

    - Образ жизни отца и матери.

    Ххххххххххххххххххххххххххх

    Змисла Марта
    Змисла Марта 3 года назад

    Юрист, г. Львов, 5 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня.

    При визначенні місця проживання дитини враховується:

    • відповідальне ставлення до своїх батьківських обов’язків. Доказами на підтвердження даних обставин можуть бути характеристики з місця проживання, з місця навчання дитини, з лікарні, де буде зазначено що той з батьків, хто бажає, щоб дитина проживала з ним, піклується про дитину, відвідує з дитиною місце навчання, батьківські збори, приймає участь в житті школи, а також піклується про стан здоров’я дитини, а також документи, які можуть підтверджувати відсутність заборгованості по виплаті аліментів.
    • стан здоров’я як батьків, так і дитини.
    • матеріальне становище батьків. Одним з важливих моментів для підтвердження належних матеріально-побутових умов будуть виступати довідки про доходи.
    • можливість забезпечення належних житлових умов.
    • сімейний стан батьків.
    • інші обставини. До них можна віднести будь-які обставини, зокрема ті ж шкідливі звички, графіки роботи, професія і т.д.

    У разі необхідності детальнішої консультації, то звертайтесь через мій профіль.

    Дмитрий
    Дмитрий 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 12 лет опыта

    Общаться в чате
    • Судова практика частіше визначає місце проживання малолітньої дитини за місцем проживання матері. Це відповідає принципу 6 Декларації про права дитини від 20 листопада 1959 р.: малолітня дитина не повинна бути розлученою з матір'ю, крім випадків, коли є виключні обставини.
    • Дитина до 10 років не може активно визначити з ким вона бажає проживати, це право надається її батькам. Це право вони мають реалізувати за спільною згодою або за рішенням суду в разі виникнення спору. Тобто, до 10 років дитина не може здійснити волевиявлення стосовно місця проживання.
    • У випадку досягнення дитиною 10 річного віку — це право реалізується також за згодою самої дитини, тобто дитина, яка може висловити свою думку має бути вислухана при вирішенні між батьками спору щодо її місця проживання.
    • Крім того, якщо батьки проживають окремо, місце проживання дитини, яка досягла чотирнадцяти років, визначається нею самою. Тобто 14-річна дитина може визначати своє місце проживання, але не довільно, а лише з батьками, проте з ким саме – з матір’ю чи батьком – вона може вирішити самостійно.

Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України