Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 27 марта 2021, вопрос №40275

Якщо я оплачую за комуналку,але я не прописана і навіть не власник

Доброго дня ,ситуація така моя мати більше 20 років прожила з відчимом в його будинку,сам він був лиш там прописаний ,нас з маю він не прописав по причині тій що він не був власником майна ,ну історія довга .Одним я проживала в будинку відчима з 1997 року без прописки ,Прийшов час що мені нажаль прийшлось поховати що свою маму ,що відчима , і тепер коли будинок лишився без власника будь якого ,я не знаю що мені робити ,якщо я справно сплачую комуналку ,доглядаю за тим майном як можу .Але ситуація така що незнаю чи я маю хтось якесь право на той будинок виходячи лиш з того що я описала.?

Ответы юристов (2)

    Танача Юлія  Антонівна

    Доброго дня, Євгеніє!

    Є два варіанти:

    1. З'ясувати, хто був власником будинку, хто його успадкував ( ящо будинок належав фізичній особі) і викупити/прийняти цей будинок в дар.

    2. визнати за собою право власності в судовому порядку за набувальною давністю.

    Якщо знадобиться більш детальна консультація - звертайтесь, будь ласка, через сайт (біля мого імені є зелена кнопка "звернутися").

    Успіхів Вам!

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 года назад

    Адвокат, г. Днепр, 25 лет опыта

    Доброго дня!

    На сайті https://kap.minjust.gov.ua/services?keywords= Ви можете отримати інформацію про власника вказаного будинку та отримати відповідний підтверджуючий документ.

    Якщо власником є Ваш вітчим (і немає спадкоємців) - можна звернутись до суду з заявою про визнання факту проживання однією родиною та спадкування.

    Інший варіант - якщо власником є вітчим (і немає спадкоємців) або інша людина - можна спробувати визнати за Вами право власності на вказаний будинок в порядку набувальної давності.

    Все залежатиме від того які докази будуть у Вас в наявності.

    В разі необхідності - звертайтесь. З повагою, адвокат Тетяна Власенко


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України