Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 28 марта 2021, вопрос №40324

Чи обов'язкова письмова відмова від спадку

Чи обов'язкова письмова відмова на спадок членів першої лінії (дитина пенсіонер за віком, що проживав окремо від померлого батька) до шести місяців у нотаріуса, чи неподача заяви до шести місяців означає що людина автоматично не претендує на спадок, хоч має право? Наприклад не хоче платити кошти за відмову, не проживає в цей час в Україні, не може приїхати до нотаріуса за станом здоров'я, щей якщо це далеко.

Ответы юристов (1)

    Танача Юлія  Антонівна

    Доброго дня!

    Якщо відсутні підстави для фактичного вступу у спадщину - не зареєстровані за однією адресою, жодних дій вчиняти не потрібно.

    Якщо є сумніви щодо реєстрації - Ви можете направити листа на адресу нотаріальної контори за місцем відкриття спадщини з відмовою від спадщини, копію листа та опис вкладення - зберігайте при собі.

    Успіхів Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України