Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 01 апреля 2021, вопрос №40530

Приватна виконавча служба

Скажіть будьласка якщо немає даних в реєстрі боржників і реєстрі виконавчих проваджень чи може бути відкрите виконавче провадження

Ответы юристов (3)

    Винограденко Антон Анатолійович
    Винограденко Антон Анатолійович 3 года назад

    Юрист, г. Харьков, 13 лет опыта

    "Скажіть будьласка якщо немає даних в реєстрі боржників і реєстрі виконавчих проваджень чи може бути відкрите виконавче провадження" - Може.

    Якщо на данний момент немає даних в реєстрі боржників і в реєстрі виконавчих проваджень - це не означає, що такі дані не з'явлиться у майбутньому.

    Юля Клиент 3 года назад

    Дякую за відповідь. Але скажіть ще будьласка чи якщо я проживаю в Тернополі чи може підпис ставити приватний нотаріус з Харкова.

    • Винограденко Антон Анатолійович
      Винограденко Антон Анатолійович 3 года назад

      Юрист, г. Харьков, 13 лет опыта

      Закон України "Про виконавче провадження":

      Стаття 24. Місце виконання рішення

      2. Приватний виконавець приймає до виконання виконавчі документи за місцем проживання, перебування боржника - фізичної особи, за місцезнаходженням боржника - юридичної особи або за місцезнаходженням майна боржника.

      Виконавчі дії у виконавчих провадженнях, відкритих приватним виконавцем у виконавчому окрузі, можуть вчинятися ним на всій території України.

      Закон України "Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів":

      Стаття 25. Виконавчі округи і територіальні межі діяльності приватного виконавця

      1. Виконавчим округом є територія Автономної Республіки Крим, області, міста Києва чи Севастополя.

      2. Приватний виконавець має право приймати до виконання виконавчі документи, місце виконання яких відповідно до Закону України "Про виконавче провадження" знаходиться у межах Автономної Республіки Крим, області або міста Києва чи Севастополя, у яких розташований його виконавчий округ.

      3. Інформація про приватних виконавців виконавчого округу та реквізити їхніх офісів розміщуються у всіх судах та в органах державної виконавчої служби, розташованих у межах відповідного виконавчого округу.

      4. Приватний виконавець, за умови відсутності незакінчених виконавчих проваджень, має право змінити виконавчий округ. Зміна виконавчого округу відбувається шляхом повідомлення Міністерства юстиції України про новий виконавчий округ та внесення відповідної інформації до Єдиного реєстру приватних виконавців України.

      5. У разі зміни приватним виконавцем виконавчого округу в повідомленні про зміну виконавчого округу обов’язково зазначається інформація про офіс приватного виконавця у новому виконавчому окрузі.

      6. Виконавчі дії у виконавчих провадженнях, відкритих приватним виконавцем у виконавчому окрузі, можуть вчинятися ним на всій території України.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України