Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 20 апреля 2021, вопрос №41398

Оформление наследства квартиры

підскажіть така ситуація - квартира приватизована, прописана я , моя донька - 3 р., бабуся. Бабуся померла 1.5 місяця назад. Її частка відходить сину (моему батьку). Але він від неї хоче відмовитись в мою користь.І ще в бабусі є донька, вона жите в Росії і теж не претиндує на квартиру. Як нам це зробити і в який термін? після 6 міс з дня сметрі бабусі чи можна і раніше?

Ответы юристов (1)

    Танача Юлія  Антонівна

    Доброго дня!

    Всі дії щодо відмови або заяв про прийняття спадщини Ваша родина повинна вчинити виключно до 6 місяців з дня смерті бабусі.

    Батьку потрібно подати заяву про відмову від спадщини на Вашу користь. У разі, якщо тітка не була прописана на день смерті разом із бабусею - вона може не вчиняти жодних дій. Вам у строк до 6 місяців необхідно звернутися до нотаріальної контори із заявою про прийняття спадщини.

    Успіхів Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України