Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Уголовное право, 08 мая 2021, вопрос №42084

Чи потрібно писати заяву якщо...

Мене ізбили 2 хуліганів (я знаю хто це) відео побоїв є на відеорегістраторі , побили до потєрі соснанія , після побоїв не можу говорити , і багато синяків , і погане психічне самопочуття.
після побою я йшов до дому зустрів нападників , і знов була драка , но в 2 дракі я перший на ніс удар.
чи потрібно мені писати зяву до поліції?
Чи вважається це самообороною?
Що буде нападникам?
Чи буде це якось компенсованно?
Прошу вас не телефонувати , говорити не можу (удар був нанесений в область «Адамене яблуко»

Ответы юристов (2)

    Любчик Александр Сергеевич
    Общаться в чате Любчик Александр Сергеевич 2 года назад

    Юрист, г. Винница, 5 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня.

    Так, вважаю необхідно писати заяву.

    Крім цього, необхідно звернутись за медичним оглядом для фіксації фізичних пошкоджень та до психолога за фіксацією психічних зрушень.

    Заява слугуватиме для відкриття кримінального провадження, а огляди - для відшкодувань.

    Водночас, раджу звернутись до адвоката, оскільки у відділеннях поліції досить часто губляться заяви, закриваються кримінальні провадження або вчиняються будь-які інші дії для припинення досудового розслідування.

    Враховуючи наявність відео, то дане розслідування повинно пройти "легко".

    Босак Назар Орестович
    Общаться в чате Босак Назар Орестович 2 года назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго Вам ранку. Вам потрібно якомога швидше звернутись до медиків та отримати від них документальні підтвердження нанесення Вам травм. Відразу після цього зверніться до поліції з письмовою заявою.

    Запрошую Вас звертатись до мене для надання додаткових правових послуг, зокрема написання тексту заяви в поліцію. Я можу добитись порушення кримінальної справи проти Ваших кривдників.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України