Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 08 мая 2021, вопрос №42105

Спадкове майно після смерті матері

Померла моя мати.Залишила заповіт на сестру.Чи маю я право на успадкування майна без заповітна?Якщо я не вступлю у спадок чи можу я залишитися без частки?мені 61 рік получаю допомогу.

Ответы юристов (3)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Доброго дня, Маріє!

    Необхідно розуміти, чи є Ви працездатні.

    Можна заціпитися за частину 1 статті 1241 Цивільного кодексу України.

    Стаття 1241. Право на обов'язкову частку у спадщині

    1. Малолітні, неповнолітні, повнолітні непрацездатні діти спадкодавця, непрацездатна вдова (вдівець) та непрацездатні батьки спадкують, незалежно від змісту заповіту, половину частки, яка належала б кожному з них у разі спадкування за законом (обов'язкова частка).

    Для отримання детальної консультації, звернітьсь індивідуально через "Звернутися".

    Танача Юлія  Антонівна

    Доброго дня, Маріє!

    "Померла моя мати.Залишила заповіт на сестру.Чи маю я право на успадкування майна без заповітна?Якщо я не вступлю у спадок чи можу я залишитися без частки?мені 61 рік получаю допомогу."

    Ви маєте право на обов'язкову частку у спадщині після смерті матері, як непрацездатна дитина спадкодавця. Вам потрібно звернутся у строк до 6 місяців з дня смерті матері до нотаріальної контори із заявою про вступ у спадщину. Якщо не звернетеся вчасно - можете залишитися без частки у спадщині.

    Покваптеся.

    Успіхів Вам!

    Костромина Виктория

    если Вы являетесь пенсионером по возрасту или инвалидом - Вам положена обязательная часть - независимо от завещания

    чтоб ее получить Вам нужно обратиться к нотариуса с заявлением о принятии наследства

    а если Вы не являетесь пенсионером по возрасту или инвалидом - то Вам ничего не полоено


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України