Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 14 травня 2021, питання №42338

Проживание ребенка с отцом

Социальная служба забрала у бывшей жены детей . Разведены живём отдельно . Ребёнку 6 лет. . Какие способы есть чтобы ребенок проживал с отцом?

Відповіді юристів (3)

    Юрій
    Юрій 3 роки тому

    Юрист, м. Київ, 6 років досвіду

    Доброго дня!

    В першу чергу необхідно звернутись до органу опіки та піклування із заявою про надання висновку стосовно доцільності визначення місця проживання дитини разом з батьком.

    Після отримання висновку органу опіки та піклування Вам необхідно буде пред'явити позову про визначення місця проживання дитини разом з батьком.

    Звертаю Вашу увагу, що виходячи зі змісту викладеного питання, постає питання про участь батька у вихованні та в житті дитини у минулому (як до відібрання дитини без позбавлення батьківських прав матері, так і після цієї події). Характер пред'явлених вимог дозволяє зробити висновок про те, що тягар доказування доцільності визначення місця проживання дитини разом з батьком покладається на останнього, оскільки на момент відібрання дитини від матері без позбавлення батьківських прав, батько скоріш за все був відсутній з невідомих причин.

    Ситуація ускладнюється тим, що відповідно до статті 3 Конвенції про права динити, усі державні та муніципальні органи, кожна організація та людина зобов'язані забезпечити дотримання якнайкращих інтересів дитини. Таким чином, суд неодмінно поставить запитання про місце перебування батька в момент настання зазначеного вище юридичного факту та про участь батька у житті дитини загалом.

    В контексті поставленого запитання надана вичерпна відповідь. Рекомендую заручитись правовою допомогою фахівця у галузі права, оскільки повторне звернення з аналогічним позовом за участі тих самих сторін, у разі закриття провадження у справі, відмовою позивача від позову чи залишення його без задоволення, не допускається.

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 25 років досвіду

    Добрый день!

    1. Вы отец, воспитывать ребенка Ваша обязанность. Через орган опеки определите место проживания ребенка с Вами и оформите статус отца-одиночки.

    2. Имея на руках эти документы, меняйте место регистрации ребенка.

    Если есть дополнительные вопросы связывайтесь со мной через мой профиль на сайте.

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 роки тому

    Адвокат, м. Дніпро, 25 років досвіду

    Добрый день!

    Для разрешения данного вопроса необходимо обратиться в органы опеки и попечительства - если Вы не лишены родительских прав в отношении Вашего ребенка - Вы обязаны воспитывать своего ребенка.

    Берите свидетельство о рождении ребенка, документы удостоверяющие личность и обращайтесь в орган опеки и попечительства (Вам выдадут перечень дополнительно необходимых документов), определяйте место жительства ребенка и занимайтесь его воспитанием.

    С уважением, адвокат Татьяна Власенко


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України