Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Страхование, 15 мая 2021, вопрос №42389

Позивач хоче стягнути борг з Страхової по ДТП. Я є третя сторона по справі

Добрий день,
був учасником (виновником) малого ДТП, повністю признав вину, заплатив штраф. Тепер потерпіла сторона подає в суд на відшкодування боргу до страхової, я є третя особа у справі яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору.
Позивач хоче щоб страхова відшкодувала 45тис. грн., є квитанція з СТО на якій він робив роботи + з на цьому СТО він купляв деталі (за дуже завищеними цінами). Перед тим як йти в суд до мене дзвонив по мобільному телефону позивач, і озвучував ціну деталей, яку він сказав що вони є Б/У, і яку він купив у розмірі 5тис. грн.
В мене телефон записує всі телефонні розмови, і цю розмову теж записано. Питання: чи можна це прикласти до суду, як доказ того що Позивач, має якісь домовленості з СТО і хоче завищити ціну ремонтних деталей (на папері ціна деталей складає 35тисяч, а по телефону він сказав що вони коштують 5 тисяч)? Боюся що якщо він не виграє суд у страхової він буде позиватися до мене!

Ответы юристов (1)

    Танача Юлія  Антонівна
    Общаться в чате Танача Юлія Антонівна 2 года назад

    Адвокат, 17 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня!

    Перш за все потрібно перевірити платоспроможність страхової компанії, ді. полісу на день ДТП та ліміт відповідальності у полісі ОСАГО, який укладений між Вами та страховою компанією. Зараз ліміти відшкодування майну стартують від 130 000 гривень, тобто страховий поліс покриває заявлений розмір шкоди. Якщо позов задовільнять, у стархової компанії відсутні підстави для звернення до Вас із регресним позовом, у потерпілого в ДТП - певно, що також, його вимоги задовольнить інша особа ( страхова).

    Щоб довести, що розмір шкоди меньший, ніж заявлено, лише телефонної розмови замало - позивач надав суду докази понесених витрат. Одним з варіантів спростування є призначення автотоварознавчої експертизи авто позивача, на проведення якої потрібен час, оплачує таку експертизу сторона, яка заявила клопотання про її призначення.

    Тобто доведення факту завищення розміру шкоди цілком реально, але потребує часу та додаткових витрат, якщо страхова компанія діюча та платоспроможна - завищення розміру шкоди на Вас не вплине, якщо ні - потрібно втручатися і доводити розмір реальний розмір шкоди.

    Успіхів Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України