Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 30 мая 2021, вопрос №43076

Хто має право на спадок,якщо в мене помер чоловік і на нього записано 4 моїх дитини і є син від першого шлюбу,я займалася похованням

Я офіційно була в шлюбі ,але не проживала з чоловіком,він помер похованням займалася я і в мене є офіційно 4 дитини від нього,є в нього ще один син від першого шлюбу,в чоловіка осталася квартира,які я маю з дітьми права

Ответы юристов (4)

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 2 года назад

    Адвокат, г. Киев, 24 года опыта

    Доброго дня, в разі відсутності заповіту майно успадкують діти та дружина в рівних частинах. В вашому випадку спадкоємцями є : ви, і 5 дітей вашого чоловіка. Хто займався похованням не має значення.

    хххххххххххххххххххххххххххххххххх

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 2 года назад

    Адвокат, г. Киев, 25 лет опыта

    Добрый вечер!

    Наследниками первой очереди являются супруги, дети и родители умершего и наследуют в равных долях имущество наследодателя.

    Квартира будет делиться на шестерых в равных долях Вы, Ваши дети и сын от первого брака.

    Хххххххххххххх

    Костромина Виктория
    Костромина Виктория 2 года назад

    Адвокат, г. Киев, 19 лет опыта

    Если нет завещания - наследниками первой очереди являются супруг\а, все дети умершего\ей , независимо от браков и родители умершего\ей ( кто жив) и наследуют в равных частях.

    Квартира будет делиться на шестерых в равных частях - Вы, Ваши дети и сын от первого брака при условии что родители его умерли - а то и на них и при условии отсутствия завещания

    Танача Юлія  Антонівна

    Доброго дня, Сніжано!

    Якщо чоловік не лишив заповіту,

    спадкоємцями першої черги після смерті чоловіка є: дружина, діти та батьки. Непрацездатні батьки мають обов'язкову частину у спадщині, незалежно від наявності заповіту.

    Неповнолітні діти спадкують автоматично, для того, щоб успадкували повнолітні члени родини, які не були прописані разом із спадкодавцем на день його смерті, вони повинні подати нотаріусу за місцем відкриття спадщини, у строк до 6 місяців з дати смерті спадкодавця, заяву про вступ у спадок.

    Ви повинні розуміти, що кожна частка у спадщині оформлюється окремим свідоцтвом про право на спадщину, тобто якщо спадкувати квартиру у шістьох, то і сплачувати потрібно шість разів. Для деяких родин це дуже великі суми.

    В залежності від ситуації в родині, повнолітні спадкоємці можуть відмовитися від спадкування на користь неповнолітніх, тощо. Відмову від спадщини нотаріус приймає протягом 6 місяців з дня смерті спадкодавця.

    Успіхів Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України