Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 31 мая 2021, вопрос №43079

Наложили арест на соц.выплаты.что делать?

Здравствуйте. Такой вопрос, государственный исполнитель наложил арест на карту для соц.выплат, что делать? Как я могу снять арест? Говорят нужно писать письмо государственному исполнителю. Подскажите, пожалуйста, как его правильно составить. И смогу ли я снять деньги без карты?

Ответы юристов (2)

    Жупинский Николай Андреевич

    Такой вопрос, государственный исполнитель наложил арест на карту для соц.выплат, что делать? Как я могу снять арест? Говорят нужно писать письмо государственному исполнителю. Подскажите, пожалуйста, как его правильно составить. И смогу ли я снять деньги без карты?

    Деньги ВЫ снять не можете, так как арест наложен именно на средства на счете, а не на счет. Возьмите в банке выписку по счету, с которой будет видно, что за последние полгода на счет поступали только социальные выплаты. ВЫписку с заявлением в произвольной форме с просьбой снять арест с этих социальных выплат отправьте в исполнительную службу.

    Бобров Олександр Миколайович

    Доброго дня. Частиною 2 статті 48 Закону України «Про виконавче провадження», визначено, що стягнення за виконавчими документами звертається в першу чергу на кошти боржника у національній та іноземній валютах, інші цінності, у тому числі на кошти на рахунках боржника у банках та інших фінансових установах.

    Відповідно ч.2,3,4 ст. 59 Закону України «Про виконавче провадження», виконавець зобов’язаний зняти арешт з коштів на рахунку боржника не пізніше наступного робочого дня з дня надходження від банку документів, які підтверджують, що на кошти, які знаходяться на рахунку, заборонено звертати стягнення згідно із цим Законом, а також у випадку, передбаченому пунктом 10 частини першої статті 34 цього Закону.

    У разі виявлення порушення порядку накладення арешту, встановленого цим Законом, арешт з майна боржника знімається згідно з постановою начальника відповідного відділу державної виконавчої служби, якому безпосередньо підпорядкований державний виконавець.

    Підставами для зняття виконавцем арешту з усього майна (коштів) боржника або його частини є отримання виконавцем документального підтвердження, що рахунок боржника має спеціальний режим використання та/або звернення стягнення на такі кошти заборонено законом.

    Відповідно до ч. 2. ст. 451 ЦПК України у разі встановлення обґрунтованості скарги суд визнає оскаржувані рішення, дії чи бездіяльність неправомірними і зобов’язує державного виконавця або іншу посадову особу органу державної виконавчої служби, приватного виконавця усунути порушення (поновити порушене право заявника).


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України