Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 21 июня 2021, вопрос №43928

Банк стверджує, що було відкрито кредит.

Доброго вечора, в мене досить непроста ситуація: в мене є кредит в Приватбанку, взяв його ще в травні чи червні 2013 року на суму 1500 грн. у вигляді кредитної карти, до 2017 року я брав звідти певну сумму і погашав її в основному мінімальними платежами, просрочки також були. В 2017р. у зв"язку з непередбачуваними проблемами фінансового характеру протягом 2017-2018 року поступового "догнав" ліміт до 25 000 грн. та починаючи з березня 2019 року і по грудень 2020го нічого не платив у зв"язку із втратою роботи. З банком на співпрацю не йшов, оскільки грошей ледве вистачало на зйом житла та продукти харчування. Звісно, набігли проценти, просрочка, і те, що маю заплатити для погащення боргу виросло до 45 000. Але окрім цієї проблеми, мене хвилює те, що в документах, котрі прислав ПриватБанк, говориться іще про один кредит на суму 1200 грн., який я, ссилаючись на їхній документ, нібито взяв 29.07.2011р. на сумму 1200 грн., хоча в липні 2011р. мені зробили зарплатну картку в Приватбанку, і, окрім знаття готівки в банкоматах Приватбанка, я ніяк з вищевказаним банком не контактував, а тим більше не брав ніяких кредитів.

Підсумовуючи все вищевказане, хочу попрохати допомоги в спеціалістів з ридичних питань, а саме, чи можу я в такій непростій ситуації довести, що в 2011р. я не брав ніяких кредитів, оскільки і без цього досить "малопідйомна" сума?

Ответы юристов (1)

    Костюк Любовь Тарасовна

    Доброго дня, ваша проблема зрозуміла, але щоб не писати довго зверніться до мене через сайт я вам поясню алгоритм дій. Скажу одне всі нарахування банку можете поділити як мінімум на 50 %, це стосовно першої частини питання, по другому начебто кредиту, треба до банку звернутися з заявою і витребувати у них виписку по рахунку. Є такі випадки коли людина відкриває зарплатну картку, і Приватбанк без попередження оформлює ліміт на картку.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України