Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Для бизнеса, 13 июля 2021, вопрос №44978

Як Відкрити барну стійку ?

Добрий день! Підкажіть будь ласка чи можна в магазині відкрити барну стійку з продажем власного пива магазину, щоб відвідувачі могли не на виніс купувати а на місці споживати пиво. Як це зробити згідно закону? Чи взагалі таке можливо в магазині?

Ответы юристов (1)

    Тарасюк Віктор  Анатолійович

    Доброго дня! На Ваше питання щодо продажу пива власного виробництва, готовий розробити алгоритм дій та підготувати всі необхідні документи. Відповім на особисте звернення.

    Якщо коротко: Для виробництва і в подальшому продажу пива в роздріб, необхідно отримати окремі ліцензії:1) на виробництво алкогольних напоїв;2) на роздрібну торгівлю алкогольними напоями.Найскладнішим є процес отримання ліцензії на виробництво пива, оскільки для цього потрібно мати налагоджений технологічний цикл виробництва, створити власну лабораторію для контролю якості виготовленої продукції та пройти атестацію виробництва. Порядок ліцензування передбачено Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального».Окрім ліцензій, діяльність пивоварні також потребує отримання дозвільних документів від Держспоживслужби і ДСНС, що також має свої особливості. Існують також і інші способи продажу пива, меньш затратні та швидкі.Звертайтесь, контакти в профілі. Щасти Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України