Задайте вопрос юристу

828 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Для бизнеса, 14 июля 2021, вопрос №45030

Музичний супровід в супермаркеті

Доброго дня!
Підскажіть будь ласка, в нас в супермаркеті грає музика Роялті фрі, без авторського права, чи маємо ми заключати договір з компанією Ліга авторських і суміжних прав? Яким чином ми можемо їм донести, що ми не зобовязані з ними заключати договір?

Ответы юристов (4)

    Босак Назар Орестович
    Общаться в чате Босак Назар Орестович 2 года назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго ранку. Для комерційного використання більшості виконання музичних творів потрібно платити роялті. Сплачується така плата організаціям, які збирають роялті. До однієї з таких організацій якраз і належить Українська ліга авторських та суміжних прав.

    Ви можете звертатись до мене для надання додаткових юридичних послуг з цього питання. Я здобув величезний досвід правової роботи з музичного законодавства. Можу допомогти Вам у цій ситуації.

    якщо в нас музичні треки без авторського права , як правельно це донести?

    • Босак Назар Орестович
      Общаться в чате Босак Назар Орестович 2 года назад

      Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

      Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

      Представникам Української ліги авторських та суміжних прав неважко довести факт використання музики для комерційних цілей у Вашому супермаркеті.

      Я можу додатково детально проконсультувати Вас з цього питання, також-якісно надати інші правові послуги з цього питання.

    Висоцька Вікторія Валеріївна
    Общаться в чате Висоцька Вікторія Валеріївна 2 года назад

    Юрист, г. Киев, 9 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня!

    Врахуйте, що статус "Royalty Free" зовсім не означає, що музика цілком безкоштовна. Підприємець повинен одноразово сплатити вартість придбання необмеженої ліцензії на використання музичних творів у своїх цілях.

    Просто включити "Royalty Free" музику мало для правомірного публічного виконання. Тому що, відповідно до законодавства багатьох країн, до того як компанія почне використовувати музику, вона зобов'язана укласти ліцензійний договір і отримати авторські права, незалежно від того яка це музика (повністю безкоштовно можна використовувати лише класичну або фольклорну музику (тобто таку, яка не має автора, або автор помер 70 років тому),

    Тому, Підприємець повинен одноразово сплатити вартість придбання необмеженої ліцензії "Royalty Free" на використання музичних творів у своїх цілях. Якщо у Вас є офіційно куплена ліцензія "Royalty Free" для комерційного використання, тоді ви можете надати її та чек про оплату перевіряючій організації.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України