Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 20 липня 2021, питання №45438 100₴

Снятие и постановка на учет

Я выезжаю на своей машине в другую область Украины для покупки другой машины с расчётом продажи в будущем первой машины. Могу ли я, в случае покупки новой машины, снять с учета машину на которой приехал, и эти номера, которые были куплены при постановке на учет, оформить на новую машину, т.к. гос. номер был мной куплен и является моей собственностью. И, могу ли я сразу же поставить тоанзитные номера для будущей продажи на мою первую машину для перегонки не в другой регион. Спасибо заранее всем, кто решит помочь мне в этом вопросе.

Відповіді юристів (4)

    Рибінцев Сергій Сергійович
    25%
    Рибінцев Сергій Сергійович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 15 років досвіду

    Добрый день, Павел!

    Что бы помочь Вам в описанном вопросе, важно все же понимать, - как именно вы планируете покупать машину в другой области.

    Если под покупкой вы понимаете "доверенность", то безусловно вы не обремены и сможете в другой области эту машину переригистрировать.

    Возможно, ваш продавец авто в той области будет уже на транзитных номерах и будет готов переригистрацию сделать сразу.

    Тоесть, в целом вам необходимо понимать, что вы можете проводить любые операции с авто, без ограничения территориально, если на то у вас будут полномочия.

    Обратите только внимание на проверку "чистоты" машины, если сразу переригистрацию в области приобретения делать не будете.

    Набирайте, если остались вопросы.

    Гончаренко Константин
    25%
    Гончаренко Константин 2 роки тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Доброго дня!

    у цілому необхідно розуміти, що ви можете проводити будь-які операції з авто, без обмеження територіально, якщо на то у вас будуть повноваження.Зверніть тільки увагу на перевірку законності машини, якщо відразу перерігістрацію в області придбання робити не будете.

    У Вашому випадку генеральна довіреність від власника авто на вас у нотаріуса з правом перереєстрації .

    І можете вчиняти дії . Генеральна довіреність не передбачає переходу прав власності , а лише користування , проте після реєстрації власником буде та особа що вказана в документах на авто.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Крикун Сергій  Павлович
    25%
    Крикун Сергій Павлович 2 роки тому

    Юрист, м. Дніпро, 30 років досвіду

    "ПОРЯДОК державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1388-98-%D0%BF...)^

    "...24. Реєстрація (перереєстрація), зняття з обліку транспортних засобів здійснюється за місцем звернення власника або його уповноваженої особи незалежно від місця реєстрації (проживання) фізичної особи чи місцезнаходження юридичної особи. При цьому в реєстраційних документах зазначається місце реєстрації (проживання) фізичної особи (для внутрішньо переміщених осіб - місце проживання на підставі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або її відображення в електронній формі на Єдиному державному веб-порталі електронних послуг “Портал Дія”, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія)

    ... Перереєстрація транспортних засобів

    33. Перереєстрація транспортних засобів проводиться в разі отримання свідоцтва про реєстрацію замість утраченого або непридатного для користування, зміни їх власників, місця реєстрації або найменування власників - юридичних осіб (крім зміни найменування юридичної особи у зв’язку із зміною типу акціонерного товариства або у зв’язку з перетворенням акціонерного товариства в інше господарське товариство), місця проживання або прізвища, власного імені, по батькові (за наявності) фізичних осіб, які є власниками транспортних засобів, а також у разі заміни номерних знаків, отримання чи перезакріплення індивідуальних номерних знаків, зміни кольору, переобладнання транспортного засобу чи заміни кузова, інших складових частин, що мають ідентифікаційні номери...

    Порядок видачі тимчасового дозволу для використання не зареєстрованих у встановленому порядку транспортних засобів

    47. На транспортні засоби, що доставляються своїм ходом до місця державної реєстрації з підприємств-виробників, авторемонтних підприємств, торговельних організацій, з-за кордону, а також на зняті з обліку транспортні засоби видаються номерні знаки для разових поїздок строком на два місяці.

    48. Відмітка про видачу номерних знаків для разових поїздок робиться в реєстраційних документах або в документах, що підтверджують правомірність придбання транспортних засобів.".

    Савченко Олександр
    25%
    Савченко Олександр 2 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Закон України "Про дорожній рух" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3353-12#n388):

    Стаття 34. Реєстрація та облік транспортних засобів

    Державний облік зареєстрованих транспортних засобів включає в себе процес реєстрації, накопичення, узагальнення, зберігання та передачі інформації про зареєстровані транспортні засоби та їх власників.

    Державній реєстрації та обліку підлягають призначені для експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування транспортні засоби усіх типів: автомобілі, автобуси, мотоцикли всіх типів, марок і моделей, самохідні машини, причепи та напівпричепи до них, мотоколяски, інші прирівняні до них транспортні засоби та мопеди, що використовуються на автомобільних дорогах державного значення.

    Державна реєстрація та облік автомобілів, автобусів, мотоциклів та мопедів усіх типів, марок і моделей, самохідних машин, причепів та напівпричепів до них, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів здійснюються територіальними органами Міністерства внутрішніх справ України.

    Транспортні засоби особистого користування, тимчасово ввезені на митну територію України громадянами більш як на 30 діб, підлягають державній реєстрації протягом десяти діб з моменту такого ввезення без зміни реєстраційних документів та національних номерних знаків країни їх реєстрації у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

    Власники транспортних засобів та особи, які використовують їх на законних підставах, зобов'язані зареєструвати (перереєструвати) належні їм транспортні засоби протягом десяти діб після придбання, митного оформлення, одержання транспортних засобів або виникнення обставин, що потребують внесення змін до реєстраційних документів. У разі наявності обтяжень реєстрація (перереєстрація) транспортних засобів здійснюється за наявності згоди обтяжувача (обтяжувачів), справжність підпису (підписів) якого (яких) засвідчено нотаріусом.

    На транспортні засоби оформляються та видаються реєстраційні документи, зразки яких затверджуються Кабінетом Міністрів України, та закріплюються номерні знаки, які відповідають встановленим вимогам. Закупівля за державні кошти бланків реєстраційних документів та номерних знаків для транспортних засобів здійснюється відповідно до вимог законодавства тими органами, на які покладений обов'язок щодо їх реєстрації.

    Єдині зразки державних номерних знаків та вимоги до них, у тому числі тих, що виготовляються за індивідуальним замовленням, встановлюються Міністерством внутрішніх справ України.

    Власники транспортних засобів, зареєстрованих територіальними органами Міністерства внутрішніх справ України, у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, можуть замовити один додатковий комплект номерних знаків, який виготовляється за їх індивідуальним замовленням та відповідає встановленим вимогам.

    ПОРЯДОК замовлення, видачі та обліку номерних знаків транспортних засобів, що виготовляються на індивідуальне замовлення їх власників (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0494-16#Text):

    V. Перезакріплення індивідуальних номерних знаків

    1. Власник індивідуального номерного знака може перезакріпити його за іншим належним йому транспортним засобом або передати його власникові іншого транспортного засобу. Для цього замовник особисто подає до ТСЦ МВС:

    1) заяву про перезакріплення індивідуального номерного знака (додаток 4);

    2) документи, зазначені в підпунктах 1-3 пункту 5 розділу II цього Порядку;

    3) письмову згоду власника індивідуального номерного знака на передання його іншому власнику (якщо власник не присутній під час подання заяви, така письмова згода має бути нотаріально засвідчена).

    2. Підписана замовником заява реєструється в журналі обліку вхідних документів ТСЦ МВС уповноваженою особою ТСЦ МВС після перевірки правильності її заповнення.

    3. Під час приймання заяви про перезакріплення індивідуального номерного знака уповноважена особа ТСЦ МВС учиняє дії, передбачені пунктом 6 розділу II цього Порядку.

    4. Відомості про перезакріплення індивідуального номерного знака, а також про транспортний засіб та його власника вносяться до Єдиного державного реєстру транспортних засобів.

    5. Розгляд заяви про перезакріплення індивідуального номерного знака, його перезакріплення та видача нового свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу здійснюються в день звернення замовника до ТСЦ МВС, при цьому свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу підлягає заміні, а в графу «Особливі відмітки» нового свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу вноситься інформація про індивідуальний номерний знак.

    6. Передання індивідуального номерного знака іншій особі без додержання вимог цього розділу забороняється.

    7. Експлуатація транспортного засобу з індивідуальним номерним знаком без відповідної реєстрації в ТСЦ МВС не дозволяється.

    Всього доброго!

    Успіхів Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України