Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 21 июля 2021, вопрос №45469

как подать в суд на исстребование документов на недвижимость для оформления наследства

Я є єдиним спадкоємцем по заповіту. В мене є рідна сестра, яка не надає документи на квартиру, гараж (вона є власником 1\2 квартири та гаража, а я є спадкоємцем на іншу половину), також не надає свідоцтво про реєстрацію транспортованого засобу, який я маю вспадкувати в повному обсязі. Знаю, що мені потрібно звернутися до суду. Будь ласка, скажіть як це зробити, і по можливості надати зразок такого звернення.

Ответы юристов (2)

    Стрижак Сергей  Васильевич

    По перше, для звернення до суду, попередньо слід звернутись до нотаріуса із заявою про видачу свідоцтва про право на спадщину. Нотаріус вам постановою відмовить у звязку із не поданням оригіналів правовстановлюючих документів. Після цього можливо звертатись із позовом до суду, який, я думаю тільки на платній основі, складе фахівець в галузі права.

    • Андрей Клиент 2 года назад

      Дякую за відповідь.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України