Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Финансовое право, 22 июля 2021, вопрос №45565

Детское пособие многожетным

Добрый день! Я много детей отец, меня интересует сколько должен я получать соц. выплат на детей. Старшему 7, среднему 5, младшему 2,5 года?

Ответы юристов (1)

    Крикун Сергій  Павлович

    "ПОРЯДОК призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1751-2001-%D0%...):

    "Допомога на дітей одиноким матерям...

    ...34. Допомога на дітей одиноким матерям, одиноким усиновлювачам, матерям (батькам)... надається в розмірі, що дорівнює різниці між 100 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців.

    Попередні шість місяців становлять два квартали, що передують місяцю, який передує місяцю звернення за призначенням допомоги на дітей одиноким матерям (далі - період, за який враховується дохід).

    Середньомісячний сукупний дохід сім’ї визначається відповідно до Порядку обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для усіх видів державної соціальної допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 632...

    Допомога на дітей одиноким матерям призначається на кожну дитину.

    Розмір допомоги на дітей одиноким матерям перераховується з дня досягнення дитиною відповідного віку без звернення її отримувача до органу соціального захисту населення.

    35. Для призначення допомоги на дітей одиноким матерям подаються такі документи:... (не привожу - смотрите самостоятельно).

    Размер прожиточного минимума для детей на данный момент составляет (https://index.minfin.com.ua/labour/wagemin/):

    до 6 лет - 2013 грн.; от 6 до 18 лет - 2510 грн.

    Сложите доход Вашей семьи за предыдущие 6 месяцев, разделите на 6 - это будет среднемесячный доход. Этот доход не может быть больше приведенных размеров прожиточного минимума на ребенка и будет составлять размер пособия на соответствующего ребенка.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України