Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 08 серпня 2021, питання №46632

Право на ребенка для отца

Как забрать ребенка у неблагополучной матери ,если ребенок официально не на мне?
Пол года назад узнал что у меня есть сын. Яжемать постоянно манипулирует ребенком, ведёт разгульный образ жизни, на меня боится записать ребенка что бы я не отобрал

Відповіді юристів (4)

    Костромина Виктория
    Костромина Виктория 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    Как забрать ребенка у неблагополучной матери ,если ребенок официально не на мне? Пол года назад узнал что у меня есть сын. Яжемать постоянно манипулирует ребенком, ведёт разгульный образ жизни, на меня боится записать ребенка что бы я не отобрал

    1. установите отцовство в судебном порядке

    2. определите проживание ребенка с ВАМИ

    а там по ходу - возможно в дальнейшем лишение мамі род. прав

    нужна детальная консультация или помощь в подготовке документов ( заявы, иски т .п.) - обращайтесь через сайт, или найдите мои контакты, с уважением Виктория Костромина

    • Владимир Клієнт 2 роки тому

      Спасибо большое

    Крикун Сергій  Павлович
    Крикун Сергій Павлович 2 роки тому

    Юрист, м. Дніпро, 30 років досвіду

    Семейный кодекс Украины (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2947-14/page#n...):

    "Стаття 128. Визнання батьківства за рішенням суду

    1. За відсутності заяви, право на подання якої встановлено статтею 126 цього Кодексу, батьківство щодо дитини може бути визнане за рішенням суду.

    2. Підставою для визнання батьківства є будь-які відомості, що засвідчують походження дитини від певної особи, зібрані відповідно до Цивільного процесуального кодексу України.

    3. Позов про визнання батьківства може бути пред'явлений матір'ю, опікуном, піклувальником дитини, особою, яка утримує та виховує дитину, а також самою дитиною, яка досягла повноліття.

    Позов про визнання батьківства може бути пред'явлений особою, яка вважає себе батьком дитини.

    4. Позов про визнання батьківства приймається судом, якщо запис про батька дитини у Книзі реєстрації народжень вчинено відповідно до частини першої статті 135 цього Кодексу.".

    Вначале Вам необходимо признать свое отцовство в отношении ребенка; потом инициировать место проживания ребенка вместе с Вами и/или лишения матери родительских прав. Обратитесь в Вашу местную службу по делам детей как для консультации. так и в отношении нерадивых действий матери для принятия в отношении нее мер воздействия.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 2 роки тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Добрий вечір. Ви можете подати до суду позов для визнання Вашого батьківства. Після виграшу в суді орган РАЦС має видати нове свідоцтво про народження з даними про Вас як батька.

    Можете звертатися до мене для надання додаткових юридичних послуг з цього питання. Я можу, зокрема, надати Вам детальну правову консультацію чи написати текст позовної заяви.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України