Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 16 августа 2021, вопрос №47091 700₴

Раздел квартиры после развода

Добрый день!

Я - бывшая жена

Есть квартира, оформленная при покупке на меня(жена). Произошел развод. Квартира куплена в браке, но вклад мужа и жены не равный. Сторона жены оплатила бОльшую часть суммы за квартиру. Но, муж нанял юриста по разделу квартиры 50/50 и на то, чтобы у квартиры было 2 владельца(жена и муж). Муж оповестил, что придет повестка в суд и что это дело будет вести его юрист. Я(жена) не согласна на раздел имущества 50/50. Обсуждала вопрос с ним(мужем), он , вроде, тоже не против, чтобы поделить, как кто давал деньги. Но юриста нанял на раздел имущества 50/50

1. Какие мои действия до того, как придет повестка в суд?
2. Что будет происходить на суде, мне нужно будет что-то подписывать или просто присутствовать?
3. Возможно ли после развода разделить имущество в % не 50/50, а например 60/40. Или всегда 50/50 делится?
4. Необходимо ли мне тоже нанимать юриста или смогу справить в суде сама?
5. Возможно ли было как-то по-другому решить вопрос с разделением квартиры, а не в судовом порядке
Благодарю.


Ответы юристов (21)

    Карпенко Андрей Владимирович
    14.3%

    Добрый день!

    Все имущество приобретенное в браке является совместной собственностью супругов и подлежат разделу в равных долях в случае развода.

    1. Вам придет иск, который подал муж и Вам на него надо будет подготовить отзыв.

    2. В суде будет рассматриваться дело по существу - Вам и Вашему мужу судья будет задавать вопросы, изучать представленные сторонами доказательства, а затем вынесет решение.

    3. Имущество, как правило делится 50 на 50, если стороны не договорились о другой пропорции раздела.

    4. Если Вы хочете добиться пропорции раздела имущества не 50 на 50, то целесообразно воспол зоваться услугами юриста.

    5. Супруги могут заключить договор о разделе имущества в нотариальном порядке, если у них нет разногласий.

    • Татьяна Клиент 2 года назад

      Благодарю за помощь!!!

    Кирда Вячеслав Володимирович
    11.4%

    Доброго дня, Тетяно!

    На ваші питання повідомляю наступне:

    1. Какие мои действия до того, как придет повестка в суд?

    В принципі ніяких. Можливо єдина дія - пошук кваліфікованого адвоката із поділу майна, аби потім написати відзив.

    2. Что будет происходить на суде, мне нужно будет что-то подписывать или просто присутствовать?

    Буде судовий розгляд справи, у якій багато чого залежить від обраної вами позиції. Підписувати нічого не треба буде. Головне - присутність та відстоювання своєї позиції.

    3. Возможно ли после развода разделить имущество в % не 50/50, а например 60/40. Или всегда 50/50 делится?

    Законодавтство передбачає, що такого роду майно у Вашій ситуації ділиться 50 на 50, незалежно від вкладу кожного із колишнього подружжя.

    4. Необходимо ли мне тоже нанимать юриста или смогу справить в суде сама?

    Краще заручитися послугами професіонала.

    5. Возможно ли было как-то по-другому решить вопрос с разделением квартиры, а не в судовом порядке.

    Можливо, укладається договір про поділ майна, який завіряється нотаріально. Відповідне передбачене статтею 69 Сімейного кодексу України.

    Всього найкращого!

    • Татьяна Клиент 2 года назад

      Благодарю за помощь!!!

    Гончаренко Константин
    10%

    Доброго дня!

    Повідомляю наступне:

    Згідно Сімейного Кодексу Украііни ст. 70 . Майно, яке набуте за час шлюбу, незалежно від того, що один з них не мав з поважної причини самостійного заробітку. Такими поважними причинами можуть бути, наприклад, навчання, ведення домашнього господарства, догляд за дітьми, хвороба тощо.

    Дружина та чоловік мають рівні права на володіння, користування і розпоряджання цим майном, якщо інше не встановлено домовленістю між ними.

    До майна, що належить подружжю на праві спільної сумісної власності відноситься:

    • майно, набуте за час шлюбу (за винятком речей індивідуального користування);
    • доходи, отримані кожним із подружжя (заробітна плата, пенсія, стипендія та інші);
    • речі придбані для одного із подружжя для професійних занять (музичні інструменти, лікарське устаткування, оргтехніка тощо).

    Якщо майно дружини/чоловіка за час шлюбу істотно збільшилося у своїй вартості внаслідок спільних трудових чи грошових затрат або затрат другого з подружжя, або якщо один із подружжя своєю працею чи коштами брав участь в утриманні майна, управлінні цим майном чи догляді за ним, то таке майно або дохід, одержаний від цього майна, у разі спору можуть бути визнані за рішенням суду об’єктом права спільної сумісної власності.

    Як провести розділ майна добровільно:

    Дружина і чоловік мають право розділити майно за взаємною згодою, уклавши договір про поділ майна або договір про виділ майна зі складу майна подружжя.

    Договір про поділ чи виділ нерухомого майна підлягає обов’язковому нотаріальному посвідченню.

    Який порядок поділу майна через суд:

    Неподільні речі присуджуються одному з подружжя, якщо інше не визначено домовленістю між ними.

    Речі для професійних занять присуджуються тому з подружжя, хто використовував їх у своїй професійній діяльності. Вартість цих речей враховується при присудженні іншого майна другому з подружжя.

    Присудження одному з подружжя грошової компенсації замість його частки у праві спільної сумісної власності на майно, зокрема, на житловий будинок, квартиру, земельну ділянку, допускається лише за його згодою та попереднього внесення другим із подружжя відповідної грошової суми на депозитний рахунок суду.

    Для отримання компенсації необхідно подати суду документи: чеки, накладні, договори на замовлення робіт , послуг, які підтверджують , що сааме Ви понесли витрати на ремонт спільного майна , або істотне його покращення.

    У разі, коли жоден із подружжя не вчинив таких дій, а неподільні речі не можуть бути реально поділені між ними, суд визнає ідеальні частки подружжя в цьому майні без його реального поділу і залишає майно у їх спільній частковій власності.

    За рішенням суду частка майна дружини, чоловіка може бути збільшена, якщо з нею/ним проживають діти, а також непрацездатні повнолітні син, дочка, за умови, що розмір аліментів, які вони одержують, недостатній для забезпечення їхнього фізичного, духовного розвитку та лікування.

    До якого суду звертатися і скільки це коштує:

    Справи щодо поділу спільного майна подружжя розглядаються місцевими загальними судами в порядку позовного провадження за місцем розташування майна або його основної частини (якщо це стосується нерухомого майна) або за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання або перебування відповідача (якщо стосується поділу рухомого майна).

    Слід відзначити, що до вимог про поділ майна, що є об’єктом права спільної сумісної власності подружжя, позовна давність не застосовується за умови, якщо шлюб між ними не розірвано.

    До вимоги про поділ майна, заявленої після розірвання шлюбу, застосовується позовна давність у 3 роки, яка обчислюється від дня, коли один зі співвласників дізнався або міг дізнатися про порушення свого права власності.

    При поданні позову сплачується судовий збір, який визначається виходячи із вартості майна, яке підлягає поділу – 1% вартості. Однак судовий збір не може бути менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та більшим за 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

    При визначенні ставок судового збору застосовується розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановлений на 01 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду. Розмір вказаного прожиткового мінімуму на 01 січня 2021 року становить 2 179 гривні.

    особливі випадки:

    Під час поділу майна важливу роль відіграє багато різних нюансів, які індивідуальні для кожного окремо взятого подружжя. Це можуть бути і питання поділу боргових зобов’язань, і питання поділу майна між подружжям у випадках, коли один із них (або обидва) є фізичними особами – підприємцями, або ж серед майна є недобудоване майно.

    У Вашому випадку інша процедура крім судового процесу нажаль вже неможлива, бо чоловік Ваш вже подав позов та суд виніс ухвалу про відкриття провадження, розпочато процес. Таким чином суд направить Вам ухвалу та матеріали справи , Вам необхідно підготувати відзив на позовну заяву , а так як Ви не згодні з аргументами чоловіка , Вам необхідно надати детально Вашу позицію з чим конкретно ви не згодні та надати суду в канцелярію особисто, або направити рекомендованим листом поштою на адресу суду з зазначенням номеру справи.

    Також необхідно додати документи які підтверджують, що Ви внесли більшу суму коштів за спільне майно , квитанції про оплату з банку , договір банківського кредиту на ваше ім я чи інші документи, що доведуть , факт того , що кошти внесли саме Ви.

    Ви можете за вашою згодою отримати грошову компенсацію за вашу частку квартири, яку визначає суд у рішенні .

    Якщо консенсус не буде досягнуто сторонами , щод виплати за частку квартири, то суд виділить Вам кожній стороні ідеальні частки у майні та залишить у спільній власності майно , у такому разі кожен власник зможе розпоряджатись своєю часткою як забажає в межах встановлених у рішенні суду чітко , яке кожному буде вручено чи направлено поштою.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    • Татьяна Клиент 2 года назад

      Благодарю за помощь!!!

    Мєньков Андрій Васильович
    7.1%

    Добрый день Татьяна!

    Если у Вас с бывшим супругом нет спора о разделе имущества и он согласен разделить его в неравных частях (пропорционально взносу каждого из супругов), то в первую очередь нужно чтобы супруг отказался от иска либо хотя бы написал в суд, что просит иск оставить без расмотрения. Лучше первый вариант. Подтверждением его действий будет соответствующее определение суда. А далее обращаетесь к нотариусу и делите имущество в ранее согласованных частях. Если же бывший супруг откажется отозвать иск готовьтесь, что придется идти в судебное заседение и при этом доказать суду, что Ваш взнос в совместно нажитую квартиру значительно превышает взнос бывшего супруга. Для избежания рисков помощь юриста будет необходима.

    • Татьяна Клиент 2 года назад

      Благодарю за помощь!!!

    Клострейх Олена Володимирівна
    7.1%

    Законодавтство передбачає, що т майно ділиться 50 на 50, незалежно від вкладу кожного із колишнього подружжя.

    У Вашому випадку оскільки чоловік Ваш вже подав позов та суд виніс ухвалу про відкриття провадження, розпочато процес. Таким чином суд направить Вам ухвалу та матеріали справи , Вам необхідно підготувати відзив на позовну заяву , а так як Ви не згодні з аргументами чоловіка , Вам необхідно надати детально Вашу позицію з чим конкретно ви не згодні та надати суду в канцелярію особисто, або направити рекомендованим листом поштою на адресу суду з зазначенням номеру справи.

    Також необхідно додати документи які підтверджують, що Ви внесли більшу суму коштів за спільне майно , квитанції про оплату з банку , договір банківського кредиту на ваше ім я чи інші документи, що доведуть , факт того , що кошти внесли саме Ви.

    • Татьяна Клиент 2 года назад

      Благодарю за помощь!!!

    Адвокат Евгений Александрович
    8.6%

    Здравствуйте, Татьяна!

    "1. Какие мои действия до того, как придет повестка в суд"?

    - После получения иска из суда, в установленный судом срок, Вам необходимо подать отзыв на иск, со своими возражениями по поводу того, что Вы не согласны с разделом в соотношении 50/50, а именно 60/40 в Вашу пользу, с обоснованием и приложением доказательств, в виде копий документов, которые подтверждают то, что Вами оплачено большую часть суммы за квартиру.

    "2. Что будет происходить на суде, мне нужно будет что-то подписывать или просто присутствовать"?

    - Нужно будет выступить со вступительным словом, ответить на вопросы участников судебного заседания и суда, затем принять участие в исследовании доказательств - документов, выступить в судебных дебатах.

    "3. Возможно ли после развода разделить имущество в % не 50/50, а например 60/40. Или всегда 50/50 делится"?

    -

    СІМЕЙНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2002, № 21-22, ст.135):

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2947-14#Text

    "Стаття 70. Розмір часток майна дружини та чоловіка при поділі майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя

    1. У разі поділу майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя, частки майна дружини та чоловіка є рівними, якщо інше не визначено домовленістю між ними або шлюбним договором.

    2. При вирішенні спору про поділ майна суд може відступити від засади рівності часток подружжя за обставин, що мають істотне значення, зокрема якщо один із них не дбав про матеріальне забезпечення сім'ї, ухилявся від участі в утриманні дитини (дітей), приховав, знищив чи пошкодив спільне майно, витрачав його на шкоду інтересам сім'ї.

    3. За рішенням суду частка майна дружини, чоловіка може бути збільшена, якщо з нею, ним проживають діти, а також непрацездатні повнолітні син, дочка, за умови, що розмір аліментів, які вони одержують, недостатній для забезпечення їхнього фізичного, духовного розвитку та лікування".

    "4. Необходимо ли мне тоже нанимать юриста или смогу справиться в суде сама"?

    -Лучше воспользоваться услугами юриста, адвоката.

    "5. Возможно ли было как-то по-другому решить вопрос с разделением квартиры, а не в судовом порядке"?

    -Да, по нотариально удостоверенному договора о разделе имущества у нотариуса.

    Всего доброго!

    • Татьяна Клиент 2 года назад

      Благодарю за помощь!!!

    Савченко Олександр
    10%
    Савченко Олександр 2 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Тетяно!

    Якщо ваш чоловік звернувся до суду з позовною заявою про поділ майна, однак після розмови з Вами погодився поділити майно відповідно до внесених кожним із подружжя часток, то майно можна поділити добровільно, уклавши у нотаріуса відповідний договір (ч. 2 ст. 69 Сімейного кодексу України).

    Також він повинен вчинити одну із наступних дій:

    • надіслати поштою заяву про залишення позову без розгляду;
    • до початку засідання у справі занести до канцелярії суду заяву про відмову від позову;
    • подати заяву про залишення позову без розгляду;
    • під час засідання заявити усно про відмову від позову і цього також буде достатньо.

    У разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справ (ч. 3 ст. 206 ЦПК України).

    Тепер по вашим питанням:

    1. Какие мои действия до того, как придет повестка в суд? – домовляйтеся з чоловіком про те, що я написав вище. Якщо не вийде, тоді потрібно буде готувати відзив на позовну заяву, в якому просити збільшити вашу частку у спільному майні подружжя. Так, відповідно до частин першої, п`ятої статті 70 СК України у разі поділу майна, що є об`єктом права спільної сумісної власності подружжя, частки майна дружини та чоловіка є рівними, якщо інше не визначено домовленістю між ними або шлюбним договором.

    За рішенням суду частка майна дружини, чоловіка може бути збільшена, якщо з нею, ним проживають діти, а також непрацездатні повнолітні син, дочка, за умови, що розмір аліментів, які вони одержують, недостатній для забезпечення їхнього фізичного, духовного розвитку та лікування.

    При вирішенні спору про поділ майна, що є об`єктом права спільної сумісної власності подружжя, суд згідно з частинами другою, третьою статті 70 СК України в окремих випадках може відступити від засади рівності часток подружжя, враховуючи обставини, що мають істотне значення для справи, а також інтереси неповнолітніх дітей, непрацездатних повнолітніх дітей (за умови, що розмір аліментів, які вони одержують, недостатній для забезпечення їхнього фізичного, духовного розвитку та лікування). Під обставинами, що мають істотне значення для справи, потрібно розуміти не тільки випадки, коли один із подружжя не дбав про матеріальне забезпечення сім`ї, приховав, знищив чи пошкодив спільне майно, витрачав його на шкоду інтересам сім`ї, але і випадки, коли один із подружжя не мав з поважної причини (навчання, ведення домашнього господарства, догляд за дітьми, хвороба тощо) самостійного заробітку чи доходу (частина перша статті 60 СК України).

    2. Что будет происходить на суде, мне нужно будет что-то подписывать или просто присутствовать?

    – якщо справа дійде до суду, то Вам також краще скористатися послугами юриста. Спочатку суд може призначити підготовче провадження, а потім розгляд справи по суті. Щодо поділу майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя, можете ознайомитися з інформацією за посиланням - https://wiki.legalaid.gov.ua/index.php/%D0%9F%D0%BE%D0%B4%D1%96%D0%BB_%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0,_%D1%89%D0%BE_%D1%94_%D0%BE%D0%B1%27%D1%94%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%BC_%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B0_%D1%81%D0%BF%D1%96%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%BE%D1%97_%D1%81%D1%83%D0%BC%D1%96%D1%81%D0%BD%D0%BE%D1%97_%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%96_%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B6%D1%8F

    3. Возможно ли после развода разделить имущество в % не 50/50, а например 60/40. Или всегда 50/50 делится? – так, можливо (відповідно до ст.. 70 СК України).

    4. Необходимо ли мне тоже нанимать юриста или смогу справить в суде сама? – так, краще скористатися послугами юриста.

    5. Возможно ли было как-то по-другому решить вопрос с разделением квартиры, а не в судовом порядке – так, вище про це написав.

    Звертайтесь, якщо буде потрібна допомога (через контакти в моєму профілі).

    Всього доброго!

    Щасти Вам!

    • Татьяна Клиент 2 года назад

      Благодарю за помощь!!!

    Фараон Катерина Леонідівна
    7.1%
    Фараон Катерина Леонідівна 2 года назад

    Юрист, г. Каменец-Подольский, 8 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Тетяно.

    Щодо Ваших запитань:

    1. Какие мои действия до того, как придет повестка в суд?

    Крім того, що Вам може прийти повістка до суду. Вам має прийти примірник позовної заяви про поділ майна, на яку Ви маєте право до початку судового засідання підготувати заперечення. Для цього Вам краще звернутись до кваліфікованого юриста.

    2. Что будет происходить на суде, мне нужно будет что-то подписывать или просто присутствовать?

    За цивільно-процесуальним законодавством України, суд вивчає матеріали справи, предмет спору, тобто те майно подружжя, яке підлягає поділу, вивчати докази, слухати сторін по справі, а тоді по наданих доказах виносити рішення. Розгляд такої категорії справ по терміну може розглядатись за 2-3 засідання, якщо звичайно в інтересах обох сторін швидше здійснити поділ.

    3. Возможно ли после развода разделить имущество в % не 50/50, а например 60/40. Или всегда 50/50 делится?

    За сімейним законодавством України, майно, набуте під час шлюбу, ділиться між подружжям 50/50, при умові, якщо подужжя не домовилось про розподіл часток.

    "Стаття 70. Розмір часток майна дружини та чоловіка при поділі майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя

    1. У разі поділу майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя, частки майна дружини та чоловіка є рівними, якщо інше не визначено домовленістю між ними або шлюбним договором.

    2. При вирішенні спору про поділ майна суд може відступити від засади рівності часток подружжя за обставин, що мають істотне значення, зокрема якщо один із них не дбав про матеріальне забезпечення сім'ї, ухилявся від участі в утриманні дитини (дітей), приховав, знищив чи пошкодив спільне майно, витрачав його на шкоду інтересам сім'ї.

    3. За рішенням суду частка майна дружини, чоловіка може бути збільшена, якщо з нею, ним проживають діти, а також непрацездатні повнолітні син, дочка, за умови, що розмір аліментів, які вони одержують, недостатній для забезпечення їхнього фізичного, духовного розвитку та лікування".

    4. Необходимо ли мне тоже нанимать юриста или смогу справить в суде сама?

    Якщо Ви бажаєте розподілити частки не порівно і з чоловіком домовитись невзмозі буде, то краще звернутись до кваліфікованого юриста. Так як Вам потрібно буде підготуватись до судового засідання, а саме подати заперечення на позовні вимоги колишнього чоловіка та зустрічний позов.

    5. Возможно ли было как-то по-другому решить вопрос с разделением квартиры, а не в судовом порядке

    Можливо. Статею 69 СК України передбачено право дружини і чоловіка на поділ майна, що належить їм на праві спільної сумісної власності, незалежно від розірвання шлюбу. Так, дружина і чоловік мають право розділити майно за взаємною згодою зокрема уклавши договір про поділ майна, що є у спільній сумісній власності. Якщо об’єктом поділу є нерухоме майно, тоді такий договір укладається у письмовій формі та підлягає обов’язковому нотаріальному посвідченню (ч. 2 ст. 69 Сімейного кодексу України).

    Якщо у Вас є додаткові питання, готова відповісти.

    Успіхів Вам!

    • Татьяна Клиент 2 года назад

      Благодарю за помощь!!!

    Крикун Сергій  Павлович
    8.6%

    Цивільний процесуальний кодекс України (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1618-15#n6462):

    "Стаття 64. Повноваження представника в суді

    1. Представник, який має повноваження на ведення справи в суді, здійснює від імені особи, яку він представляє, її процесуальні права та обов’язки.

    2. Обмеження повноважень представника на вчинення певної процесуальної дії мають бути застережені у виданій йому довіреності або ордері.

    3. Підстави і порядок припинення представництва за довіреністю визначаються Цивільним кодексом України..."

    Цивільний кодекс України (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/435-15#n1379):

    "Стаття 249. Скасування довіреності

    1. Особа, яка видала довіреність, за винятком безвідкличної довіреності, може в будь-який час скасувати довіреність або передоручення. Відмова від цього права є нікчемною.

    2. Особа, яка видала довіреність і згодом скасувала її, повинна негайно повідомити про це представника, а також відомих їй третіх осіб, для представництва перед якими була видана довіреність.".

    Представитель стороны в суде (юрист Вашего мужа) не вправе занимать позицию, отличную от позиции своего доверителя (подзащитного). Если муж не против разделить квартиру в процентном отношении 60/40%, то юрист не вправе требовать другой позиции, а муж вправе заявить в суде, что позиция юриста противоречит его интересам и изложить свою позицию; муж вправе в любой момент отказаться от услуг юриста, отозвать свою доверенность, заявить в суде об этом, вследствие чего суд должен исключить юриста из участников судебного процесса.

    • Татьяна Клиент 2 года назад

      Благодарю за помощь!!!

    Рибінцев Сергій Сергійович
    8.6%

    Добрый день, Татьяна!

    Раздел собственности супругов равен в долях, вложения (деньги, силы, иные ресурсы) не принимаются во внимание при распределении для иных пропорций.

    Исключение в законе есть, но они действительно исключения, и вы не описали в вашей ситуации оснований для их применения.

    Не делится совместно нажитое имущество супругов, если оно было подарено кому-то из супругов, унаследовано или же, когда вы начали ДО брака принимать участие в финансировании строительство, а документы на новостройку получили после.

    Деление вне суда возможно и нужно, и делается это у нотариуса, сразу с оформлением всех прав на имущество.

    Это очень экономит и силы, и ресурсы. Но если ваш муж уже выбрал путь суда, вам ничего не остается, как защищаться.

    Насколько вы справитесь сами - решать вам. Но на исковое заявление необходимо будет подавать и возражение, и в судебном заседании заявлять ходатайства, доводы.

    Процесс необходимо знать, что бы уметь воспользоваться в своих интересах каждой из стадий суд.процесса.

    Но решение принимать вам.

    Необходима будет помощь, обращайтесь, через контакты на сайте.

    • Татьяна Клиент 2 года назад

      Благодарю за помощь!!!

    Костромина Виктория
    7.1%

    1. Какие мои действия до того, как придет повестка в суд? нанять адвоката

    2. Что будет происходить на суде, мне нужно будет что-то подписывать или просто присутствовать? если будет у вас адвокат ВАМ НЕ ОБЯЗАТЕЛЬНО ПРИСУТСТВОВАТЬ И НИЧЕГО НЕ НАДО ПОДПИСЫВАТЬ

    3. Возможно ли после развода разделить имущество в % не 50/50, а например 60/40. Или всегда 50/50 делится? МОЖЕТЕ РАЗДЕЛИТЬ КАК УГОДНО ПО ДОГОВОРЕННОСТИ У НОТАРИУСА

    4. Необходимо ли мне тоже нанимать юриста или смогу справить в суде сама? лучше нанять чтоб доказать за ВАМИ большую часть а если согласны на 50\50 - то адвокат вам не нужен

    5. Возможно ли было как-то по-другому решить вопрос с разделением квартиры, а не в судовом порядке - да у нотариуса

    нужна детальная консультация или помощь в подготовке документов ( заявы, иски т .п.) - обращайтесь через сайт или найдите мои контакты, с уважением Виктория Костромина


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України