Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 28 августа 2021, вопрос №47812 200₴

Документы при разводе

Доброго времени суток!
Подскажите пожалуйста, достаточно ли для подачи заявления о разводе в суд (кроме оригинала свидетельства о браке, паспорта и ИНН одного из супругов и копии паспорта и ИНН второго) копии свидетельства о рождении ребенка? Или нужен оригинал?
Заранее спасибо.

Ответы юристов (15)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Доброго ранку!

    Подскажите пожалуйста, достаточно ли для подачи заявления о разводе в суд (кроме оригинала свидетельства о браке, паспорта и ИНН одного из супругов и копии паспорта и ИНН второго) копии свидетельства о рождении ребенка? Или нужен оригинал?

    - достатньо копії свідоцтва про народження!

    Андрей Клиент 2 года назад

    Дуже дякую!

    Винограденко Антон Анатолійович

    Доброе утро! оригинал свидетельства о рождении вы не подаете в суд, только копию.

    Савченко Олександр
    27.5%
    Савченко Олександр 2 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго ранку!

    Достатньо копії свідоцтва про народження дитини. Однак, вона має бути належним чином завірена. Так, відповідно до п. 4 ст. 95 Цивільного процесуального кодексу України (далі — ЦПК) письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим кодексом. А на підставі п. 5 ст. 95 ЦПК учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу.

    Порядок засвідчення копій документів визначений пунктом 5.27 Національного стандарту України, затвердженого Державним комітетом з питань технічного регулювання та споживчої політики від 07.04.2003 р. № 55 «ДСТУ 4163-2003», відповідно до якого відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів ««Згідно з оригіналом», особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії.

    Всього доброго!

    Щасти Вам!

    Рибінцев Сергій Сергійович

    Добрый день!

    Безусловно, копии вполне достаточно для подачи документов в суд.

    Оригиналы в случае запроса судьи показывается в самом заседании.

    Набирайте, если остались вопросы. Используя контакты на сайте.

    Малик Олександр Володимирович

    Добрий день!

    Для подачі до суду позову про розірвання шлюбу достатньо надати оригінал свідоцтва про шлюб, копію свідоцтва про народження дитини.Надання інших документів не обов'язково. Достатньо у позові зазначити номер і серію паспорта та ідентифікаційний номер. Якщо такі дані невідомі, так потрібно і написати у позовній заяві: номер та серія паспорту, ідентифікаційний номер - невідомі.У разі необхідності супроводу справи, звертайтесь.

    Фараон Катерина Леонідівна
    20%
    Фараон Катерина Леонідівна 2 года назад

    Юрист, г. Каменец-Подольский, 8 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Андрій.

    Подскажите пожалуйста, достаточно ли для подачи заявления о разводе в суд (кроме оригинала свидетельства о браке, паспорта и ИНН одного из супругов и копии паспорта и ИНН второго) копии свидетельства о рождении ребенка? Или нужен оригинал?

    Оригіналу свідоцтва про народження дитини не потрібно, тільки копію потрібно буде додати до позовної заяви. Свідоцтво про шлюб бажано подати в оригіналі, тому що при розгляді справи, суд всеодно буде його вилучати у вас.

    Готова відповісти на додаткові запитання.

    Успіхів Вам.

    Карпенко Андрей Владимирович
    15%

    Добрый день!

    К исковому заявлению о расторжении брака необходимо приложить:

    1. Копию Свидетельства о заключении брака.

    2. Копию Свидетельства о рождении детей.

    3. Нотариально удостоверенный договор между родителями о том, с кем останется проживать ребенок и какое участие в его воспитании и содержании будет принимать тот из родителей, кто проживает отдельно («об алиментах»)

    4. Оригинал квитанции об уплате судебного сбора.

    Пуха Наталія ТендерОк
    15%

    Доброго Дня

    Чинним законодавством України передбачена можливість розірвання шлюбу судом в порядку: Окремого провадження (на підставі спільної заяви подружжя, які мають неповнолітніх дітей) або Позовного (на підставі позову про розлучення, поданого одним з подружжя).

    Спільно із заявою про припинення шлюбу в суд обов’язково подається письмовий Договір про утримання дитини а саме, з ким із батьків будуть проживати діти після розлучення, яку участь у забезпеченні умов їхнього життя і вихованні братиме мати або батько, який проживає окремо. Діти, які досягли чотирнадцятирічного віку, мають право самостійно визначати своє місце проживання після розірвання шлюбу (ч.3 ст.160 “Сімейного кодексу”).

    Частиною 2 статті 109 Сімейного кодексу України передбачено, що між батьками може бути укладений договір про сплату і встановлення розміру аліментів на дитину, який повинен бути нотаріально посвідчений. Це є гарантією того, що в разі невиконання даної угоди, грошові кошти з боржника можуть бути отримані на підставі виконавчого напису нотаріуса, яка дозволяє стягнути аліменти в примусовому порядку. Відповідно до підпункту 4.15 пункту 4 глави 5 розділу II «Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України» №296 / 5, умови угоди про сплату аліментів на дитину повинні визначати суму, терміни, а також порядок виплати та підстави цільового використання аліментів. При цьому не допускається порушення прав дитини, закріплених “Сімейним кодексом”.

    Документи для розірвання шлюбу:

    позовну заяву про розлучення

    копія свідоцтва про народження дитини/дітей (при наявності дітей)

    квитанція про оплату судового збору

    копія оригінал Свідоцтва про шлюб

    копія паспорта та ідентифікаційного коду Позивача та Відповідача

    копія Позовної заяви та всіх Додатків для Відповідача

    На законодавчому рівні закріплено заборону на розірвання шлюбу в Україні під час вагітності дружини і протягом одного року з моменту народження дитини. Однак тут є ряд винятків – розлучитися з вагітною дружиною або при наявності дітей до 1 року можна в зазначених нижче випадках:

    відомості про чоловіка як батька дитини виключено із свідоцтва про народження дитини;

    протиправну поведінку щодо другого з подружжя або дитини (склад злочину);

    батьківство зачатої або народженої дитини визнано іншого чоловіка (заява про визнання батьківства).

    Успіхів

    Мєньков Андрій Васильович

    Добрый день Андрей!

    Согласно ст. 95 Гражданского процесуального кодекса, которым руководствуется суд, предусмотрено, что: "Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом". Належним чином засвідченій копії означает, что Вам на ксерокопии свидетельства в верхнем правом углу нужно написать "КОПІЯ", а в нижнем углу "ЗГІДНО З ОРИГІНАЛОМ", расписаться, написать ФИО и поставить дату.

    Адвокат Евгений Александрович

    Здравствуйте, Андрей!

    Для подачи иска о разводе, подаёте копии документов, оригиналы суд может потребовать предъявить во время рассмотрения дела.

    К исковому заявлению на развод через суд прикрепляются следующие документы:

    -копия свидетельства о браке;

    -копия паспорта и идентификационного кода истца;

    -копия свидетельства о рождении, если есть ребенок/дети;

    -квитанция об уплате судебного сбора (оригинал);

    -копия иска с приложениями для ответчика.

    Копии нужно заверить согласно:

    ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ

    ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Держспоживстандарту України 07.04.2003 N 55

    НАЦІОНАЛЬНИЙ СТАНДАРТ УКРАЇНИ Державна уніфікована система документації

    УНІФІКОВАНА СИСТЕМА ОРГАНІЗАЦІЙНО-РОЗПОРЯДЧОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ Вимоги до оформлювання документів ДСТУ 4163-2003

    Чинний від 01.09.2003:

    https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v0055609-03#Te...

    "5.27 Відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів "Згідно з оригіналом", назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії і проставляють нижче реквізиту 23.

    Приклад Згідно з оригіналом Секретар Підпис Ініціал(и), прізвище 26.06.2001".

    Всего доброго, удачи Вам!

    Гончаренко Константин

    Добрый день!

    По Вашему вопросу сообщаю следующее:

    Вы имеете право подать исковое заявление о расторжении брака.

    Документы:

    паспорт, ИНН, оригинал свидетельства о браке, копия свидетельства о рождении ребенка, справка ЖЕК( ЦНАП) о составе семьи с кем и где проживает ребенок, исковое заявление и квитанция об уплате судебного сбора - 840 грн . 40 коп. Размер судебного сбора и реквизиты есть на сайте суда..(или канцелярии) В ВАШЕМ ГОРОДЕ При рассмотрении дела Вам могут предоставить ( по заявлению супруги) срок на примирение, максимальный 6 месяцев.

    Нотариальное согласие мужа с нотариальным переводом на украинский язык,(если он заграницей находится или иностранный гражданин) значительно ускорит процедуру.

    Вы можете уполномочить родственника или другое лицо для подачи документов в суд выписав нотариальную доверенность на него с правом подачи и представительства интересов Ваших и правом подписи документов и заявлений.

    С уважением,

    Константин Гончаренко

    Костромина Виктория

    Подскажите пожалуйста, достаточно ли для подачи заявления о разводе в суд (кроме оригинала свидетельства о браке, паспорта и ИНН одного из супругов и копии паспорта и ИНН второго) копии свидетельства о рождении ребенка? Или нужен оригинал? Заранее спасибо.

    Достаточно копии св. о рождении , паспортов и кода

    НУЖНА ПОМОЩЬ В ПОДГОТОВКЕ ИСКА В СУД -

    Обращайтесь через сайт Или найдите мои контакты

    С уважением Виктория Костромина

    Крижановська Єлізавета Сергіївна

    Доброго дня! Всі документи,які Ви зазначили додаються в копія посвідчені Вашим підписом лише квитанція та позовна заява для відповідача надається в оригіналі до якої також додаються копії для відповідача і того у Вас повинно бути 2 пакета позовної заяви з аналогічними додатками для відповідача і до суду.Квитанція оригінал лише до суду. Не забудьте в позові зазначити., примірний перелік судових витрат, та фразу що інших позовів до тієї сторони з тим ссамим предметом не має! Вдалого Вам вирішення свого питання.

    Александров Євгеній (Адвокат)
    22.5%

    Добрый день!

    Для подачи заявления о расторжении брака в суд, необходимо приложить следующее:

    1. Копия паспорта истца;

    2. Копия справки ИНН истца;

    3. Копия паспорта ответчика;

    4. Копия справки ИНН ответчика;

    5. Оригинал Свидетельство о браке (именно оригинал!)

    6. Копия свидетельства о рождении ребенка (оригинал не нужен);

    7. Квитанция об уплате судебного сбора;

    8. Копия искового заявления и копии приложений ответчику.

    Остальные приложения зависят от содержания заявления


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України