Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 15 сентября 2021, вопрос №48929

Оформлення спадщини при відсутності правовстановлюючого документу

Як оформити спадщину (приватизована земельна ділянка), якщо дана ділянка має кадастровий номер, але померлою не було отримано державний акт на землю.? Документи які є в наявності: заповіт, витяг із держкадастру, документ про право власності на будинок,який знаходиться на даній земельній ділянці.

Ответы юристов (2)

    Танача Юлія  Антонівна

    Доброго дня, Ольга!

    Державний акт виготовлено, але не отримано?

    Виготовлено технічну документацію і власник помер?

    Або питання про отримання права власності на землю після 2013 року?

    Спадкування у Вашому випадку можливе, проте виключно в судовому порядку. Треба ретельно вивчити наявні документи, що коректно мотивувати позов та позовні вимоги.

    Без аналізу документів більше деталей навести не можу.

    Якщо є потреба - звертайтеся на особисту консультацію через сайт.

    Успіхів Вам!

    Озмитель Олександра Вікторівна
    • Доброго дня!
    • Починаючи з 01.01.2013 року державний акт на право власності на земельну ділянку не видається.
    • В якості підтвердження внесення даних про земельну ділянку до Державного земельного кадастру видається витяг з кадастру.
    • На підтвердження реєстрації права щодо земельної ділянки – витяг (свідоцтво) з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
    • В залежності від наявності інформації у вказаних реєстрах залежать і дії, які необхідно вчинити у Вашому випадку.

Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України