Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

ИТ, телекоммуникации, 25 октября 2021, вопрос №50220 100₴

Парсинг открытых данных

Могу ли я парсить данные заграничных сайтов(карту товаров, тоесть забирать цену, фото, описание, категории и тд тп ...) и могу ли я брать их фото и размещать у себя на сайте?

Ответы юристов (7)

    Рибінцев Сергій Сергійович

    Добрый день, Вадим!

    Публикация чужих фото возможна только с разрешения правообладателя этих фото.

    Поэтому только с согласия администрации данных сайтов или же авторов этих фото товаров, вы можете публиковать у себя на сайте.

    В ином случае это будет нарушение права на ИС.

    Набирайте, если остались вопросы.

    • Вадим Клиент 2 года назад

      ну я вот https://www.lacoste.com/de/lacoste/herren/bekleidu... хочу взять данные с этой страницы, как я могу это сделать не нарушая закон?) и вообще если например всеравно брать данные, даже если нельзя к чему это может привести, это же не украинские сайты?

    Гончаренко Константин
    100%

    Доброго дня!

    Повідомляю наступне:

    Публічна інформація у формі відкритих даних - це систематизована інформація, доступна через мережу Інтернет у форматі, що дозволяє її автоматизоване оброблення електронними засобами, вільний та безоплатний доступ до неї, а також її подальше використання.

    Публічна інформація у формі відкритих даних публікується за відкритою ліцензією і є дозволеною для її подальшого вільного використання та поширення. Будь - яка особа може вільно копіювати, публікувати, поширювати, використовувати, у тому числі в комерційних цілях, у поєднанні з іншою інформацією або шляхом включення до складу власного продукту, публічну інформацію у формі відкритих даних з обов’язковим посиланням на джерело отримання такої інформації.

    Фото ,опис можете брати з публічних джерел сайтів , проте торгову марку не можете використовувати без погодження з власником її ,аби це не порушувало ст. 8 ЗУ" Про авторське право та суміжні права"

    Стокові фото без упізнання обличчя осіб , можете використовувати дозвіл не треба.

    Якщо людину, чи торгову марку можливо ідентифікувати ,то потрібна письмова згода особи на фото чи власника марки товару.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    • Вадим Клиент 2 года назад

      ну я вот https://www.lacoste.com/de/lacoste/herren/bekleidu... хочу взять данные с этой страницы, как я могу это сделать не нарушая закон?) и вообще если например всеравно брать данные, даже если нельзя к чему это может привести, это же не украинские сайты?

      • Гончаренко Константин

        Зазначте, що Ваш товар є аналоговим до відомого бренду, додайте порівняльну характеристику та зазначте,що якість виробу на рівні бренду, але продавайте під своєю назвою та торговою маркою ,якщо є на сайті ,повинні бути опис ,порівняльні характеристики обох виробів та зазначено, що у Вас саме аналоговий продукт.

        При великому бажанні та повідомленні від споживачів власник бренду може дізнатися про Ваш сайт з продуктом та подати позов проти Вас у рамках міжнародного права, це мало ймовірно проте можливо тому убезпечити себе необхідно.

        Оформіть як аналог бренду з порівняльною характеристикою та від свого імені /марки , не вказуючи оригінальну торгову марку/бренд.

        З повагою,

        Костянтин Гончаренко

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Доброго дня, Вадиме!

    Погоджуюсь із правовими судженнями колег.

    Ви не можете просто взяти і використовувати чужі фото (не інакше як за дозволом, хоча навряд чи хтось дасть подібний дозвіл).

    Можна використовувати опис, але дуже обережно, змінюючи деякий його зміст.

    Підійдіть до цього питання обачно!

    Успіхів!

    Карпенко Андрей Владимирович

    Добрый день!

    1. Использовать название известных брендов без их разрешения нельзя.

    2. Изменения правописания, порядка слов и т.д. не спасет от бана.

    3. Можете использовать следующую формулировку : "не уступает по качеству аналогичным товарам известного производителя". В этом же своем объявлении предлагайте к продаже свои изделия . В конце давайте сравнительные характеристики обоих изделий.

    УДАЧИ!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України