Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданство, 26 октября 2021, вопрос №50269

Чому вдруге переносять судове засідання.

Здравствуйте уже вдруге переносять судове засідання.Про визнання виконавчого напису,таким що не підлягає виконанню.До матеріалу суда було додане клопотання про розгляд справи за моєї відсутності.У чому може бути причина перенесення засідання????

Ответы юристов (2)

    Ангеліна
    Ангеліна 2 года назад

    Юрист, г. Киев, 4 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня. Причин може бути дуже багато. Наприклад,

    - суддя хоче бачити Вас особисто в судовому засіданні;

    - інший учасник справи звернувся до суду з клопотанням про перенесення судового засідання;

    - суддя може бути у відпустці/на лікарняному;

    - затягнулось судове засідання з розгляду іншої справи, яка перебуває у провадженні Вашого судді, тому Вашу справу перенесли;

    - і так далі.

    На жаль, перенесення судових засідань наразі є доволі частою практикою в судах. В кожному випадку на це існують свої причини, тому сказати, що саме стало підставою перенесення Вашої справи важко. Спробуйте зателефонувати в суд і з*ясувати.

    Успіхів!

    Лунина Елена Васильевна

    Доброго дня, Оксано!

    Дозволю собі додати до написаного вище, що з метою більш швидкого розгляду справи Ви можете подати до суду заяву (клопотання) в якій просити суд розглянути справу протягом розумного строку, встановленого вимогам Цивільного процесуального кодексу України, та послатися на гарантовані ст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод "розумні строки розгляду".

    Так, відповідно до ст.6 Конвенції Кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов'язків цивільного характеру або встановить обґрунтованість будь-якого висунутого проти нього кримінального обвинувачення.

    Крім цього,доцільним може бути посилання на рішення Європейського суду з прав людини з приводу розумності строків розгляду, а саме: Справа "Странніков проти України" (заява N 49430/99), рішення від 3 травня 2005 року; Справа "Науменко проти України" (заява N 41984/98) рішення від 9 листопада 2004 року, тощо.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України