Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Для бизнеса, 29 октября 2021, вопрос №50465 500₴

Какие нужны документы для того, чтобы гражданина России пустили в Украину?

Я работаю как ФОП, мне нужно, чтобы моя сотрудница прилетела в Киев. Она гражданка Российской Федерации.
Какие нужны документы для разрешения на въезд?

Ответы юристов (8)

    Мєньков Андрій Васильович
    16%

    Доброго дня!

    Звертаю Вашу увагу, що авіасполечення з РФ давно припинено.

    З 2018 року в’їзд громадян Російської Федерації на територію України здійснюється за новими правилами. Основним нововведенням стало проходження біометричного контролю при перетині росіянами українського кордону

    Дозволені строки для перебування в Україні.

    За діючим законодавством, максимальний термін безвізового перебування в країні для громадян Російської Федерації становить 90 днів протягом 180 з дня першого в’їзду. Іншими словами, три місяці з шести росіяни можуть перебувати в Україні, після закінчення даного строку необхідно залишити країну. Право на повторний в’їзд з’явиться лише через 90 днів.

    Підрахунок термінів та контроль за перебуванням здійснюється прикордонниками в пунктах пропуску на державному кордоні. За недотримання часових рамок російським громадянам може бути відмовлено у в’їзді, а за перевищення термінів перебування в Україні передбачений штраф.

    Як вже зазначалося – в Україні введений посилений біометричний контроль на кордоні.

    Сама процедура перевірки проходить у трьох етапний контроль:

    Перший етап передбачає під собою попередню реєстрацію для в’їзду в Україну. Тепер, перед поїздкою необхідно заздалегідь заповнити електронну анкету на сайті Міністерства закордонних справ (МЗС). В ній треба зазначити такі особисті дані, як П.І.Б., дату народження, професію і місце роботи, мету поїздки і населені пункти, які планується відвідати.

    Таку анкету для в’їзду до України потрібно заповнити за місяць до поїздки. Винятками є екстрені випадки, наприклад, хвороба або смерть родича.

    Другим етапом проходження кордону для в’їзду в Україну є фіксація біометричних даних.

    Від початку 2018 року в’їзд і виїзд з України здійснюється за закордонними паспортами, що містять безконтактний електронний чіп. В свою чергу іноземці та особи без громадянства, які не мають біометричних паспортів, зможуть відвідати Україну за звичайними закордонними паспортами. Хоча в цьому випадку, під час проходження прикордонного контролю в пунктах пропуску через державний кордон та в контрольних пунктах в’їзду-виїзду у них будуть братися відбитки пальців.

    Третім етапом можна вважати реєстрацію за місцем перебування.

    На теріторії нашої країни діє вимога для іноземців та осіб без громадянства, які приїжджають з країн міграційного ризику – реєстрація свого місця проживання/перебування на території України. Тобто, росіяни обов’язково повинні зареєструватися в органах влади за місцем знаходження.

    Нагадаємо, що до 31.12.2017 р. реєстрація громадян РФ здійснювалась при проходженні прикордонного контролю. Підтвердженням законності знаходження на території України був штамп в паспорті із зазначенням дати в’їзду в країну і додатково звертатися в органи внутрішніх справ для реєстрації місця перебування потреби не було.

    Як і раніше – між Україною і Російською Федерацією діє безвізовий режим. Хоча для перетину українського кордону громадянам РФ необхідно мати закордонний паспорт, оскільки в’їзд на територію України за внутрішніми (російськими) паспортами був скасований ще в 2015 році.

    Документи, що необхідні для в’їзду в Україну.

    Обов’язковим для росіян документом для перетину українського кордону є закордонний паспорт з терміном дії, що перекриває час поїздки. Але для в’їзду в Україну додатково можуть знадобитися наступні документи:

    – гарантія повернення в Росію (наприклад, квиток у зворотний бік);

    – оплачена туристична путівка (ваучер);

    – нотаріальне запрошення (про це нижче);

    – підтвердження платоспроможності.

    Враховуючи ситуацію у країні , в більшості випадків заборона на в’їзд в Україну стосується чоловіків у віці 18-60 років.

    У відповідності до діючого законодавства – оформлення запрошень проводиться для тих іноземців, які планують отримувати візу в Україну. Для жителів тих країн, з якими візовий режим не передбачений, видача запрошень не проводиться.

    Одночасно із тим, для підвищення шансів на в’їзд в Україну громадяни Російської Федерації можуть оформити гарантійний лист-запрошення від фізичної особи. У документі зазначаються відомості про особу, що запрошує, дані іноземця, мета відвідування України і фінансові зобов’язання приймаючої сторони. Гарантійний лист-запрошення обов’язково повинен бути завірений українським нотаріусом.

    Кирда Вячеслав Володимирович
    14%

    Доброго дня!

    1. Документи, які необхідні громадянам РФ для в’їзду в Україну

    Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30.01.2015 р. №23 громадяни РФ мають пред’явити при в’їзді в Україну паспорт громадянина РФ, що посвідчує його особу за межами Російської Федерації.

    Постановою КМУ №884 від 04.12.2013 р. встановлено, що іноземці та особи без громадянства для в’їзду в Україну та перебування на території України повинні мати кошти в 20-кратному розмірі прожиткового мінімуму на одну особу з розрахунку на місяць, встановленого в Україні на день їх в’їзду в Україну.

    Порядок в'їзду іноземців в Україну регулюється також Законами України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства” від 22.09.2011 р. №3773-VI та “Про прикордонний контроль” від 05.11.2009 р., рішення про пропуск іноземця на територію України чи відмову у в’їзді приймається посадовою особою Державної прикордонної служби України.

    З метою отримання повної інформації щодо документів, які необхідні для громадян РФ для в’їзду в Україну, раджу звертатись за консультацією до органів ДПС України.

    Гаряча лінія Держприкордонслужби України: т.0038-044-527-63-63;

    ел.пошта: dovira@pvu.gov.ua; сайт: http://dpsu.gov.ua/ru/contacts/

    2. Документи для в’їзду в Україну (на вимогу)

    Для в’їзду в Україну додатково можуть знадобитися наступні документи:

    • гарантія повернення в Росію (наприклад, квиток у зворотний бік)
    • оплачена туристична путівка (ваучер)
    • нотаріальне запрошення (*)
    • підтвердження платоспроможності (див. Постанову КМУ №884 от 04.12.2013 г.).

    *- гарантійний лист-запрошення оформлюється фізичною особою в Україні. У документі зазначаються відомості про особу, що запрошує, дані іноземця, мета відвідування України і фінансові зобов’язання приймаючої сторони. Гарантійний лист-запрошення обов’язково повинен бути завірений українським нотаріусом.

    Успіхів!

    Карпенко Андрей Владимирович
    16%

    Добрый день!

    Правительство внесло изменения в "карантинное" постановление от 9 декабря 2020 года № 1236 "Об установлении карантина и введении ограничительных противоэпидемических мер с целью предупреждения распространения на территории Украины острой респираторной болезни COVID-19, вызванной коронавирусом SARS-CoV-2".

    Соответствующее постановление от 28 июля 2021 года № 787 вступит в силу с 5 августа 2021 года.

    Правительство Украины обязало отбывать 14-дневную самоизоляцию всех прибывающих из России и Индии.

    Для противодействия распространения COVID-19 в Украине запущено мобильное приложение "Дій вдома".

    Приложение предназначено для контакта с лицом и контролем за соблюдением обязательной самоизоляции на время карантина. Приложение предоставляет преимущества на время самоизоляции, но его установление является добровольным.

    Согласно законодательству, лица, которые пересекают государственную границу Украины, могут выбрать один из двух вариантов (постановление Кабмина № 211):

    1. Госпитализация в специализированных обсерваторах (изоляторах).

    2. 14-дневная самоизоляция по месту жительства для лиц, согласившихся проходить ее с использованием приложения "Дій вдома".

    Приложение предназначено для контакта с лицом и контролем за соблюдением обязательной самоизоляции на время карантина. Приложение предоставляет преимущества на время самоизоляции, но его установление является добровольным.

    Согласно законодательству, лица, которые пересекают государственную границу Украины, могут выбрать один из двух вариантов (постановление Кабмина № 211):

    1. Госпитализация в специализированных обсерваторах (изоляторах).

    2. 14-дневная самоизоляция по месту жительства для лиц, согласившихся проходить ее с использованием приложения "Дій вдома".

    Функционал приложения "Дій вдома":

    - Подтверждение места прохождения самоизоляции с определением геолокации.

    - Фотоподтверждение пребывания по месту прохождения самоизоляции.

    - Экстренный вызов на горячую линию Минздрава.

    - Запланированный функционал для мониторинга развития симптомов.

    Если человек выбирает самоизоляцию с "Дій вдома", он должен подтвердить это решение во время прохождения паспортного контроля - сначала сообщив свой номер телефона и адрес места самоизоляции, после чего показав соответствующий экран приложения работнику Государственной пограничной службы.

    Важно!

    "Дій вдома" можно установить только на украинские номера телефона (+380).

    Представители Национальной полиции проверяют соблюдение самоизоляции визитом представителей в место прохождения лицом самоизоляции, могут предварительно осуществить контрольный звонок.

    В случае подтверждения нарушения самоизоляции представителями Национальной полиции будет применены меры относительно привлечения нарушителя к ответственности согласно действующему законодательству, в частности:

    - Административная ответственность: Статья 44-3 Кодекса Украины об административных правонарушениях "Нарушение правил относительно карантина людей" влечет за собой наложение штрафа на граждан от одной до двух тысяч (17 000-34 000 грн) необлагаемых налогом минимумов доходов граждан и на должностные лица - от двух до десяти тысяч (34 000-170 000 грн) необлагаемых налогом минимумов доходов граждан.

    - Уголовная ответственность: Статья 325 Уголовного кодекса Украины "Нарушение санитарных правил и норм относительно предотвращения инфекционных болезней и массовых отравлений" наказывается штрафом от тысячи до трех тысяч (17 000 - 51 000 грн) необлагаемых налогом минимумов доходов граждан или арестом сроком до шести месяцев, или ограничением или лишением свободы сроком до трех лет. Те же действия, если они повлекли гибель людей или другие тяжелые последствия, наказываются лишением свободы на срок от пяти до восьми лет.

    Въезд граждан Российской Федерации на территорию Украины производится по новым правилам. В частности, порядок пересечения россиянами украинской границы предусматривает прохождение биометрического контроля и карантинные мероприятия в пунктах пропуска, связанные с коронавирусной инфекцией COVID-19.

    Напомним, что ужесточение режима въезда граждан РФ в Украину осуществляется в рамках Указа Президента Украины №256 о введении в действие решение Совета национальной безопасности и обороны (СНБО) «Об усилении контроля за въездом в Украину, выездом из Украины иностранцев и лиц без гражданства, соблюдением ими правил пребывания на территории Украины».Кроме того, согласно Распоряжения Кабмина возможен запрет на пересечение госграницы в связи с карантином из-за коронавируса.

    Единственным обязательным для россиян документом для пересечения украинской границы является загранпаспорт со сроком действия, перекрывающим время поездки. Тем не менее для въезда в Украину дополнительно могут потребоваться следующие документы:

    • гарантия возвращения в Россию (например, билет в обратную сторону)
    • оплаченная туристическая путевка (ваучер)
    • нотариальное приглашение (см. ниже)

    Гарантийное письмо-приглашение оформляет физическое лицо на Украине. Приглашение необходимо заверить у нотариуса и выслать оригинал в Россию. В документе указываются:

    данные о принимающей стороне;

    финансовые обязательства принимающей стороны;

    данные иностранца;

    цель посещения Украины.

    Помимо приглашения, на границе требуется предъявить копию паспорта приглашающего лица.

    • подтверждение платежеспособности

    Если Вы покините место самоизоляции, Вас также привлекут за нарушение иммиграционного законодательства.

    Для иностранных граждан и лиц без гражданства, за нарушение правил пребывания на территории Украины предусмотрена административная ответственность. Так, согласно требованиям статьи 203 КУоАП, проживание без разрешительных документов, по недействительным документам или документам, срок действия которых истек, трудоустройство без соответствующего разрешения, несоблюдение установленного порядка передвижения и изменения места жительства, уклонение от выезда из Украины после окончания срока пребывания, нарушение правил транзитного проезда через территорию Украины и др влекут за собой наложение штрафа от ста до трехсот необлагаемых минимумов доходов граждан, что составляет от 1700 до 5100 грн. соответственно.

    По статье 204 КУоАП к ответственности будет привлечена принимающая сторона.

    !!! Авиасообщения между Украиной и РФ нет.

    Гончаренко Константин
    14%

    Доброго дня!

    Документи для в’їзду в Україну (на вимогу)

    Для в’їзду в Україну додатково можуть знадобитися наступні документи:

    гарантія повернення в Росію (наприклад, квиток у зворотний бік)

    оплачена туристична путівка (ваучер)

    нотаріальне запрошення (*)

    підтвердження платоспроможності (див. Постанову КМУ №884 от 04.12.2013 г.).

    *- гарантійний лист-запрошення оформлюється фізичною особою в Україні. У документі зазначаються відомості про особу, що запрошує, дані іноземця, мета відвідування України і фінансові зобов’язання приймаючої сторони. Гарантійний лист-запрошення обов’язково повинен бути завірений українським нотаріусом.

    На виконання Указу Президента України №256/2017 від 30 серпня 2017 року про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) від 10.07.2017 «Про посилення контролю за в’їздом в Україну, виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, додержанням ними правил перебування на території України» з 01.01.2018 року Державною прикордонною службою України запроваджується фіксація біометричних даних іноземців та осіб без громадянства під час прикордонного контролю в пунктах пропуску через державний кордон, яка включає, в тому числі, сканування відбитків пальців.

    Також випишіть робітнику письмові документи про робочу поїздку.

    1. При заїзді на територію України треба повідомити про місце проходження 14-ти денної самоізоляції та встановити додаток дій вдома

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Рибінцев Сергій Сергійович

    Добрый день, Екатерина!

    Подготовьте приглашение от ФОПа на гражданина РФ, оно может быть оформлено в простой письменной форме, с подписью и печатью (или без таковой), если ФОП без нее.

    Направьте гражданину РФ, что бы при въезде у него оно было в наличии и оригинале.

    Также важно выполнение общих противоковидных правил иностранцем, как то страховка и сданный тест по прилету.

    Набирайте, если остались вопросы.

    Адвокат Евгений Александрович
    14%

    Добрий вечір, Катерина!

    В’їзд громадян Російської Федерації на територію України буде здійснюватися за новими правилами. Зокрема, порядок перетину росіянами українського кордону передбачає проходження біометричного контролю і карантинні заходи в пунктах пропуску, пов’язані з коронавірусною інфекцією COVID-19.

    Нагадаємо, що введення більш жорстких вимог для громадян РФ здійснюється в рамках Указу Президента України № 256 про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) «Про посилення контролю за в’їздом в Україну, виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, додержанням ними правил перебування на території України».Крім того, згідно з Розпорядженням Кабміну можлива заборона на перетин держкордону в зв’язку з карантином через коронавірус (росіянам з ПМЖ дозволено в’їзд без обмежень).

    За рішенням РНБОУ в Україні вводиться посилений біометричний контроль на кордоні. Особливо це стосується громадян держав, що входять до переліку міграційного ризику, до якого тепер відноситься і Росія. Процедура перевірки передбачає трьохетапний контроль:

    Етап №1: попередня реєстрація для в’їзду в Україну

    У зв’язку з нововведеннями, перед поїздкою необхідно заздалегідь заповнити електронну анкету на сайті Міністерства закордонних справ (МЗС). У попередньому повідомлення про намір відвідати Україну потрібно вказати особисті дані: П.І.Б., дату народження, професію і місце роботи, мету поїздки і населені пункти, які планується відвідати.

    Термін подачі анкети для в’їзду до України — за місяць до поїздки. Виняток становлять екстрені випадки, наприклад, хвороба або смерть родича.

    Етап №2: фіксація біометричних даних на кордоні

    В’їзд і виїзд з України буде здійснюватися за закордонними паспортами, що містять безконтактний електронний чіп. Іноземці та особи без громадянства, які не мають біометричних паспортів, зможуть відвідати Україну за звичайними закордонними паспортами. Однак, в цьому випадку під час проходження прикордонного контролю в пунктах пропуску через державний кордон та в контрольних пунктах в’їзду-виїзду у них будуть братися відбитки пальців.

    Етап №3: реєстрація за місцем перебування

    Рішення РНБО вимагає від іноземців та осіб без громадянства, які приїжджають з країн міграційного ризику, зареєструвати своє місце проживання / перебування на території України. Іншими словами, росіяни в обов’язковому порядку повинні реєструватися в органах влади за місцем знаходження.

    Реєстрація громадян РФ здійснюється при проходженні прикордонного контролю. Підтвердженням законності знаходження на території України є штамп в паспорті із зазначенням дати в’їзду в країну. Додатково звертатися в органи внутрішніх справ для реєстрації місця перебування немає необхідності.

    Відповідно до домовленостей, між Україною і Російською Федерацією діє безвізовий режим. Однак, для перетину українського кордону громадянам РФ необхідно мати закордонний паспорт, оскільки в’їзд на територію України за внутрішніми (російськими) паспортами був скасований ще в 2015 році.

    Документи для в’їзду в Україну:

    Єдиним обов’язковим для росіян документом для перетину українського кордону є закордонний паспорт з терміном дії, що перекриває час поїздки. Проте для в’їзду в Україну додатково можуть знадобитися наступні документи:

    • гарантія повернення в Росію (наприклад, квиток у зворотний бік)
    • оплачена туристична путівка (ваучер)
    • нотаріальне запрошення (див. нижче).

    В’їзд і перебування на території України іноземців здійснюється за наявності достатніх коштів або можливості законним способом ці кошти отримати. Перевірка фінансового забезпечення проводиться уповноваженими посадовими особами Держприкордонслужби вибірково, тобто завжди існує ймовірність, що не доведеться доводити свою платоспроможність.

    Розрахунок необхідної для проживання в Україні грошової суми проводиться за формулою:

    ФО = ((20 × Пм) ÷ 30) × Кд + 5), де

    ФО — достатнє фінансове забезпеченняПм — прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяцьКд — кількість днів, проведених в Україні

    Згідно з методикою підрахунку мінімальної суми, яку повинен мати у своєму розпорядженні росіянин для відвідування України, для калькуляції береться розмір прожиткового мінімуму, встановленого на день його в’їзду в країну.

    Від проходження фінансової перевірки звільняються власники посвідки на проживання в Україні, неповнолітні діти, дипломати, біженці, а також туристи під час туристичної подорожі. Іншим категоріям громадян Російської Федерації для підтвердження наявності достатнього фінансового забезпечення достатньо пред’явити:

    • готівкові грошові кошти в гривні або іншій конвертованій іноземній валюті
    • банківські картки, виписки і чеки з банкоматів
    • гарантійний лист приймаючої сторони про взяття на себе зобов’язань зі сплати всіх витрат росіянина, пов’язаних з перебуванням в Україні та виїздом за її межі
    • підтвердження бронювання або оплати житла і харчування
    • договір на туристичне обслуговування (ваучер, путівку)
    • проїзний квиток для повернення в країну постійного проживання або до третьої держави з фіксованою датою
    Строки перебування в Україні:

    Відповідно до українського законодавства, максимальний термін безвізового перебування в країні для громадян Російської Федерації становить 90 днів протягом 180 з дня першого в’їзду. Іншими словами, три місяці з шести росіяни можуть перебувати в Україні, після закінчення даного строку необхідно залишити країну. Право на повторний в’їзд з’явиться лише через 90 днів.

    Контроль і підрахунок термінів перебування здійснюється прикордонниками в пунктах пропуску на державному кордоні. За недотримання часових рамок російським громадянам може бути відмовлено у в’їзді, а за перевищення термінів перебування в Україні передбачений штраф.

    Запрошення в Україну

    В останні кілька років відвідувати Україну росіянам стало складніше, а наявність закордонного паспорта та достатньої кількості грошей не гарантує отримання дозволу на перетин кордону. У більшості випадків заборона на в’їзд в Україну стосується чоловіків у віці 18-60 років.

    Відповідно до законодавства оформлення запрошень проводиться для тих іноземців, які планують отримувати візу в Україну. Для жителів тих країн, з якими візовий режим не передбачений, видача запрошень не проводиться.

    Разом з тим, для підвищення шансів на в’їзд в Україну громадяни Російської Федерації можуть оформити гарантійний лист-запрошення від фізособи. У документі зазначаються відомості про особу, що запрошує, дані іноземця, мета відвідування України і фінансові зобов’язання приймаючої сторони. Гарантійний лист-запрошення обов’язково повинен бути завірений українським нотаріусом.

    Всього доброго!

    Пуха Наталія ТендерОк
    12%

    Доброго Дня

    Щодо вашого питання

    Перед поїздкою необхідно заздалегідь заповнити електронну анкету на сайті Міністерства закордонних справ (МЗС). У попередньому повідомлення про намір відвідати Україну потрібно вказати особисті дані: П.І.Б., дату народження, професію і місце роботи, мету поїздки і населені пункти, які планується відвідати.

    • закордонний паспорт
    • документ на повернення в державу громадянства або проживання (у разі втрати паспортного документа на території України)
    • українська віза (для громадян держав з візовим порядком поїздок)

    Для встановлення нових кодових позначень категорій е-віз;

    • визначення документів, на підставі яких оформлюються е-візи;
    • оновлення переліку держав, громадянам яких оформлюється е-віза.

    Для оформлення е-Візи необхідно:

    1. Зареєструватись на веб-платформі МЗС https://evisa.mfa.gov.ua/
    2. В режимі онлайн заповнити анкету, завантажити фотокартку та скановані копії документів (паспорт, запрошення та ін.), сплатити онлайн банківською карткою консульський збір.
    3. Отримати готову е-Візу на електронну пошту (надсилається у форматі pdf).

    Для в’їзду в Україну потрібно роздрукувати отриману е-Візу та пред’явити разом з паспортом прикордонним органам України (е-Віза дійсна для в’їзду у міжнародних пунктах пропуску через державний кордон).

    Реєстрація в пункті пропуску через державний кордон включає проставлення в паспортному документі та/або імміграційній картці іноземця та особи без громадянства або в інших документах, передбачених законодавством, відмітки “В’їзд”, внесення відомостей про іноземця та особу без громадянства, їх паспортних даних до відповідного реєстру.

    Фіксація біометричних даних іноземців під час їхнього першого в’їзду в Україну в аеропортах та автомобільних пунктах пропуску здійснюється шляхом сканування відбитків п’яти пальців правої (лівої) руки.

    У разі слідування іноземців поїздом фіксація біометричних даних проводиться безпосередньо у вагонах поїздів шляхом сканування відбитку вказівного пальця правої (лівої) руки.

    Подальша ідентифікація іноземців та осіб без громадянства, біометричні данні яких були зафіксовано під час їхнього першого в’їзду в Україну, здійснюється шляхом сканування відбитків від одного до чотирьох пальців правої (лівої) руки.

    Підтвердження наявності достатнього фінансового забезпечення

    В’їзд в Україну, перебування на території України та транзитний проїзд через територію України іноземців здійснюється за наявності достатнього фінансового забезпечення або наявності можливості отримати таке забезпечення законним способом на території України.

    Перевірка наявності достатнього фінансового забезпечення проводиться уповноваженими службовими особами Держприкордонслужби вибірково, у разі здійснення процедури контролю другої лінії.

    Наявність достатнього фінансового забезпечення встановлюється шляхом:

    • візуального огляду наявності у іноземців та осіб без громадянства коштів в національній валюті України або у конвертованій іноземній валюті за курсом Національного банку на день в’їзду в Україну;
    • вивчення документа, в якому зазначено суму коштів та на підставі якого можна отримати кошти в банківських установах України;
    • візуального огляду платіжної картки міжнародних платіжних систем та вивчення виписки з особового банківського рахунка заявника, що підтверджує наявну суму коштів (виписка з банкомата);
    • вивчення документа, що підтверджує бронювання або оплату житла та харчування в Україні;
    • вивчення договору на туристичне обслуговування (ваучер);
    • вивчення гарантійного листа приймаючої сторони, що запросила іноземця або особу без громадянства, про взяття на себе зобов’язань із сплати всіх витрат іноземця або особи без громадянства, пов’язаних з їх перебуванням на території України та виїздом за її межі;
    • перевірки проїзного квитка для повернення до країни громадянської належності або країни постійного проживання, або до третьої країни з фіксованою датою.

    Савченко Олександр
    14%
    Савченко Олександр 2 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Катерино!

    ІНОЗЕМЦІ ТА ОСОБИ БЕЗ ГРОМАДЯНСТВА В’ЇЖДЖАЮТЬ В УКРАЇНУ ЗА УМОВИ:

    1) наявності в нього дійсного паспортного документа;

    2) відсутності щодо нього рішення уповноваженого державного органу України про заборону в'їзду в Україну;

    3) наявності в нього в'їзної візи, якщо інше не передбачено законодавством України;

    4) підтвердження мети запланованого перебування;

    5) наявності достатнього фінансового забезпечення на період запланованого перебування і для повернення до держави походження або транзиту до третьої держави.

    Іноземцям, особам без громадянства, які не відповідають одній чи кільком умовам в'їзду в Україну, відмовляється у перетинанні державного кордону в порядку, встановленому статтею 14 Закону України «Про прикордонний контроль».

    Нотаріально засвідчені копії паспортних документів, свідоцтв про народження, віз право на перетинання державного кордону не дають.

    ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ПЕРЕТИНАННЯ ДЕРЖАВНОГО КОРДОНУ УКРАЇНИ:

    закордонний паспорт

    документ на повернення в державу громадянства або проживання (у разі втрати паспортного документа на території України)

    українська віза (для громадян держав з візовим порядком поїздок)

    Увага! Ідентифікаційна картка (ID-card), що посвідчує особу іноземного громадянина, не дає права на перетинання державного кордону України. Крім, громадян Туреччини і Грузії (з 01.03.2019), які відповідно до міжнародних угод мають право на в'їзд, виїзд, перебування в межах встановленого законодавством періоду на підставі дійсних паспортних документів у вигляді ID-card.

    ПОСТАНОВА КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ від 9 грудня 2020 р. № 1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1236-2020-%D0%...):

    Відповідно до статті 29 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб” Кабінет Міністрів України постановляє:

    2-2. З 17 червня 2021 р. на території України встановлюється “зелений” рівень епідемічної небезпеки, відповідно до якого забороняється:

    4) перетин державного кордону на в’їзд в Україну іноземцями та особами без громадянства, в яких відсутній поліс (свідоцтво, сертифікат) страхування, що виданий страховою компанією, яка зареєстрована в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво на території України чи договірні відносини із страховою компанією-партнером на території України (асистанс), покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, обсервацією, та діє на строк перебування в Україні, крім:

    іноземців, осіб без громадянства, які постійно проживають на території України, та осіб, яких визнано біженцями, або осіб, які потребують додаткового захисту;

    працівників дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їх сімей;

    водіїв та членів екіпажу вантажних транспортних засобів, автобусів, що здійснюють регулярні, нерегулярні та маятникові перевезення, членів екіпажів повітряних і морських, річкових суден, членів поїзних і локомотивних бригад;

    військовослужбовців (підрозділів) збройних сил держав-членів НАТО та держав-учасниць програми НАТО “Партнерство заради миру”, які беруть участь у заходах з підготовки підрозділів Збройних Сил.

    У разі відсутності документів, передбачених в абзаці першому цього підпункту, уповноважена службова особа підрозділу охорони державного кордону відмовляє іноземцям та особам без громадянства у перетині державного кордону в порядку, визначеному статтею 14 Закону України “Про прикордонний контроль”;

    5) перетин державного кордону на в’їзд в Україну іноземцями та особами без громадянства без негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведено не більш як за 72 години до перетину державного кордону; або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях (далі - документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації), виданого відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил (2005 рік) або відповідно до укладених Україною міжнародних договорів про взаємне визнання документів про вакцинацію від COVID-19; або іноземного COVID-сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією чи кількома дозами вакцин, включених Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від COVID-19 (далі - іноземний сертифікат), виданого уповноваженими установами держав - членів довірчої мережі Європейського Союзу або уповноваженими установами інших іноземних держав, з якими Україною укладено міжнародні договори про взаємне визнання COVID-сертифікатів, крім:

    іноземців та осіб без громадянства, які не досягли 12 років;

    іноземців, осіб без громадянства, які постійно проживають на території України, та осіб, яких визнано біженцями, або осіб, які потребують додаткового захисту;

    працівників дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їх сімей;

    водіїв та членів екіпажу вантажних транспортних засобів, автобусів, що здійснюють регулярні, нерегулярні та маятникові перевезення, членів екіпажів повітряних і морських, річкових суден, членів поїзних і локомотивних бригад;

    військовослужбовців (підрозділів) збройних сил держав-членів НАТО та держав-учасниць програми НАТО “Партнерство заради миру”, які беруть участь у заходах з підготовки підрозділів Збройних Сил.

    У разі відсутності документів, передбачених в абзаці першому цього підпункту, уповноважена службова особа підрозділу охорони державного кордону відмовляє іноземцям та особам без громадянства у перетині державного кордону в порядку, визначеному статтею 14 Закону України “Про прикордонний контроль”;

    Всього доброго!

    Успіхів Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України